ORTOPEDIVECKAN 2022

moderatorer och föredragshållare

Eva Ageberg

Professor i fysioterapi och chef för forskargruppen Idrottsvetenskap vid Lunds universitet. Hennes forskning handlar om att förebygga eller behandla skada eller sjukdom i rörelseorganen. Utifrån ett livsperspektiv och genom interdisciplinära studier är syftet med gruppens forskning att undersöka hur skada påverkar personen, kroppen och hjärnan; utveckla praktiskt användbara test för utvärdering; undersöka om god muskelfunktion kan förebygga skada eller ytterligare besvär efter skada; utveckla och utvärdera nya behandlingsmetoder samt implementera evidensbaserad behandling.

Henrik Ahlborg

Överläkare och sektionschef fot, idrott och axelsektionen Sus. Ordförande i Svenska Skulder- och Armbågssällskapet (SSAS)


Magnus Andersson

Jag heter Magnus Andersson och arbetar som gipstekniker på Ortopeden i Malmö. Har arbetat på ortopeden i +20 år och varit gipstekniker i 11 år. Är lärare på gipsteknikerutbildningen på Lunds Universitet, lärare i gipsteknik på ST-regionsutbildningsdagarna i Region Skåne.

Helene Andersson- Molina

ÖL Helene Andersson-Molina tjänstgör på ortopeden i Norrköping och är där sektionsansvarig för protessektionen. Helene är styrelsemedlem i SKF.


Marie Askenberger

Marie Askenberger, överläkare i barnortopedi vid ALB, Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och ordförande i SBOF. Hon disputerade på förstagångspatellaluxationer hos barn. Marie är engagerad i International Patellofemoral Studygroup, ESSKA´s Patellofemoral Instability committee och SPOQ (Svenskt Pediatriskt Ortopedisk Qualitetsregister) för delregistret Patellaluxation. Att belysa vikten av diagnostik och öka kunskapen om patellainstabilitet hos barn för att utveckla vården och minska de långsiktiga problemen är ett stort intresse. Andra områden som ligger henne varmt om hjärtat är Osteogenisis Imperfecta och Neuroortopedi.



Malvina Axblom

Malvina Axblom är legitimerad arbetsterapeut anställd på ortopediska kliniken vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Hon utförde sin kandidatutbildning på arbetsterapiprogrammet på Lunds universitet och åkte 2018 till Southampton på ett erasmusstipendium där hon studerade vid Southampton University och praktiserade på NHS Southampton General Hospital. Hon har gått handledarutbildning på Malmö universitet och handrehabilitering på Lyra Rehab. Malvina är team leader för vetenskapliga programgruppen för SOF ortopediveckan 2022 och kommer moderera “nätverksträff för arbetsterapeuter” under torsdagseftermiddagen.


Christina billberg

Christina Billberg är legitimerad arbetsterapeut och arbetar och sedan 2018 på ortopedkliniken, Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Hon har tidigare främst arbetat med patienter som genomgått elektiv höft- och knäprotesoperation på Lasarettet Trelleborg. Ämnen som ligger Christina extra varmt om hjärtat är vårdutveckling, personcentrerad vård och att utöka patienter och närståendes delaktighet i en trygg och säker hemgång.

Camila Bedeschi De Mattos

Camila De Mattos är tumörortoped på Skånes Universitetssjukhus. Hon är ursprungligen från Brasilien där hon utbildades som läkare och ortoped. Hon fick ytterligare utbildning i USA som clinical and research fellow inom Tumörortopedi och Barnortopedi. Hon är grundare och första ordförande för den Kvinnliga Ortopeder Förening i Brasilien (AMOB - amob.com.br) och en av grundarna av Women of Orthopedic Worldwide (WOW – wowortho.org).”

Åsa björkqvist

Åsa Björkqvist är chefsstöd för sektionscheferna inom VO Ortopedi på Skånes universitetssjukhus. Hon har tidigare arbetat som medicins sekreterare inom samma klinik. Hon gillar att ha många bollar i luften och är intresserad av att schemaläggningen för läkarna ska bli så smidig som möjligt för alla inblandade. Hon är med i projektet Medvind (program som underlättar bemanning, schemaläggning med mera för alla yrkeskategorier i Region Skåne).


hanna björnsson hallgren

Hanna är Universitetsöverläkare och övre extremitetskirurg på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon är även Docent med forskningsområde inom både kroniska och akuta skador i axel och armbåge. Hanna driver flera randomiserade studier inom både rotatorkuffkirurgi och behandling av proximala humerus frakturer. Hanna är aktiv sedan många år i SSAS och förnärvarande vice ordförande samt deltar i arbetet kring uppdatering av de nationella rekommendationerna gällande axelkirurgi.

Johanna blomstrand

Johanna Blomstrand är specialistarbetsterapeut och doktorand, och arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Arbetsterapi Mölndal med ortopediska handskador i öppenvård. Johanna disputerade i december 2022, med forskning som inriktar sig mot rehabilitering och utvärdering efter kirurgiskt behandlad distal radiusfraktur. Johanna sitter med i Sveriges Arbetsterapeuters specialistråd och arbetar också på arbetsterapeutprogrammet på Göteborgs universitet, med undervisning om handrehabilitering i grundutbildningen samt är kursansvarig för ”Handrehabilitering inom arbetsterapi” på avancerad nivå.

fredrik boric-persson

Fredrik Boric-Persson är specialistläkare i ortopedi och arbetar i Trauma-sektionen på Skånes Universitetssjukhus. Där är han också Enhetsansvarig läkare på Ortopediavdelning 1. Fredrik forskar på meniskkirurgi som doktorand vid Lunds Universitet, Clinical Epidemiology Unit.

anna braun

Vår moderator och konferencier!Anna är programledare på Barnkanalens Fixa Rummet och studerar till fastighetsmäklare vid Malmö Universitet. Tillsammans med våra medicinska experter kommer hon leda SOF 2022.


