1r EP

Jocs romans. 15 de març de 2018

Una de preguntes que ens tenia encuriosits era a què jugaven els nens i nenes a l’antiga Roma. Per fer-nos una idea, què tal provar de jugar com ells?

Aprofitem el bon dia que fa, ens vestim de petits romans i baixem al pati a descobrir que tot i que els materials que utilitzaven eren diferents, els seus jocs i els nostres no es diferencien tant.


Jocs tradicionals. 9 de març del 2018

Divendres dia 9 de març els i les alumnes de 1r vam anar a la jornada de Jocs tradicionals organitzada per diferents escoles del barri de Gràcia.

El matí va ser molt divertit! Ens ho vam passar molt bé jugant i gaudint amb els altres nens i nenes d'altres escoles. A més a més vam poder conèixer diferents jocs tradicionals com per exemple: Soga tira, la xarranca, bitlles, petanca, transportar patates, cursa de sacs, espardenyes, baldufes, pedra i cabàs, xapes, el joc del mocador i els patacons.

Després d'aquest matí tan ple d'emocions i diversió vam decidir anar cap al Park Güell a dinar, però abans, vam fer una volteta pel Park per decobrir una mica més el nostre entorn més proper! Ens va agradar moltíssim!

Activitat final "Els animals de la natura". 1 de març de 2018

Aquesta és l'activitat final del nostre projecte "Els animals de la natura". No us podem mostrar tot el que hem après ni tot el que hem viscut, que ha estat molt, però us presentem un tastet fet amb molta il·lusió.

Sortida al pantà de Vallvidrera. 26 de febrer del 2018

El passat divendres els i les alumnes de 1r, 2n i 3r de primària vam fer una sortida al pantà de Vallvidrera!

Va ser una sortida molt divertida que va començar amb un viatge en ferrocarril fins el nostre destí.

Un cop bem arribar, vam esmorçar per agafar les màximes de forces possibles per poder realitzar la nostra ruta. Ens esperaven molts kilòmetres per davant!

Començava la nostra ruta! Durant el trajecte vam poder veure i gaudir dels diferents elements que ens anaven trobant durant el camí. El pantà ens va agradar molt i va ser molt impactant caminar per la passarel·la i poder veure el pantà d'aquella manera. També, vam tenir l'oportunitat de veure uns cavalls que anaven passejant per la muntanya.

Després durant l'hora de dinar, vam poder estar a la vora del pantà i jugar una mica per aquell paratge natural!

Va ser una gran sortida!

Els poders de la fruita. 21 de febrer del 2018

Us heu parat mai a pensar quins poders ens aporta la fruita segons el seu color? Les noies i els nois de 6è expliquen als seus fillols de 1r per què la fruita ens és tan beneficiosa per la nostra salut.

Quan marxen ens mengem les taronges amb molta consciència i fins i tot trobem que avui la fruita fa un gust diferent.

Ja arribat la reina del Carnestoltes. 10 de febrer del 2018

Els alumnes de 6è acompanyen la Reina del carnestoltes fent el pregó d'inici de la festa. Benvinguts un any més a l'inici de Carnaval!


Experimentem al laboratori. 29 de gener del 2018

Gairebé finalitzant el projecte dels animals, hem esbrinat que els ossos panda mengen entre 12 i 38 kg de bambú al dia, i ens ha sorgit el dubte de què significa "kg". Després de molt rumiar que podia ser hem après que era un quilogram i que els científics escurcen les paraules com quilogram a kg o escriuen amb símbols per anar més ràpid.

Per això hem anat al laboratori de l'escola, per convertir-nos en petits científics. A l'entrar el primer que hem vist és un esquelet de plàstic al que li hem comptat les vèrtebres que té i ens en han sortit 33, com ja havíem treballat un dia a la classe.

Hem vist els espais del laboratori , on es guarda el material, líquids, microscòpics, taules de treball ...

Hem observat l'instrument que mesura quilograms, la bàscula i ens hem preguntat si l'aigua també es mesura amb aquest. Però no, els científics al laboratori mesuren l'aigua amb el "vas de precipitats" i es calcula en litres.

Ja que no sabem en exactitud quanta aigua beu un os panda al dia, perquè el bambú ja li proporciona, hem fet una pràctica de laboratori segons els litres d'aigua que bevem les persones.

Cada petit grup de taula de treball havia d'omplir un recipient amb els litres que beu una persona al llarg del dia, nosaltres ho hem arrodonit a 3 litres. Per fer-la hem necessitat un vas de precipitats, un embut i un recipient. Amb molta cura i precaució del material hem aconseguit realitzar-ho.




Educació física. 19 de gener del 2018

Durant les sessions d'educació física es poden treballar infinitats de coses, des de activitats de respiració, equilibri, velocitat, coordinació i força fins a massatges relaxants i/o ioga.

