NPO Blariacumcollege

Welkom

Welkom op onze informatie site over het programma Nationaal Onderwijs (NPO).

Op deze site vindt u alle informatie over NPO, zodat u op de hoogte blijft van de acties die wij op school uitvoeren.

Bovenaan de pagina vindt u de inhoudsopgave van ons NPO programma. Hier kunt u doorklikken naar de diverse onderdelen.

Wat is NPO?


De jongeren in ons land worden hard geraakt. Het leren is vertraagd en het sociale leven stond lang stil door alle corona maatregelen.

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) helpt leer vertragingen in te halen en het onderwijs te verbeteren.

De overheid trekt de komende tweeënhalf jaar in totaal €8,5 miljard uit voor alle basisscholen en voortgezet onderwijsscholen in Nederland, zodat scholen aan de slag kunnen met de vertragingen die opgelopen zijn bij leerlingen.


Het NPO is gericht op:

  • De persoonlijke en praktische ontwikkeling van leerlingen.

  • Het inhalen en goedmaken van vertragingen.


Het NPO ondersteunt:

  • Leerlingen in het onderwijs die het moeilijk hebben.

  • Docenten en andere medewerkers in het onderwijs.

www.vo-raad.nl/themas/nationaal-programma-onderwijs


NPO Blariacumcollege


Binnen het Blariacumcollege hebben we een schoolscan gemaakt om de ondersteuningsbehoeftes van leerlingen in beeld te brengen. De behoeftes zijn per afdeling in kaart gebracht en ingedeeld onder drie pijlers. Op deze site kunt u terugvinden wat wij per pijler, per schooljaar, inregelen aan interventies om onze leerlingen extra te ondersteunen.

  • Leergroei

  • Studievaardigheden

  • Welbevinden


Naast de drie pijlers, is er veel aandacht voor het vergroten van kennis van onze docenten, zodat zij beter om kunnen gaan met de gevolgen van de corona pandemie voor onze leerlingen.


In schooljaar 21-22 is in elk team zo veel mogelijk ingezet op de directe noodzaak van het wegwerken van onderwijsachterstanden en het opvangen van leerlingen die sociale-emotionele belemmeringen hebben ervaren.

Dat gebeurde o.a. door ondersteuningslessen voor verschillende vakken en door het opvangen van kleine groepen leerlingen in aparte settings.

De activiteiten werden geëvalueerd en besproken en naar aanleiding daarvan zijn interventies 22-23 ingezet.


Deze zijn meer gericht op een structurele aanpak: resultaten op lange termijn en voor grotere doelgroepen krijgen aandacht. Dat is niet altijd eenvoudig, omdat de wensen en noodzaak bij leerlingen en in teams niet allemaal hetzelfde zijn. Daarom blijven we goed met alle partijen in overleg, ook ouders kunnen uiteraard te kennen geven hoe zij de eventuele ondersteuning van hun kind ervaren. Dat kan middels de ouderraad, de mentor (of leerlingcoach). Middels het volgende emailadres kunnen ook vragen gesteld worden: npo-blc@ogvo.nl .