4-6:ans hemsida

Startsida

Välkomna till 4-6:ans hemsida! Här hittar du information om vad som händer i de olika årskurserna samt kontaktuppgifter till personal på skolan.

Påminnelse

I rådande tider vill vi inte att ni föräldrar går in i skolan eller upp i klassrummen. Har ni ett bokat möte så självklart måste ni gå in.

Tack för förståelsen

Arbetslaget i 4-6:an

Fotografering, tisdag 22 september

En påminnelse om att det är fotografering på tisdag, 22 september. Klassfoton tas under skoltid. Frivilliga individuella bilder ordnas av er föräldrar själva genom drop in på skolan 14-17.

Arbetslaget i 4-6:an

Skoljoggen!

På måndag 21/9 är det dags för Skoljoggen! Den börjar 12:45 och är till 13:45! Eleverna kommer i gympakläder till skolan redan på morgonen och har lektioner som vanligt. Skicka gärna med en vattenflaska med ert barn! Mer info har mejlats ut från Malin.

Arbetslaget i 4-6:an

Uppdatering, 9 september -20

Nu har vi kommit en bit in i september och vi har några saker som vi tänkte uppdatera er föräldrar om. Samarbetsövningarna och badet på Segevång i början av terminen blev en succé! Eleverna är duktiga på samarbete och det var kul för oss att se. Det är god stämning i 4-6:an och eleverna visar ofta glädje och nyfikenhet inför lärandet.

Fyrorna har snabbt kommit in i rutinerna i 4-6:an! Vi arbetar just nu mycket med att de ska bli mer förtrogna med Chromebooks och alla dess vanligaste digitala verktyg, t.ex. Google Dokument. Det kommer nämligen bli en hel del digitalt arbete.

Det rådande läget med Covid-19 tillsammans med den sedvanliga höstens sjukdomar gör att det är många elever, och även personal, som behöver stanna hemma vid sjukdom eller vid symtom. Vi ber er att ha överseende med förändringar av schema, personal med mera i dessa tider. Om ert barn är hemma och har mildare symtom är det bra att följa veckoplaneringen och jobba hemifrån för att inte hamna för mycket efter i skolan. Veckoplaneringen läggs ut varje tisdagsmorgon och finns här på hemsidan.

Det är många av er som har fyllt i elevkorten, men det fattas en del som inte har fyllt i. Var goda och fyll i dessa snarast möjligt då är viktigt att vi får information om t.ex. specialkost.

Framöver kommer Katarina, specialpedagog, vara ansvarig för stödinsatser av olika slag. Ni som undrar över detta för ert barn kan mejla Katarina (katarina.sunder-lindberg@montessorigsm.se ) för mer info. Strävan är att eleverna i största möjliga mån ska få möjlighet att få stöd i klassrummen.

Senare i september kommer vi att skicka ut en digital presentation istället för att ha ett fysiskt föräldramöte. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor innan via ett formulär som skickas ut.

Viktiga datum

Fotografering 22 september (framflyttat). Observera att endast gruppbilder kommer att tas under skoltid. Individuella foton kommer att tas samma dag genom frivillig drop-in någon gång mellan 14 och 17.00. Ni kommer att meddelas senare när ett fotograferingsschema har gjorts.

Arbetslaget i 4-6:an

Badutflykt, fredag 21/8

Vi har alltid varit noggranna med säkerhet och regler gällande badutflykter, och även andra utflykter. Då vi förstår att många kanske är extra oroliga pga av drunkningsolyckan i Skåne nyligen, vill vi informera om några saker.

 • Vi är minst 8 vuxna som är med, varav majoriteten har HLR-utbildning

 • 6 st vuxna kommer hela tiden närvara vid samt i bassängerna

 • Barnen kommer att delas upp i grupper. Hela 4-6:an kommer alltså inte bada samtidigt.

Vi hoppas på ett bra väder inför denna mycket uppskattade tradition!

Arbetslaget i 4-6:an

Elevkort för 20/21

Nedan är länken till formuläret för elevkortet som välkomstbrevet hänvisar till. Observera att det behövs ett elevkort för varje barn.