lisbeth brax olofsson

Lisbeth Brax Olofsson, ortoped och fotkirurgMedicinsk chef för Faktum (fot, axel, knä, idrotts-och barnortopedi) samt Dagkirurgiska Enheten på Norrlands Universitetsjukhus, Rörelseorganens centrum, Umeå

mats brittberg

Mats Brittberg är professor i ortopedi adjungerad till institutionen för kliniska vetenskaper och Avdelningen för Ortopedi vid Göteborgs universitet samt överläkare vid Ortopedkliniken i Varberg.Mats Brittberg arbetar kliniskt med biologiska ledyte-rekonstruktioner och med forskning med huvudfokus på broskregeneration. Förutom ren broskforskning fokuseras nu Mats intresse också på ledernas olika smärtmekanismer. Mats var President för ICRS (International Cartilage Regeneration and Joint Preservation Society ) 2006-2008 och är nu chefredaktör för tidskriften CARTILAGE.

elisabeth brogren


sofia bunke

Sofia Bunke är universitetslektor i idrottspsykologi på Institutionen för psykologi vid Lunds universitet. Hennes forskning berör främst motivation, beteendeförändring samt idrottspsykologisk träning i relation till fysisk aktivitet, motion och idrott. Sofia är en del av det tvärvetenskapliga forskningsprojektet I-PROTECT (Implementing injury Prevention exercise ROutines in TEams and Clubs in youth Team handball) där fokus är implementering av handbollsspecifik skadeförebyggande träning för ungdomar.


ulrika cederberg

Verksamhetsamordnare på Arbetsterapi och Fysioterapi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset - SU. Utbildad fysioterapeut med erfarenhet från geriatrik, stroke och ortopedi. Tidigare enhetschef på Fysioterapi Högsbo som ingår i SU.
Arbetar nu som verksamhetssamordnare med inriktning på förändrade arbetssätt utifrån digitala verktyg. Ingår även i SU:s implementeringsgrupp för FVM – Framtidens Vårdinformationsmiljö där Millenium, det nya IT-systemet som skall införas om några år

niklas cederström

Niklas Cederström är doktorand vid Lunds universitet i ämnet hälsovetenskaper med inriktning idrottsvetenskap. Med sin bakgrund i psykologi forskar han på hur idrottspsykologiska färdigheter kan integreras i fysisk rehabiliteringsträning som behandling av traumatisk knäskada för att kunna bättre förbereda människor för återgång till fysisk aktivitet.

albert christersson

Arbetar på ortopedkliniken Akademiska sjukhuset med deformiteter, non-union och infektioner i skelettet.

philip conaghan

Professor Philip Conaghan MBBS PhD FRACP FRCP is Director of the Leeds Institute of Rheumatic and Musculoskeletal Medicine (a EULAR Centre of Excellence) at the University of Leeds and Deputy Director of the NIHR Leeds Biomedical Research Centre. His research focuses on understanding pathogenesis and developing effective therapies for common arthritides. He is an executive member of the international outcomes group OMERACT, has previously chaired UK NICE osteoarthritis clinical guidance, is co-editor of the Oxford Textbook of Rheumatology and has authored/co-authored over 600 publications as original research, reviews and book chapters. He has received the international Carol Nachman award for Rheumatology and the OARSI Clinical Research award.


maria cöster

Överläkare på ortopedikliniken Skåne Universitetssjukhus Malmö och på Capio Movement. Även legitimerad sjukgymnast. Specialist i ortopedi sedan år 2000, subspecialitet fot-och fotledskirurgi. Stort intresse för neuromuskulära fotdeformiteter inklusive kirurgisk behandling. Docent i ortopedi vid Lunds universitet, disputerade 2015 med avhandlingen ”SEFAS-the Self-reported Foot and Ankle Score”. Varit aktiv i SFS och EFAS styrelser. Brinner för utbildning på alla nivåer och för att öka kunskapen och kompetensen inom fot-och fotledskirurgi i Sverige.


hannah dahlgren

Hannah är legitimerad sjuksköterska och arbetar som Klinisk Lärare inom VO Ortopedi i Malmö sedan våren -22. Hon har tidigare arbetat inom kirurgi som sjuksköterska och inom internmedicin som enhetsansvarig sjuksköterska där hon bland annat lagt fokus på implementerings- och förbättringsarbete. Ämnen som ligger Hannah extra varmt om hjärtat är handledning, nutrition och patienternas sociala planering. Parallellt med sitt arbete läser Hannah masterprogrammet i Omvårdnadsvetenskap.

jessica degrér

Medicinsk sekreterare som arbetat inom verksamhetsområde ortopedi i 29 år. Utbildade sig i sjukdomsklassificering 2011 och har därefter arbetat alltmer med klassificering. Arbetar sedan hösten 2019 på heltid som klassifikationskoordinator och ägnar arbetsdagarna till att få alla verksamheter på Skånes universitetssjukhus att inse vikten av att klassificera. Sprider gärna kunskap om och påtalar vikten av medicinsk klassificering. Är på gränsen till nörd inom ämnet.

erica domeij arverud

Erica Domeij Arverud är disputerad överläkare på Danderyds sjukhus, Stockholm, där hon arbetar som axelspecialist och ST-läkarchef.Erica är även sekreterare i delföreningen SSAS och bedriver forskning med anknytning till Svenska Skulder- och Armbågsregistret, SSAR.


henrik düppe

Henrik Düppe är docent i ortopedi och överläkare på sektionen för barnortopedi på SkånesUniversitetssjukhus i Lund. Efter AT och specialistutbildning i Halmstad flyttade han till Universitetssjukhuset i Malmö 1989 där han först var verksam inom ryggortopedin för attsedan 1992 vara verksam på heltid som barnortoped. Sedan sammanslagningen av verksamheterna i Malmö och Lund 2012 har Henrik varit verksam i Lund.


lisa egund

Lisa Egund är biträdande överläkare i ortopedi på traumasektionen, Skånes Universitetssjukhus. Hon disputerade inom ortopedi vid Lunds Universitet 2020 i ämnet handledsfrakturer hos män under handledning av professor Kristina Åkesson. Lisa har därefter bibehållt detta fokus och ingår i SUS radiusgrupp under ledning av professor Magnus Tägil.

anna ekman

Överläkare, Med. Dr. Arbetar på traumasektionen på Södersjukhuset, Stockholm. Intresseområden: Övre och nedre extremitetsfrakturer.

anna-clara esbjörnsson

Anna-Clara Esbjörnsson är leg. Fysioterapeut och specialist i ortopedi. Hon disputerade 2015 och är forskare på LU. Jobbar som medicinförläggare på Studentlitteratur.


