מקימים יישוב

לומדים ולומדות שלום.

היישוב בו אתם גרים כיום הולך וגדל מעבר ליכולת האכלוס שלו. מה זה אומר? נדון על כך בעל פה בכיתה. אתם קבוצה של בני המקום שרוצים להישאר לגור זה ליד זה, והחלטתם להקים יישוב חדש כדי לא להיפרד.

במהלך השיעורים הבאים תתבקשו:

1. להתחלק לקבוצות (לא משנה אם זה מאותו יישוב ממנו באתם).

2. לקיים דיון משותף על מאפייני היישוב שלכם, האם זה יהיה יישוב קטן/גדול, קיבוץ/מושב/יישוב קהילתי/עיר או צורה אחרת חדשה שתמציאו. היכן ימוקם היישוב (הר/עמק/מרכז הארץ/צפון הארץ/דרום הארץ). את הדיון הזה תעדו במסמך משותף בקבוצת היוזר שאקים לכם אחרי שתתחלקו לקבוצות.

3. צרו מצגת במשותף בתוך הקבוצה. במצגת תארו את היישוב שלכם. בנו את המצגת להרצאה בפני גורמים מחליטים שיצפו בהצעה שלכם כדי לאשר את הקמת היישוב. הביאו תמונות של יישובים שנבנו בעבר, צרפו והסבירו את התהליך, שלבו סיפורים על אודות הקמת היישוב בו אתם גרים והסיקו מכך כיצד להקים את היישוב הדמיוני שלכם בעתיד.

4. מצאו באינטרנט מידע על אודות ההיסטוריה של הקמת יישובים. שבצו את הסיפורים האלו בסיפור הקמת היישוב שלכם, כמו שעשיתם ב"חנוכה דמיוני" במשימה בה הייתם צריכים לרדת אל העבר, במשימה זו אתם מתבקשים לעוף אל העתיד!

אני מזכיר לכם שהאינטרנט נמצא בכל מקום ושהעבודה על היישוב החדש יכולה, ורצוי שכך, להתבצע גם בבית, גם כשאתם אצל חברים או משפחה וגם בשיעורים אחרים על פי החלטת המחנכת. כדאי לכם לעבוד גם במשך השבוע כדי לבוא מוכנים לשיעור תקשוב!


מוכנים? לעבודה.

@nahalal.tzafonet.org.il

הקמת יישוב בית פרח
הקמת הישוב אוריון
ישיבת הקמת ישוב קבוצת: א
הקמת היישוב הוד ישי