Tack!

Arbetslaget i 4-6:an

https://forms.gle/pMHmdWjWFMx8sv4v9

Uppstart för läsåret 20/21

Nu är det äntligen dags för ett nytt och spännande läsår! Hoppas ni alla har haft en underbar sommar! Vi hälsar alla så hjärtligt välkomna tillbaka till skolan!

Vi startar veckan med olika aktiviteter för att komma igång och lära känna varandra (mer info nedan).

För eleverna i åk 4 väntas många nya spännande saker, till exempel mer arbete med datorer. I början kommer vi bekanta oss med de digitala verktygen, trivselregler och rutiner i 4-6:an.

Onsdag 19/8 kl 10.00 samlas vi för upprop på skolgården.

Torsdag 20/8 (kl 8.30 - 14.30) har vi olika samarbetsövningar. På eftermiddagen spelar vi brännboll.

Fredag 21/8 (kl 8.30 - 14.00) cyklar vi till Segevångsbadet. Förutom cykel och cykelhjälm behöver eleverna ha med sig matsäck.

Först vecka 35 startas undervisningen i respektive ämne.

Arbetslaget i 4-6:an

TACK!

Stort tack till alla elever och föräldrar för denna lite märkliga termin, vi vill även tacka för alla fina bilder, choklad, blommor och kort vi fick. Vi hoppas att ni får en fin sommar, och vi önskar er alla (plus alla nya 4:or) välkomna den 19 aug för upprop.

Redan nu kan vi lite kort berätta om hur de första dagarna kommer att se ut.

Ons 19 aug Upprop kl 10.00

Tor 20 aug Samarbetsövningar

Fre 21 aug Ska vi cykla till Segevångsbadet och bada hela dagen

Många av er har glömt kvar en massa kläder i kapprummet när ni gick på sommarlov, kom gärna förbi och hämta dem. OBS Fritids är stängt 29-30.

Arbetslaget i 4-6:an

Avslutning


I dessa tider kommer avslutningen att bli helt annorlunda jämfört med andra år. Vi kommer att fira in sommarlovet klass för klass. 4-6:an kommer att köra sin avslutning i vars ett klassrum med digitala uppträden från klass 2-6. Dagen börjar 9.00 och slutar 10.30. Tyvärr är inte anhöriga inbjudna till denna fest.

Fritids är öppet som vanligt.

Arbetslaget i 4-6:an.


Utedag

På tisdag 9/6 kommer vi att ha utedag. Eleverna behöver matsäck för hela dagen och kläder efter väder. Vi kommer att vara vid Groddammen och det är samma tider som en vanlig dag. 8.30-14.30.

Arbetslaget i 4-6:an

Orientering

På onsdag 20/5 är det dags för en heldag med orientering och andra fysiska aktiviteter i Bulltoftaparken. Elever i åk 4 & 5 samlas på skolgården kl 8:30 för att cykla gemensamt från skolan till Bulltofta med lärare. OBS inga elcyklar, sparkcyklar eller liknande är tillåtet och hjälm är obligatoriskt! Elever som dyker upp utan hjälm eller fel slags utrustning får stanna kvar på skolan och arbeta med skolarbete.

Tänk på att packa ner en energifylld matsäck med mat som eleverna kan stå sig på länge dvs inget godis, läsk, kakor och liknande. Köp i cafeterian är ej tillåtet.

Åk 6 tar sig på egen hand till Bulltofta och ska vara i Bulltoftaparken vid "Bulltofta motionscenter" kl 9:00. Vill ni ej att ert barn cyklar dit själv så kan eleven cykla med åk 4 & 5 från skolgården, men då vill vi gärna att ni meddelar detta till personalen.

Om det regnar så kommer vi ändå att köra så tänk på kläder efter väder..

Kl 13:45 kommer åk 6 att sluta och antingen ta sig hem på egen hand eller cykla med åk 4-5 tillbaka till skolan. De som cyklar tillbaka till skolan med lärare beräknas vara tillbaka på skolgården ca 14:30.