eva ekvall hansson

Eva Ekvall Hansson är professor i fysioterapi vid Lunds Universitet och forskargruppsledare för gruppen ”Människan i rörelse: hälsa och rehabilitering”. Eva Ekvall Hansson forskar om yrsel och balansrubbningar hos äldre personer, med fokus på fysioterapeutiska metoder för rehabilitering av äldre med yrsel och balansrubbningar. Forskningen handlar också om fall och fallprevention, metoder för att predicera fall och bärbar teknik för gånganalys, mätning av fysisk aktivitet och inaktivitet samt bärbar teknik i rehabilitering.


magnus eneroth

Är överläkare och docent i ortopedi med många års erfarenhet som verksamhetschef (2006-2021) vid ortopedkliniken, Skånes universitetssjukhus (Sus). Är ordförande iRegionalt Programområde (RPO) och representerar Södra regionen i Nationellt Programområde (NPO), Rörelseorganens sjukdomar. Sitter i styrelsen för International Society of Orthopaedic Centers. Är ordförande för styrgrupp Framtidens hälsosystem inom Sus förvaltningsledning, där fokus är strategiska framtidsfrågor, såsom hur sjukvården behöver ställa om för att klara de utmaningar som finns.

martin englund

Professor Englund received his MD 1998 and PhD in Orthopaedics 2004, Lund University. He leads the Clinical Epidemiology Unit, Lund University. Englund’s research portfolio spans from molecular aspects and imaging of osteoarthritis to epidemiology of knee injuries. Englund has published >270 peer-reviewed articles (>18 000 citations). He is serving as President-elect of the Osteoarthritis Research Society International and has multiple international awards for his research on meniscus including but not limited to OARSI Clinical Investigator Award 2011 and International Élise Jourdevant Prize 2018.

torbjörn falkmer

Professor Torbjörn Falkmer har sedan 2010 bott och verkat vid Curtin University i Western Australia, där han har sin emeritus tillhörighet. Under 2020 blev han inbjuden som gästprofessor i arbetsterapi vid Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet. Inom ramen för denna professur för att stötta underrepresentaterat kön har han utformat ett program för personal och studenter med syfte att implementera ett vidgat genusperspektiv inom forskning och undervisining. Hur det gick? Välkommen att lyssna och fråga.


per flink

Gipstekniker på Skånes Universitetssjukhus sedan över 40 år. Ansvarig för den nordiska gipsteknikerutbildningen via Lunds Universitet. Specialiserad inom behandling av diabetesfotsår i samarbete med Endokrinologiska kliniken i Malmö. En av grundarna till gipsvägledningsprogrammet för att kunna kvalitetssäkra gipstekniken.

gunnar flivik

Överläkare och docent på ortopediska kliniken i Lund. Höft- och knäproteskirurg med ansvar för RSA-verksamheten i Lund. Intresserad av framtidens teknologi och har arbetat med och studerat olika 3D-applikationer och navigeringssystem inom proteskirurgin.

paul gerdhem

Paul Gerdhem har varit professor och överläkare i ortopedi vid Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Han är sedan augusti 2022 verksam vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. Hans kliniska och forskningsmässiga arbete rör ryggsjukdomar. Hans forskargrupp sysslar bland annat med studier om skoliosgenetik, och randomiserade studier om kirurgisk navigation vid skolios, kotfrakturer och bäckensmärta.

max gordon



lukas granat

Lukas Granat är kliniskt verksam arbetsterapeut på ortopedens arbetsterapi – i både Lund och Malmö. Han är intresserad av digitalisering inom vården, och är delaktig i Nära vård-projekt för förbättring av kommunikationsvägar och ansvarsområden kring rehabilitering för barn och vuxna i Malmö. Ytterligare ansvarar han för att utbilda ortopedens nya läkare i dokumentation enligt SVU-processen, så väl som utbildning i Taligenkänning, vilket är AI-baserad dikteringsmjukvara.

linnea gustafsson

Linnéa är leg. fysioterapeut och doktorand. Hon jobbar på Sportrehab i Göteborg och är doktorand vid Instutionen för kliniska vetenskaper vid Göteborgs Universitet. Linnéas doktorandprojekt handlar om fysioterapeut-led triage för patienter med primär höft- och knäledsartros inom specialistvården. Detta är det första projektet i Sverige om fysioterapeutled-triage i specialistvården för artrospatienter. Tidigare har hon forskat på främre korsbandsskador hos barn och ungdomar.

kerstin hagberg

Kerstin Hagberg är universitetssjukhusöverfysioterapeut och docent vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Kerstin har lång erfarenhet av rehabilitering efter benamputation samt forskning vad gäller funktion och livskvalitet för patientgruppen. Kerstin har sedan start ingått i osseointegrationsteamet för patienter som opereras för benförankrade proteser vid Sahlgrenska och hon ingår också i styrgruppen för det nationella kvalitetsregistret SwedeAmp sedan start.

nils hailer

Nils Hailer är överläkare vid VO ortopedi och handkirurgi på Akademiska sjukhuset i Uppsala och professor i ortopedi. Hans kliniska och vetenskapliga intresse är proteskirurgi, med ett fokus på protesinfektioner och luxationer som de två vanligaste tidiga komplikationerna. På ortopedens forskningslabb bedrivs också materialvetenskapliga försök som går ut på att förse olika metalliska eller resorberbara implantat med antibakteriella. Egenskaper.

christina hansson

Christina Hansson är leg fysioterapeut sedan 1993. Utbildad vid Karolinska Institutet, Stockholm. Christina har, under sina snart 30 år i yrket arbetat med rehabilitering av vuxna med omfattande funktionshinder efter traumatiska skallskador, stroke eller andra neurologiska sjukdomar. Under åren 1999-2020 har Christina haft ett nära samarbete med gipstekniker på Ortopediska kliniken SUS Malmö för gemensamma insatser med seriegipsning. Detta samarbete resulterade i en poster som presenterades på EFAS kongress i Barcelona 2018.Idag arbetar Christina på Dagrehabiliteringen, Ystad Lasarett.

ralph hasserius

64 år gammal. AT- respektive ST-utbildning i Ortopedi i Karlskrona och Karlshamn åren 1982 – 1989. Sedan 1989 arbetat på Ortopediska kliniken i Malmö, först med allmän ortopedi och sedan 1992 med huvudsakligen ryggkirurgi. Avhandlade 2003 i ämnet: Osteoporotiska kotkompressioner.

