Om Projektet

Er skolen for alle?

Er skolen virkelig for alle? Har alle forældre den samme viden om, hvad der foregår i skolen og hvorfor? Med projektet ”Skolen for Alle” er det målet at give alle en chance for at gennemskue de skrevne og uskrevne regler, der gælder i den danske folkeskole. Dette skal ske gennem blandt andet filmformatet.

”Skolen for Alle” er et pilotprojekt, som omhandler indskolingsklasserne, altså 0. til 3. årgang. Gennem 25 små infofilm får forældre til børn, der skal begynde i skolen, eller som har børn i indskolingen, en mulighed for at finde ud af, hvad deres børn møder i skolen. Det handler om alt fra skole-hjem-samtaler til lektiehjælp og legeaftaler, det vil sige alle de små ting, man skal vide for at hjælpe ens barn godt i gang med skoleforløbet.

Filmene er tilgængelige på www.skolenforalle.dk. Der er mulighed for at få tekst på siden oversat, og gennem nogle lær dansk-moduler kan man som tosproget forælder tjekke, om man har forstået teksten og lære at udtale nogle af de ord og sætninger, der er gode at kunne.

Projektet vil desuden afprøve et nyt format for formidling og samarbejde i forhold til at få sidens indhold ud til forældre i målgruppen. Det nye format vil bestå af en række netværksmøder på Vejle Bibliotek, hvor forældrene kan få hjælp til at bruge siden, diskutere med hinanden og stille yderligere spørgsmål.

”Skolen for Alle” er blevet til i et samarbejde mellem projektleder Tina Møller Kristensen, VIFIN, Vejle Midtbyskole, Vejle Bibliotek og Sprogcenter Vejle.

”Skolen for alle” er støttet af Trygfonden

Vi opfordrer til at dele kendskabet til siden med alle, der kunne have glæde af den.