Pga Corona (COVID-19) så kommer vi att vara extra noga med avstånd under dagen och vi kommer att vara uppdelade i olika grupper i olika delar av parken.

Arbetslaget i 4-6:an

Omdöme

Idag, fredag 8/5, kommer vi att dela ut elevernas omdöme. De elever som inte är närvarande idag får dessa nästa vecka.

Arbetslaget i 4-6:an

IUP-samtal


På grund av rådande omständigheter är terminens samtal inställda. Eleverna kommer att få sina omdömen hemskickade, vilket kommer att ske i början av maj. De elever som vi anser behöver ett kompletterande samtal kontaktar vi.

Arbetslaget i 4-6:an

Ännu mer information

 • Vi vill påminna alla föräldrar att använda Skola24, varje dag, när det gäller att frånvaroanmäla.

 • Eftersom att direktiven från Folkhälsomyndigheten är att man ska stanna hemma vid minsta symptom förutsätter vi att alla elever, som är frånvarande, kollar planeringen och Classroom för att hålla sig uppdaterad med sitt skolarbete.

 • Peter Löfman har slutat, ni vars barn som hade Peter som mentor kommer att få ett mail från er nya mentor.

 • Vi har fått en ny lärare, Lea Brooklyn, hon kommer att ta över musikundevisningen. Hon jobbar även på Skanör Falsterbo Montessoriskola.


Information Covid-19

Martin har idag skickat ut information gällande den rådande situationen. Vi lärare har även skickat samma information till er. Om det är någon vårdnadshavare som inte har fått något mail ber vi er kontakta oss så att vi kan skicka ett nytt.

Eftersom att direktiven från Folkhälsomyndigheten är att man ska stanna hemma vid minsta symptom förutsätter vi att alla elever, som är frånvarande, kollar planeringen och Classroom för att hålla sig uppdaterad med sitt skolarbete.

Arbetslaget i 4-6:an

Läxhjälp och Skola 24

Tills vidare är läxhjälpen i 4-6:an inställd.

Vi vill också passa på att påminna alla om att fortfarande anmäla på Skola 24 om era barn behöver vara hemma pga av sjukdom.

Arbetslaget i 4-6:an

Locker Room Talk (Inställt)

Med start fredagen den 13/4 kommer pojkarna i 4-6 att deltaga i Locker Room Talk.

Under veckan kommer eleverna att få hem en samtyckesblankett, denna blankett innehåller även lite information om LRT.

Mer information går att få på länken nedan.

https://lockerroomtalk.se/faq/

Läsning 24/1

Som ett steg i att lyfta läsningen hos eleverna har de börjat fylla i lappar med vilken bok de läser just nu. På så sätt kan barnen prata med varandra om böckerna de läst och dela boktips. Lapparna sitter på väggarna i korridoren uppe hos oss i 4-6:an.

När en bok har lästs ut färglägger de en bokrygg och gör en minirecension av boken som lästs. Bokryggen sätts sedan upp i en fiktiv bokhylla.

Vidare ser vi gärna att varje elev alltid har en bok tillgänglig i skolan. Det kan antingen vara en bok från biblioteket, bok hemifrån eller från skolbiblioteket. Givetvis är det jättebra om eleverna läser hemma och då går självklart samma bok bra. En stund varje dag är bra!

Det finns en uppsjö med studier som visar hur många förmågor som gynnas av läsning. Läs till exempel här. Ett exempel på vad som lyfts avsevärt av läsning är ordförrådet. Ett utökat ordförråd underlättar talförmågan, skrivförmågan men även läsförmågan.

Arbetslaget i 4-6:an

Välkommen till en ny och spännande termin


Vi hoppas att ni alla har haft en trevlig julledighet. Vi kommer som brukligt att starta denna termin, med en temavecka. Temat detta år är Kost & Hälsa. Det enda som ändrar sig schemamässigt är att alla elever börjar 8.30 varje dag. Temaveckan kommer att pågå 9-10/1 och 13-16/1. Redan på fredag 10/1 kommer vi ha en dag där vi fokuserar på rörelse. Denna dag är det viktigt att man har kläder och skor för fysisk aktivitet både ute och inne.