anna holmberg

Anna Holmberg - överläkare vid ortopediska kliniken, Skånes universitetssjukhus. 2006 disputerad inom området frakturepidemiologi. 50 % av arbetstiden ägnas åt höft-och proteskirurgi, 50 % åt osteoporos. Förestår mottagningen för fraktur- och osteoporos-prevention som arbetar med frakturscreening, mottagningsverksamhet, osteoporosläkemedelsbehandling och utbildning. Ordförande för region Skånes expertgrupp inom osteoporos som bl.a. arbetar med införande av Personcentrerat Sammanhållet Vårdförlopp (PSV) osteoporos. Även nationella uppdrag bl.a. utvärdering av Nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar.

benjamin hägglund

Benjamin Hägglund har erfarenhet som fysioterapeut inom ortopedi men arbetar idag på smärtrehab, Lund. Han har ett stort intresse för människan bakom det somatiska och detta ikombination med en nyfikenheten på vilka processer som påverkar vår upplevelse av smärta har resulterad i att han vidareutbildats inom rehabmedicin. Benjamin är en äkta lundensare,Lund trogen sedan barndomen. I perioder är det vakna nätter inte bara på grund av småbarnslivet också NBA-basketen som håller honom vaken.

per hölmich

Professor of Orthopedic Surgery at University of Copenhagen and surgeon at Department of Orthopedic Surgery, Hvidovre Hospital in Copenhagen specialised in arthroscopic surgery. Head of Sports Orthopedic Research Center – Copenhagen (SORC-C) and Arthroscopic Center Hvidovre. Founder of Aspetar Sports Groin Pain Centre. Randomised studies are the core of SORC-C research including both methodology, treatment, and prevention studies. Main research areas are hip and groin problems, adolescent sports injuries, shoulder and knee problems, and hamstring injuries.

lasse ishøj


karl-åke jansson


hans juto

Hans Juto, specialistläkare i ortopedi arbetar med elektiv fotkirurgi och traumaortopedi på Sunderby sjukhus i Luleå. Han har studerat fotledsfrakturer utifrån registerdata från bl a Svenska Frakturregistret under sin doktorandutbildning och disputerade vid Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap vid Umeå universitet i början 2022.

lisbeth jönsson

Lisbeth Jönsson har arbetat som fysioterapeut sedan 1992 och arbetar idag på VO Ortopedi SUS Malmö i rygg- och idrottssektion samt är en av de medicinska resurserna för FC Rosengårds damallsvenska lag.

thérése jönsson

Thérése Jönsson är specialistfysioterapeut inom ortopedi och arbetar på ortopedkliniken på Skånesuniversitetssjukhus. Therese disputerade för 2 år sedan och delar nu sin tid mellan klinik ochforskning. Hon är intresserad av att förbättra artrospatienternas resa genom vården och har varit med och arbetat med framtagandet av de personcentrerade sammanhållna vårdförloppen för höft och knäartros både på nationellt och lokalt plan. Sedan några månader tillbaka är Therese registerhållare för BOA-registret.

johanna karlsson

Johanna Karlsson arbetar som fysioterapeut på Hässleholms rehabiliteringsmottagning. Hon arbetar framförallt med rehabilitering efter stroke och efter benamputation med syfte att bli protesförsörjd. Inriktning mot slutenvård men även viss del öppenvård, framförallt när det gäller benamputerade som tränar med protes.

sven karlsson

Chefläkare och avdelningschef vid Skånes universitetssjukhus med ansvar för organisation för patientsäkerhet, krisberedskap, läkemedel och övergripande organisation av AT/ST frågor. Endokrinolog och internmedicinare. Docent vid Lunds universitet. Arbetar övergripande med frågor kring nationellt högspecialiserad vård (NHV) och kunskapsstyrning. Södra sjukvårdsregionens representant gentemot Socialstyrelsen för erhållna NHV uppdrag och i Socialstyrelsens Beredningsgrupp 2 för nationell fördelning av NHV uppdrag.

ardavan khoshnood

Ardavan Khoshnood är specialistläkare och docent i akutsjukvård vid SUS Lund och Lunds universitet. Han är även kriminolog. Följ med honom in i den grova brottslighetens mörka värld.

emil kilander


ida kindlund

Fysioterapeut MSc och PhD kandidat. Utgör bryggan mellan klinker och IT, samt samordnar digitaliseringsarbetet på Capio Artro Clinic i Stockholm. Driven kliniker och entreprenör som har tagit fram och implementerat en webbapp för knäplastik- samt korsbandsopererade patienter tillsammans med företaget FRISQ. Intresserad av en användarvänlig teknikmiljö för såväl patient som medarbetare.

carolina klüft

Vår välkända före detta friidrottare som under sin friidrottskarriär nådde sina största framgångar i sjukamp. Vid enbart 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren som erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inne- och ute) samt Europamästerskap (inom- och utomhus). Till oss kommer Carolina i egenskap av verksamhetschef för Generation Pep som arbetar utifrån visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha en möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Ioannis Kostogiannis

Ioannis Kostogiannis är överläkare på Skånes Universitetssjukhuset där han främst jobbar med idrottsskador och artroskopier i höft och knä. Han har även mångårig erfarenhet som lagläkare inom elitlag i fotboll, ishockey och handboll, där han för närvarande är lagläkare för Lugi handboll. Han disputerade 2010 i ämnet främre korsbandsskador och vann priset för årets avhandling av SOF 2011. Hans forskning har under de senaste åren fokuserat på utredning och behandling av höftsmärta hos yngre individer.

peter krantz

Fd. rättsläkare och docent i Rättsmedicin. Chef för rättsmedicinska avdelningen i Lund 1996 – 2008. Universitetslektor. Vetenskapligt råd i rättsmedicin i ca 15 år. Numera ledamot i Socialstyrelsens rättsliga råd.

ievgeniia Kryyoruchko

Ievgeniia Kryvoruchko är ST-läkare i ortopedi på Sankt Görans sjukhus i Stockholm. Hon är ursprungligen från Ukraina och har läkarexamen från Zaporizhizhia State Medical University. Efter 2års arbete på ett länssjukhus i hemstaden flyttade hon till Sverige 2015. Hon är sekreterare i SYLF Stockholm och brinner extra för underläkarnas utbildningskvalitet.Hon drömmer om inkluderande och jämställd ortopedi i Sverige, Ukraina och världen över.