En els següents vídeos us ensenyarem un tastet de les diferents activitats que realitzem al gimnàs. En el vídeos podreu trobar activitats per controlar la respiració (passar papers mitjançant una canyeta d'un cercle a un altre), activitats per treballar la coordinació mà-ull i velocitat a través dels relleus amb pilota i, finalment, activitats de relaxació on es practiquen diferents tècniques de massatges amb elements diversos.

Esperem que us agradi!

2f587827-dbb9-4757-ae90-daddd44f99e6.MP4
380ea21c-06d0-42e5-a408-cb729f33a73e.MP4
6152ba40-4e97-4d71-a3ed-d23202c3600a.MP4

Ambient d'impremta. 17 de gener del 2018

Hi ha moltes maneres de treballar l'escriptura. En aquest ambient, els nens i nenes de CI s'uneixen dues tardes a la setmana fent escriptura creativa. Tot tipus de materials relacionats amb l’impremta i un bon coneixement de l'espai els porten al mon de les lletres i els motiva a crear, a escriure, a transmetre, a descodificar i codificar... La imaginació de tots ells els obre nous camins cap a l'aprenentatge.


Ambient de Minimons. 10 de gener del 2018



Classifiquem vertebrats. 19 de desembre de 2017

Per arribar a fer una bona classificació dels diferents tipus de vertebrats amb les seves característiques principals abans hem hagut de recordar quines eren les cinc especies de vertebrats que hi havien (mamífers, aus, rèptils, amfibis i peixos ). A partir d'aquí, hem arribat a la conclusió que per poder ser un animals vertebrat necessitem tenir un esquelet.

Després, partint de les cinc especies de vertebrats, vam veure que també podem classificar els vertebrats segons la seva alimentació en animals carnívors, herbívors i omnívors.

Més tard, vam treballar les característiques de la pell de cada tipus de vertebrat i vam estar parlant del perquè tenen una pell o una altra segons el medi on viuen.

I, finalment, i com podeu veure en les següents fotografies, vam realitzar un esquema classificatori amb totes les dades anteriorment treballades. Vam classificar els diferents tipus d'animals segons la seva espècie, la seva alimentació i el seu pelatge.

Ens ho vam passar genial!

Treballem les sèries. 11 de desembre del 2017

Amb materials manipulatius treballem les seriacions matemàtiques. Cadascú segueix el patró que vol fixant-se en aspectes com el color, la posició de les peces, la forma, la mida, el volum...

Després expliquen en veu alta en quins criteris s'ha basat la seva sèrie i ells mateixos s'adonen si han fet bé la seqüència o si cal modificar alguna cosa.

Concert de Santa Cecília. 22 de novembre del 2018

Avui hem participat en el concert de Santa Cecília juntament amb els companys i companyes de P3, P4, P5 i 2n. Ha estat un matí ple de música i diversió. Nosaltres hem cantat la cançó de l'ós panda, creada per nosaltres mateixos durant les sessions de música amb la Berta. La creació de la cançó ha estat emmarcada dins del nostre projecte anomenat: Els animals de la natura.

La idea va sorgir quan, durant les primeres setmanes de curs, vam plantejar-nos que volíem saber i, després d'una pluja d'idees i d'una apassionant votació va sortir el nostre projecte. Un cop vam tenir clar el tema del nostre primer projecte ens vam plantejar quins serien els animals que estudiaríem amb profunditat i els triats van ser: el tauró, l'ós panda, el guepard i el pop. A partir d'aqui vam tenir molt clar que voldríem crear una cançó amb un d'aquest animals.

Ens ho hem passat d'allò més bé!!

Visca Santa Cecilia!!

L'hora de l'ou. 14 de novembre del 2018

Cada matí entrem tranquil·lament a l’aula. És un moment de retrobada i d’inici del dia. Un bon dia, un com estàs?, una mirada, una mostra d’afecte...

Posem en el nostre panell de les emocions com ens sentim. Agafem un conte i cadascú el mira amb calma i detall. Mica en mica tots arriben.

Quan el clima és relaxat anem a la catifa i allà comença l’assemblea. Un ou ens ajuda a escoltar-nos i a donar el torn de paraula . Qui vol, lliurement comparteix com se sent i per què se sent així.

És el nostre primer moment de conversa del dia. Junts anem creant uns hàbits i uns lligams.

La classe de 1r. 9 de novembre del 2017

Aquests són els nens i nenes de 1r de primària. Aquí els teniu, un grup dinàmic, encisador, vital. Un grup que encomana la seva energia i que dia a dia mostra ganes d’aprendre. Un grup que els agrada estar junts, un grup que s’apassiona amb la lectura, un grup que gaudeix compartint el joc i la conversa, un grup que s’il·lusiona quan descobreix coses noves.

Junts els anirem coneixent.