Vi kan också meddela att slöjdgrupperna inte kommer att ändras nu, utan det blir först kring sportlovet.

Arbetslaget i 4-6:an

Julavslutning


På fredag, den 20/12, är det dags för julavslutning. Skoldagen börjar kl 9.00 på skolgården där vi samlas för en gemensam promenad bort till Husie kyrka.På grund av platsbrist i kyrkan kan vi tyvärr inte erbjuda er föräldrar någon plats. Efter kyrkan kommer vi att avsluta dagen i klassrummen med julgröt och Julmust. Skoldagen slutar kl 12.00. Fritids är öppet som vanligt.

Arbetslaget i 4-6:an


Närvaro, 4/11

Hej! Hoppas att alla har haft en trevlig höstlovsvecka! Vi vill påminna om att numera alltid anmäla frånvaro (varje dag) via Skola 24.

Nu ska det även att gå att anmäla via appen.Lilla DM, 23/10

Snart är det äntligen dags för Lilla DM! Vi samlas senast 8:10, onsdag 23 oktober, vid grinden på skolgården.

Eleverna ska ha med sig matsäck.

Efter mästerskapet avgår bussen från Atleticum kl 16:00. Eftersom det innebär en senare dag för eleverna, slutar eleverna tidigare på fredag 25/10. Då slutar de efter lunch kl 12.00.

De elever som behöver vara kvar till ordinarie tid stannar med oss i 4-6:an tills det är dags att gå hem.

//Arbetslaget i 4-6:an

Studiebesök ÅK4

OBS !! Viktig info om studiebesök den 21/10 för åk4. Se under Fyrornas sida. //Arbetslaget i 4-6:an

Samtal

Det börjar bli dags för samtal. Nu i dagarna kommer vi mentorer att ta kontakt och börja boka samtalen.

// Arbetslaget i 4-6:an

Skola24

Vi har nu skickat aktiveringskoder till Skola24 till er föräldrar som har fyllt i elevkortsformulären.

Information om hur Skola 24 finns bifogat i aktiveringsmejlet.

Från och med tisdag 1 oktober kommer endast Skola 24 användas för anmälan om frånvaro.

Tack!

// Arbetslaget i 4-6:an

Color Run, torsdag 26/9

Detta är en påminnelse om Color Run imorgon torsdag 26/9.

Eleverna behöver oömma kläder. Färgen som används är ofarlig och går att tvätta bort.

Föräldramöte


Bildspel föräldramöte

Tider för elevfotografering

Enskilda foton, måndag 16/9

9.20 - 9.45, åk 6

10.00 - 10.25, åk 5

12.30 - 12.55, åk 4

Gruppbilder, tisdag 17/9

10.25 - 10.50, åk 6

12.30 - 12.55, åk 4

12.55 - 13.20, åk 5

Schema

Hej! Tyvärr har det blivit ändringar som gör att vi inte har kunnat ge ut några schema än. Så fort vi vet att allt stämmer på alla schema kommer vi dela ut dessa till eleverna.

Påminnelse om föräldramöte

Detta är en påminnelse om föräldramöte 10/9 för åk 4-6 17.30-18.30. Föräldramötet fortsätter med mer specifik info för åk 4 och åk 6 fram till kl. 19.00

Cool Minds


Under vecka 34 kommer samtliga klasser besöka Cool Minds i Folket Parks för olika workshops.

Tider och dagar ser ni nedan:

Åk 6: Mån 26/8 Bussen går 8.35 (workshop 9.00-11.00).

Åk 5: Tors 29/8 Bussen går 8.35 (workshop 9.00-11.00).

Åk 4: Ons 28/8 Bussen går 8.35 (workshop 9.00-11.00).

Hej!