bente lomholt langdahl

Bente Lomholt Langdahl är professor i endokrinologi vid Århus Universitet, Danmark. Hon har publicerat nära 300 vetenskapliga artiklar med speciellt fokus på osteoporos. Hon har varit president för the European Calcified Tissue Society och varit i ledningen för the International Federation for Musculoskeletal Research.

dawn laporte

Dr. Dawn LaPorte is a Professor and Vice Chair for Education in the Department of Orthopedic Surgery at the Johns Hopkins University School of Medicine. Her clinical interests are surgery of the hand and wrist. She has served as orthopaedic Residency Program Director at Johns Hopkins for over 10 years and has served on the governing committee of the Council of Orthopedic Residency Directors (CORD) and as Vice Chair for the ACGME Orthopaedic Surgery Residency Review Committee. She is a member of the American Society of Surgery for the Hand (ASSH) Council and has also served as co-chair of the Resident Educator Workshop at the ASSH Annual Meeting since 2007 and as chair of the ASSH Resident Education Committee and the ASSH Resident Review Course. She is the Review Section editor for the Journal of Hand Surgery American. She is also the Immediate Past President of the Ruth Jackson Orthopaedic Society and is a founder of Women in Orthopaedics Worldwide (WOW).

stergios lazarinis

Stergios Lazarinis är disputerad överläkare på ortopedkliniken Akademiska sjukhuset i Uppsala.Hans subspecialisering är höft och knäprotes revisionskirurgi med speciellt intresse protesinfektioner (PJI). Han är infektions – hygien - och PJI ansvarig på ortopedkliniken UAS samt en av experter i den internationella gruppen av experter angående ortopediska infektioner.Han forskar om ortopediska infektioner med doktorander under sin handledning.Under sin tid som ansvarig för PJI har protessektionen UAS blivit ”Center of Excellence” för PJI i samarbete med andra ortopedkliniker i Sverige och utomlands.

åsa loodin

Åsa är legitimerad sjuksköterska och har vidareutbildat sig och tagit masterexamen i omvårdnad med inriktning sköra äldre. Att förbättra vården för våra sköra multisjuka äldre patienter ligger henne varmt om hjärtat.Åsa arbetar sedan 2013 som klinisk lärare på ortopeden SUS Lund samt 20% som kursledare på Malmöuniversitet för kursen Ortopedisk omvårdnad.Åsa arbetar också mycket med utbildning och handledning för medarbetare och studenter och har varit med och arbetat fram karriärtjänster för sjuksköterskor.



anna lönnberg

Anna Lönnberg fysioterapeut i Axelsektionen på Helsingborgs lasarett sedan 2008. Hon har varitdelaktig i Axelsektionens utveckling där teamarbete, task-shifting och patientsäker vård är i fokus.2010 påbörjades ”Akuta axelprojektet” som är en rutin för att fånga in traumatiska cuffskador därfysioterapeuten är första bedömare.

håkan magnusson


linnea malmgren

Linnea Malmgren disputerade 2020 med sin avhandling om frakturer, bentäthet och njurfunktion, där hon visade på ett samband mellan njurfunktion och fraktur – även hos äldre kvinnor med endast måttligt sänkt njurfunktion. Linnea arbetar som ST-läkare på Skånes universitetssjukhus och har ett stort intresse för ortogeriatrik, ett område hennes nuvarande forskning främst ligger inom. Med sin forskning vill Linnea bidra till framtidens precisionsmedicin hos äldre.

martin mcnally

Professor Martin McNally is lead surgeon at the Oxford Bone Infection Unit in the Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford University Hospitals. He is fascinated by the interplay between humans and bacteria and has particular interest in bone reconstruction after osteomyelitis, infected fractures and non-unions. He has published over 200 peer-reviewed papers, reviews and book chapters, and is a former President of the European Bone and Joint Infection Society. He contributed greatly to the development of classification systems for fracture related infections.

maziar mohaddes

Maziar Mohaddes arbetar som universitetssjukhusöverläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset där han arbetar inom protesteamet. Maziar och är Docent vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet. Han är ordförande för Nationella programområdet rörelseorganens sjukdomar, vetenskaplig sekreterare för Svensk Ortopedisk Förening och har flera internationella förtroendeuppdrag. Maziar deltar regelbundet som föreläsare vid nationella och internationella vetenskapliga möten.

niklas mårtensson

Niklas är ortoped och har framför allt arbetat med ryggkirurgi. Han är nu kliniskt ansvarig för att rulla ut den nya digitala plattformen SDV på Sus. SDV bygger på det amerikanska systemet Millenium och ska ersätta ett 40-tal olika system som används i Region Skåne idag.

anders möller

Med Dr och överläkare på Ryggsektionen, VO Ortopedi i Malmö.Disputerade 2007 på långtidsresultat efter kotfraktur i bröst- och ländrygg i olika åldersgrupper.Verksam inom akut och elektiv kirurgi i hals-, bröst- och ländrygg.

michael möller

Michael Möller är Överläkare i Ortopedi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med särskilt intresse för nedre extremitetsfrakturer och fokus på fot och underbenstrauma. Med Dr, Registerhållare Svenska Frakturregistret.

emilia möller rydberg

Emilia Möller Rydberg är specialist i ortopedi och arbetar i traumateamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hon är speciellt intresserad av fotledsfrakturer och hur man med hjälp av PM och digitala medel kan påverka dess handläggning. Emilia har även studerat hur ortopeder upplever att det är att bli styrda av rutiner och riktlinjer. Emilia kommer att disputera på ämnet fotledsfrakturer i början av nästa år och presenterar huvuddragen ur artiklarna i sin avhandling under sin föreläsning.

jens nestorson


paul neuman

Överläkare idrottssektionen ortopediska kliniken SUS Malmö med stort intresse och ansvar för speciellt komplexa knätrauman inkluderande skador på korsband, brosk, menisker, ledband och skelett. Lång erfarenhet som lagläkare för Lugi handboll herrar elit. Styrelsemedlem i Svenska korsbandsregistret. Sekreterare i Svensk Artroskopisk Förening. Forskningsaktiv inom menisk och korsbandsskadors betydelse för artrosutveckling i samarbete med prekliniker inom biomedicin, epidemiologer, sjukgymnaster, primärvården m.fl.

anna nilsdotter

Anna Nilsdotter är specialist i ortopedi, docent och sedan 2019 verksamhetschef för ortopedin på Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) i Göteborg/Mölndal. Hon har under sin karriär arbetat mycket med forsknings och utbildningsfrågor som FoU chef på SU och dessförinnan som AT-läkarchef och ansvarig för läkares utbildning i Region Halland.Uppdraget som verksamhetschef upplever hon som stimulerande men i kölvattnet av pandemin oerhört krävande då ortopedin fått stå tillbaka i så hög grad. Det är de fantastiska medarbetarna som ser till att kraften trots allt räcker.

kjell G. nilsson

Överläkare och professor vid Ortopedkliniken, Norrlands Universitetssjukhus, UmeåArtroplastikkirurg med ansvar för RSA verksamheten i Umeå. Forskningsinriktning inom ledproteskirurgi och artros.

katarina nilsson helander


jonas nordin

Jonas Nordin är specialistläkare på axelsektionen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Han disputerade vid Lunds universitet 2020 med avhandlingen Acromioclavicular joint dislocations: Epidemiology, radiography and outcome.

magnus norrgård

Magnus är verksamhetsutvecklare inom hjärt- och lungmedicin på Skånes Universitetssjukhus och har även en roll som delprojektledare i sjukhusets SDV utrullningsorganisation. Magnus är som ekonomiutbildad anestesi och intensivvårdssjuksköterska tillbaka på SUS sedan 10 år, efter drygt 15 år i läkemedelsindustrin.

jonatan nåtman

Jonatan Nåtman arbetar som statistiker på Registercentrum Västra Götaland med bland annat utveckling av interaktiva statistikvisningar.

elisabeth olhager

Elisabeth Olhager är verksamhetschef för verksamhetsområde barnkirurgi och neonatalvård på Skånes Universitetssjukhus. Elisabeth är specialist i neonatologi och docent i samma ämne. Hon har en lång erfarenhet av att leda i sjukvård. 2003 blev hon sektionschef för neonatalvården vid Universitetssjukhuset i Linköping och sedan 2011 är hon verksamhetschef på Sus. I verksamhetsområdet som hon leder finns den mest högspecialiserade barnsjukvården i Sverige, som barnhjärtkirurgi, barnkirurgi och neonatalintensivvård, samt barnintensivvård och barnoperation.

anders olofsson

Anders Olofsson gjorde sin ST i ortopedi på Gävle/Sandviken sjukhus men arbetar sedan 2009 som överläkare på ortopeden i Helsingborg/Ängelholm. Anders är axelinriktad ortoped och har också arbetat som läkarchef för ST-läkarna under en femårsperiod och under en kort period även arbetat som tillförordnad verksamhetschef för ortopedin i nordvästra skåne. Sedan 2014 har Anders varit ansvarig i Helsingborg för ortopedins del i frakturkedjan gällande omhändertagande av patienter med osteoporos.

måns ornstein


søren overgaard

Søren Overgaard, dr.med, er professor og overlæge på Ortopædkirurgisk afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Københavns Universitet. Han har er specialiseret i elektive hoftekirurgi og har i over 20 år udført avanceret kirurgi der spænder fra snapping hip, primær og revisions alloplastik til ledbevarende operationer primært PAO (Peri-Acetabular Osteotomi). Han er forskningsaktiv og har publiceret mere end 325 artikler. Han er blandt andet tidligere ordförende for Dansk Ortopædi, og NARA, er ordförende for Dansk Hofteallolastik Register, og scientific chair of EFORT.

jenny persson

Socialstyrelsen, utredare inom högspecialiserad vårdNationell högspecialiserad vård är vård som är komplex och sällan förekommande. Den är offentligt finansierad och bedrivs vid som mest fem enheter i landet. Syftet med att koncentrera vården till ett fåtal enheter är att upprätthålla god kvalitet, hög patientsäkerhet och en effektiv användning av hälso- och sjukvårdens resurser. Arbetet syftar också till att ge människor lika tillgång till högspecialiserad vård oavsett var de bor.

måns persson-bunke


petra petersson

Petra Petersson är biträdande Överläkare på Axelsektionen, VO Ortopedi vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Hon har varit delaktig i en HTA analys som jämförde opererade med icke opererade diafysära klavikelfrakturer. Arbetet ligger till grund för nuvarande behandlingsregim på Skånes Universitetssjukhus.

sofia raccuia

Leg. specialistarbetsterapeut Sofia Raccuia arbetar inom verksamhetsområdet akutsjukvård/internmedicin sedan 2006. Sofia är arbetsterapeut i projektet Mobila sjukhusteamet som erbjuder patienter sjukhusvård i det egna hemmet. Mobila sjukhusteamet är först i Sverige med att erbjuda denna vårdform och innebär en ny arena för arbetsterapi. De arbetsterapeutiska insatserna består av inneliggande aktivitetsbedömningar, hembesök och hjälpmedelsförskrivning. Sofia arbetar också som klinisk specialist med kompetensutveckling och utvecklingsarbete främst med fokus på arbetsterapeuterna på kliniken men även för övriga yrkeskategorier.

nerrolyn ramstrand

Nerrolyn utbildades ortopedingenjör vid La Trobe University i Melbourne. Efter att ha avslutat sin doktorsexamen tillbringade hon tre år vid British Columbia Institute of Technology, Vancouver, Kanada, innan hon började sin karriär vid Jönköping University. Nerrolyn är för närvarande Europas enda professor i ortopedteknik. Hennes forskning är relaterat till ortopedtekniska hjälpmedel och påverkan av designparametrar på hälsa och välbefinnande hos personer med funktionsnedsättning. Forskningen har till stor del fokuserat på förskrivning av proteser- eller ortoser och dess påverkan på biomekaniska och fysiologiska mått.

jacques riad

Jacques Riad är överläkare och docent i ortopedi, och arbetar i Skövde med barnortopedi, fotkirurgi hos vuxna och neuro-ortopedi. Det stora intresset kliniskt och inom forskning ligger hos barn med cerebral pares med fokus på gångfunktion. Andra forskningsområden är femurfrakturer och fyseolys caput femoris hos barn och stroke och hälsenerupturer hos vuxna. Jacques har arbetat ett år i Australien och ett år i USA, vilket varit mycket givande, och uppmuntras svenska ortopeder.