Vi vill hälsa alla nya och gamla elever välkomna till detta läsår. Vi hoppas att alla har haft en trevlig sommar i det härliga vädret.

Terminen kommer att börja med några dagar med fokus på roliga aktiviteter och samarbete.

Måndag 19/8 Mingel på skolgården kl. 9.30, upprop kl. 10.00. Fritids börjar kl 11.00 denna dag.

Tisdag 20/8 kl. 8.30-14.00 Samarbetsövningar och brännboll.

Onsdag 21/8 kl. 8.30-14.00 Cyklar vi till Segevångsbadet. Medtag matsäck för hela dagen och badkläder. Vi samlas kl. 8.30 på skolgården för att gemensamt cykla till badet. Glöm inte cykelhjälm.

Torsdag 22/8 8.30-14.00 Vanlig skoldag.

Fredag 23/8 Detta är första dagen med Idrott och hälsa för alla i 4-5:an. Glöm inte utekläder.

OBS! FREDAG Åk 5 kl. 8.30-14.30

OBS! Dessa tider gäller bara första veckan, sen följer eleverna sitt schema. Schemat kommer ni att hitta under respektive klassflik här på hemsidan. I grunden kommer det att vara 8.30-14.30, men räkna med att vissa dagar börjar 8.00.

Idrott och Hälsa

4:or tisdagar och fredagar

5:or fredagar

6:or måndagar och fredagar

Läxhjälp

Måndagar kl 14.45-15.45

Slöjd

Slöjden ligger på torsdagar. Trä- och metallslöjden kommer numera att vara på Runstyckets skola.

Läsårstider

19 aug - 20 dec

Vecka 44 höstlov

Studiedagar 27 sep och 4 nov

Försäkring

Länsförsäkringar försäkrar eleverna under skoltid samt till och från skolan.

Information

All information kommer att läggas på hemsidan, även elevernas planering kommer att finnas här.

Inga lappar kommer numera att skickas ut.

Fotografering

Detta sker 16-17 september. Info om exakt vilket datum som gäller för åk 4-6 kommer vid ett senare tillfälle.

Föräldramöte

Åk 4-6: 10/9 Kl. 17.30-18.30. Föräldramötet fortsätter med mer specifik info för åk 4 och åk 6 fram till kl. 19.00

//Arbetslaget 4-6

Avslutning


På torsdag den 13/6 kl 9.00-11.00 är det skolavslutning. Som vanligt träffas vi nere på gräsmattan för lite show och tal. Efter denna show och tal samlas eleverna i sina klassrum och vi hälsar varandra en god sommar. Avslutningsdagen tar slut 11.00 och det är Fritids efter.

//Arbetslaget i 4-6:anÖppet hus 14 maj och andra viktiga datum

På tisdag 14 maj kl 17.30 (aktiviteterna för fritis börjar 18.00) har vi på skolan Öppet hus! Där kommer fritis hålla i olika aktiviteter, och skolverksamheten kommer visa upp olika arbetsområden som eleverna har arbetat med. Hjärtligt välkomna!

Sen kan vi passa på att säga att tyvärr vann ingen i bildtävlingen som flera elever hade skickat in bidrag till. Men bidragen var verkligen fina och eleverna i åk 4 hade varit särskilt flitiga, vilket de fick beröm för av Minibladet!

Nedan finner ni viktiga datum fram till sommarlovet. Mer info (om det behövs) kommer inför varje aktivitet/dag.

 • Tisdag 14 maj kl 17.30 - Öppet Hus där alla är välkomna!

 • Måndag 20 maj - Utflyktsdag till Bulltofta under skoldagen.

 • Onsdag 22 maj - Åk 5 ska till dansföreställning på Dansstationen under förmiddagen.

 • Måndag 27 maj - Åk 6-7 "Teambuilding" på Bulltofta.

 • Torsdag-fredag 30-31 maj - Kristi himmelfärdsdag och klämdag. Ingen skolverksamhet dessa dagar.

 • Onsdag 5 juni - Fotbollsturnering åk 4-5.