ulla riis madsen

Ulla Riis Madsen, PHD, sygeplejerske, Holbæk sygehus og Syddansk universitet, REHPA, nationalt videnscenter for rehabilitering og palliation. I 2017 forsvarede hun på Lunds universitet sin afhandling: ”Quality of life, functional level and needs of care after vascular major lower limb amputation”. Siden er det blevet til flere publikationer relateret til rehabilitering og palliation til mennesker der har fået benet amputeret. Blandt andet har hun ledet arbejdet med at udarbejde danske nationale kliniske retningslinjer på området.

cecilia rogmark

Cecilia Rogmark är överläkare på SUS Malmö-Lund. Sedan drygt 20 år tillbaka har hon delat sin tid mellan forskning och kliniskt arbete. Efter avhandlingen “Femoral Neck Fractures. Aspects on Treatment and Outcome” engagerades hon 2004 i Svenska Höftprotesregistret, med ansvar för frakturpatienter. Idag ingår hon också i styrgruppen för Frakturregistret. 2012 blev Cecilia docent vid Lunds universitet. Ortogeriatik och evidensbaserad frakturbehandling är hennes ortopediska intresseområden.

karin samson

Karin är legitimerad fysioterapeut och medicine doktor. Hennes forskningsområde är framförallt vårdmodellen fysioterapeut-ledd ortopedisk triage och dess effekt på patient- och processrelaterade utfall.Karin har en lång klinisk erfarenhet inom primärvård och är specialist inom Primär hälso- och sjukvård samt Ortopedisk manuell terapi. Hon arbetar på Ortho Center Göteborg med patienter inom ortopedi, idrottsmedicin och primärvård.

Stefan sanfridsson

Stefan Sanfridsson, leg. Ortopedingenjör, examen vid Hälsohögskolan i Jönköping 1993 började sin yrkeskarriär i Lillehammer. Sen 1995 har han varit verksam i region Östergötland och till största delen på Motala lasarett. Stefan startade upp ortopedteknisk avdelning på Motala lasarett och har tillsammans med Sten Sjögren utvecklat avdelningen till den Teamolmed enhet som det är idag. Stefans yrkesmässiga specialintresse är rehabiltering av amputerade och är en del av Swedeamps styrgrupp sen 2018.

mikael sansone

Arbetar som Överläkare och docent på artroskopisektionen, Sahlgrenska/Mölndal med komplex knäkirurgi och höftartroskopi, blandat klinik och forskning. Mikael har ägnat sig åt höftledsbevarande artroskopisk kirurgi sedan 2010 och håller varje år Svenskt höftartroskopiskt konsensusmöte i Göteborg. Mikael leder en forskningsgrupp med höftfokus på c.a 10 medarbetare, inklusive 2 doktorander. Gruppen är en del av Sahlgrenska Sports Medicine Centre, SSMC.

johan scheer

Överläkare i ortopedi vid Universitetssjukhuset i Linköping. Arbetar huvudsakligen med övre extremiteten, framför allt med trauma och posttraumatiska tillstånd i skuldra, armbåge och handled. Sedan 2007 aktiv inom AO både med utbildningar i Sverige och internationellt.

lina sjödin

Lina Sjödin är specialist i ortopedi och ST-chef på Vo Ortopedi Södersjukhuset. Kliniskt intresseområde: höftprotesoperationer och amputationer. Har ett doktorandprojekt som berör olika aspekter av amputationer. Medlem i arbetsgruppen för Stockholms regionala vårdprogram – amputation nedre extremitet 2019.

ulf sköld


olof sköldenberg

Olof Sköldenberg är överläkare vid Danderyds sjukhus och docent vid Karolinska Institutet. Han är kliniskt verksam inom ledprotestsektionen och fokuserar på höft- och knäprotesoperationer. Han disputerade 2010 och hans forskningsintressen inbegriper kliniska prövningar och stora kohortstudier. Från och med 2018 är han ordförande i Svenska Höft- och knäföreningen.

emma spak


david sparv

David Sparv är chefsjuksköterska på Skånes Universitetssjukvård och arbetar med utbildning, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.David har en bakgrund inom hjärtsjukvården och disputerade 2018 inom området interventionell kardiologi.

anna stefánsdóttir

Anna Stefánsdóttir är ortoped och sektionschef för artroplastik- och reumasektionen vid Skånes universitetssjukhus. Ortopediska infektioner, och i synnerhet ledprotesinfektioner, är det område inom ortopedin som hon har intresserad sig för både som behandlande läkare och forskare. Anna har varit delaktig i såväl nationella som internationella infektionsförebyggande projekt och är Sveriges representant i European Bone and Joint Infection Society. Hon gillar att arbete gränsöverskridande och att föra samman olika kompetenser.

emelie styring

Emelie Styring arbetar som ortoped vid SUS i Lund med inriktning mot tumörortopedi. Hon disputerade 2013 med en avhandling om mjukdelssarkom och har sedan dess fortsatt forska såväl registerbaserat som translationellt inom olika samarbeten. Sedan 2013 är hon ordförande för det nationella kvalitetsregistret för sarkom i extremiteter och bålvägg samt för den Skandinaviska sarkomgruppens registergrupp. Hon har även varit ordförande för den nationella vårdprogramsgruppen samt för arbetsgruppen för standardiserat vårdförlopp för sarkom i extremiteter och bålvägg.

sofia svärding

Specialistarbetsterapeut på ortopedkliniken vid Danderyds Sjukhus med gedigen klinisk kunskap om rehabilitering av traumatiska handskador. Har uppdrag att vara förmedlande länk mellan forskning och klinik. Intresserad av personcentrerad vård, rehabilitering och evidensbaserad praktik.

ann-charlotte söderpalm

Ann-Charlott Söderpalm har tidigare varit verksam som barnortoped i Göteborg under drygt 20 år. 2009 försvarade hon avhandlingen ”Bone Mineral Density Determination in Children Evaluation of a Novel Method and Application to Duchenne Muscular Dystrophy” vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hon har under åren arbetat mycket med neuroortopediska och fotkirurgiska frågeställningar. Sedan 2018 är hon nu verksam som fotkirurg på GHP Orthocenter i Göteborg där hon träffar patienter i alla åldrar.