 • Torsdag-fredag 6-7 juni - Sveriges nationaldag och klämdag. Ingen skolverksamhet dessa dagar.

 • Måndag 10 juni - Åk 6 åker till Tivoli i Köpenhamn. Det är även "skräpplockardag".

 • Onsdag 12 juni - Fotbollsmatch på förmiddagen skolpersonal mot åk 9.

 • Torsdag 13 juni - Skolavslutning 9.00 - 11.00.

// Arbetslaget i 4-6:an

Glad Påsk!

Vi i 4-6:an önskar er alla en riktigt härlig påsk!

Blogg om läsutmaningen, 9 april

På denna länken kan ni följa läsutmaningen: https://mgmlasutmaning.blogspot.com/.

// Arbetslaget i 4-6:an

Läsprojekt i 4-6:an, 9 april

Hej!

Förutom läsutmaningen, och annat arbete för att få igång läsintresset, kommer vi i svenska ha läsprojekt i respektive klass. Varje klass kommer läsa en gemensam bok och sedan ha frågor, andra uppgifter samt olika aktiviteter som till exempel boksamtal under lektioner kopplade till bokläsningen. Även högläsning kommer ske ibland.

Läsningen sträcker sig alltid en vecka framåt. Det är viktigt att eleverna alltid har läst till utsatt datum (dvs. tisdag till tisdag) för att kunna hänga med i samtal och andra aktiviteter under lektionerna. Alla uppgifter skrivs för hand i deras skrivhäfte som de har i svenska.

För att säkerställa att alla hänger med i planeringen kommer varje elev få ett läsprotokoll som de ska klistra in i sitt skrivhäfte. Planen är att eleverna ska läsa och göra uppgifterna i skolan, men hinner de inte med blir det läxa. Barnen får lov att göra det hemma, men det underlättar om ni föräldrar skriver under i protokollet i signaturrutan. Förutom det skriver helt enkelt eleverna vilka delar de har läst och kryssar i om de har svarat på frågor. Vi i arbetslaget gör detta om de gör veckoplaneringen för läsningen i skolan.

Sexorna har redan satt igång med att läsa boken "Ett hål om dagen". Vecka 18 börjar vi med läsning av "Min vän Percys magiska gymnastikskor" i åk 4 och "Glasbarnen" i åk 5.

Som en extra bonus bidrar de alla till läsutmaningen :)

En solig uppdatering, 5 april

Läsutmaningen är i full gång! Nu har eleverna på skolan nått nästan 6 mil! Det är mycket kvar innan vi har nått 75 mil, men all läsning är inte inrapporterad än. Mycket starkt jobbat av alla!

I onsdags hade vi journalisten Magnus från tidningen Minibladet på besök som berättade om en bildtävling som eleverna i 4-6:an är anmälda till. Han berättade även om källkritik samt hur det är att jobba som journalist. Eleverna fick också bra fotograferingstips.

Bildtävlingen, som är frivillig, går ut på att ta en bild på något i Malmö som är speciellt för eleven. De ska även göra en passande och bra bildtext till. Eleverna gör det på sin fritid, men lämnar över bidragen till Jonas D. som sedan skickar in dem till Minibladet. Det finns fina priser att vinna till klasskassan. Första pris är 3000 kr! Dessutom är alla som anmälda till tävlingen välkomna att se FC Rosengård mot Göteborg på Gamla IP 5 maj, helt gratis. Matchen är utanför skoltid, men barnen får lov att ta med en förälder eller annan vuxen/äldre syskon. Deadline är 26 april, men barnen måste skicka in bidrag till Jonas några dagar innan det. Ni kan läsa mer om tävlingen här.

Som vi alla märkt är våren äntligen här på riktigt. Vi har passat på att ha lektioner utomhus där vi har intervjuat varandra på danska/norska (åk 6), spelat ett ordspel på engelska (åk 5) samt även haft ett soligt arbetspass på eftermiddagen (åk 4). Lite bilder nedan :)

// Arbetslaget 4-6:an

Ingen läxhjälp v14-v15

Hej!

På grund av pågående utvecklingssamtal är det ingen läxhjälp denna (v14) och nästa vecka (v15).

// Arbetslaget i 4-6:an

Läsutmaning

Under vårterminen har vi en läsutmaning för hela skolan!

Mer info finner du nedan.

// Arbetslaget i 4-6:an

10/1 - 2019

Hej på er!

Nu har vi äntligen startat igång för full rulle. Just nu är temaveckan igång och denna gång är temat fabler! Eleverna delas in i åldersblandade grupper där de har läst och tolkat en fabel var. Efter det ska eleverna med hjälp av sin tolkning arbeta kreativt i olika stationer, såsom göra en e-bok i Storybird, djurmasker samt affisch. Bilder kommer efter temaveckan.

En ändring vi har gjort är att det nu finns en länk direkt till veckoplaneringarna. Veckoplaneringen för varje vecka är aktuell först efter 14.30 varje tisdag. Länken finns längst uppe i menyn.

God Fortsättning!

Arbetslaget i 4-6:an

21/12

På fredag, 21/12, är det avslutning på höstterminen 2018. Skoldagen börjar 8.30 med en kort samling i klassrummen. Vid 9.00 kommer vi att ta en gemensam promenad till Husie Kyrka. Efter det kommer det att serveras julgröt, på skolan, och eleverna kommer att sluta 12.00. Nytt för iår är att åk6 kommer att få sina betygskuvert på skolan. Fritids kommer att vara öppet denna dag som vanligt. Vårterminen startar kl 8.30 den 9/1 2019.

Mvh 4-6:ans arbetslag

Lilla DM

På onsdag (17/10) är det dags för Lilla DM i friidrott. Vi kommer att åka buss ifrån skolan 8.30 till Atleticum, samling 8.15 på skolgården. Vi kommer att vara tillbaka på skolan cirka 16.00. Eleverna behöver ha med sig idrottskläder och bra inneskor. De behöver även ha med sig matsäck för hela dagen.


24/9 - Veckosammanfattningar, Google Classroom

Tyvärr kan man inte välja vilken veckodag som veckosammanfattningarna skickas ut från Google Classroom. Däremot går det att välja i prenumerationsinställningarna om mejlet ska skickas varje dag eller en gång i veckan. I alternativet en gång i veckan skickas mejlet ut på fredagar. Tänk på att välja rätt tidszon så mejlet inte skickas vid en udda svensk tid.

Om ni inte redan fått inbjudan så skicka gärna era emailadresser om ni vill ha veckosammanfattningar.

Som tidigare påpekats behöver era barn logga in med sina egna skolkonto på Classroom för att ni ska kunna få full åtkomst.

20/9 - Grön Flagg

Idag kan vi fira att vi kan fortsätta hissa vår "Grön Flagg"! Vi är mycket stolta över detta.

Läs gärna mer om detta på länken nedan:

https://beta.gf.hsr.se/resor/131

14/9

Här kommer bildspelet ifrån föräldramötet 13/9.

Välkomna föräldramöte

Samarbetsövningar

Vi började höstterminen med att lära känna varandra, bygga relationer och samarbeta. Som en del i det arbetet hade vi några samarbetsövningar som ni ser exempel på nedan.

Dagen blev lyckad och responsen var god!

24/8

Vi har börjat höstterminen med ett par härliga dagar. Speciellt dagen på Segevångsbadet var uppskattad av eleverna, fast de var väldigt trötta när vi kom tillbaka till skolan.

Idag kommer eleverna att få sina schema och slöjdgrupper. Pga slöjd kommer vissa elever, i åk 4-5, att börja kl 8.00 på tisdagar. Textilslöjden är här på vår skola, trä och metallslöjden är på Husieskolan. För de elever som kommer att börja kl 8.00 på Husieskolan med trä och metallslöjd kommer det att finnas möjlighet att gå med en vuxen från skolan cirka 7.45. Det går även bra att komma direkt till Husieskolan kl 8.00.

4-6:ans arbetslag

4-6or Stunder inne och ute...