johan tham

Johan Tham är uppvuxen i Skåne. Efter examen 1996 gjorde han AT och ST i Halmstad och blev specialist inom infektionssjukdomar 2003. Johan Tham jobbar nu på infektionskliniken i Malmö där han är enhetsansvarig överläkare på infektionsavdelning 2 där man tar hand om de svårast sjuka infektionspatienterna och/eller andra patienter med andningssvikt . Johan disputerade 2012 om ESBL-epidemiologi och blev docent inom infektionssjukdomar 2020 på Lunds Universitet. Han jobbar tätt tillsammans med ortopeden i Malmö inom axelprotesinfektioner samt på den gemensamma mottagningen med traumarelaterade infektioner. Får han tid över så kitesurfar han gärna eller supportar när ”di blåe” vinner ute i Europa eller tar SM-guld som vanligt.

alva thuresson

Alva är anställd som vikarie för ordinarie kurator Sanne Tronäss på ortopediska kliniken vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Alva är socionom och tog examen från Socialhögskolan i Lund i juni 2020. Hon har även läst andra kurser på Lunds universitet, så som arbets-och organisationspsykologi, arbetsrätt samt kriskommunikation. Hon kommer att moderera föreläsningen ”Psykosocial ortopedi” under onsdagsförmiddagen.

håkan thuresson


carl johan tiderius

Carl Johan Tiderius är överläkare och professor i barnortopedi vid SUS i Lund. Såväl kliniskt som vetenskapligt fokuserar han på höftsjukdomar och höftdeformiteter, i synnerhet höftledsdysplasi och höftfyseolys. Han är engagerad i den nationella höftfyseolysgruppen och en av få i landet som utför subkapitulär osteotomi vid uttalad fyseolys. Tiderius är utbildningsansvarig i SBOF och en av arrangörerna bakom den årliga bakjoursskolan i barnortopedi. Han är även engagerad i den nyligen uppstartade Academy i barnortopedi.

sanne tronäss

Sanne är kurator på ortopediska kliniken vid Skånes universitetetssjukhus i Lund. Hon är utbildad socionom och har tidigare arbetat som kurator både vid Helsingborgs lasarett och inom akutsjukvård/internmedicin i Malmö. Sanne är även utbildad till mindfulnessinstruktör och erbjuder mindfulness för så väl patienter som medarbetare på kliniken. I en miljö som kretsar kring ortopediska besvär arbetar Sanne mycket med att belysa de psykosociala aspekterna och som likarättsamabassadör i Region Skåne främja en diskrimineringsfri arbetsmiljö.

magnus tägil

Professor, Lund. Akademisk ortoped och handkirurg. Driver experimentell benforskning inom frakturläkning, beninfektioner och tumörer. Har ett kliniskt intresse av den distala radiusfrakturen, en fraktur som förtjänar en rejäl statushöjning. Intresserad av morgondagens teknologi.

ludvig vavruch

Ludvig Vavruch arbetar som överläkare på ryggsektionen på Ortopediska kliniken, US Linköping. Arbetet innebär handläggning av såväl akuta som elektiva tillstånd samt trauma i bröst- och ländrygg. Huvudsakligt intresseområde är dock deformitetskirurgi hos barn och unga vuxna. 2018 disputerade Ludvig med avhandlingen Adolescent Idiopathic Scoliosis – A Deformity in Three Dimensions.

johanna vinblad

Johanna Vinblad arbetar som enhetschef på Registercentrum Västra Götaland med bland annat registerutveckling och datauttagsfrågor.

johan von schreeb

Johan von Schreeb är allmänkirurg och professor i global katastrofmedicin vid Karolinska Institutet där han leder nationellt kunskapscentrum för global katastrofmedicin. Han har under trettio års tid varit verksam i globala katastrofer, krig och konflikter och är grundare av svenska Läkare utan Gränser. Han arbetar regelbundet med WHO för att förbättra internationella insatser och arbetade under våren 2022 i Ukraina för WHO som samordnare av internationella insatser och fältsjukhus.

mats wadsten

Medicine doktor, ortoped och överläkare vid ortopedkliniken på Länssjukhuset i Sundsvall samt forskare vid Universitetet i Umeå. Disputerade på en avhandling om klassificering och behandling av distala radiusfrakturer. Forskar idag på temat frakturstabilitet, kliniskt utfall och hur vi kan komma till snabbare beslut för de distala radiusfrakturer som behöver opereras.

daniel wenger

Daniel Wenger, med. dr., överläkare vid Traumasektionen VO Ortopedi SUS, är en frispråkig förespråkare för samarbete över ”gränser” på den starkt sektionerade universitetskliniken. Han är forskningsaktiv och bihandleder två doktorandprojekt om DDH respektive olecranonfrakturer, utbildningsaktiv bland annat som kursledare för AO Grundkurs i frakturkirurgi, och uppskattad som klinisk handledare. På Ortopediveckan kommer han att vara moderator för ett symposium om fotledsfrakturer och ett om skottskador.

kristina wikner

Socialstyrelsen, enhetschef högspecialiserad vårdNationell högspecialiserad vård är vård som är komplex och sällan förekommande. Den är offentligt finansierad och bedrivs vid som mest fem enheter i landet. Syftet med att koncentrera vården till ett fåtal enheter är att upprätthålla god kvalitet, hög patientsäkerhet och en effektiv användning av hälso- och sjukvårdens resurser. Arbetet syftar också till att ge människor lika tillgång till högspecialiserad vård oavsett var de bor.

olof wolf

Olof Wolf arbetar som ortoped på traumasektionen vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Kliniskt innebär det frakturkirurgi på övre och nedre extremitet samt bäckenfrakturer. Efter fellowship i Edinburgh ligger fokus på axel- och armbågskirurgi. Forskningsmässigt är fokus på de registerrandomiserade studierna Hipsther, Duality och Daicy som startats baserade i Svenska Frakturregistret.

per wretenberg

Per Wretenberg är professor i ortopedi i Örebro. Han jobbar kliniskt främst med revisionskirurgi i höfter och knän. Har varit arrangör av ett flertal kurser i ämnet samt är ansvarig för forsningen inom ortopedi och handkirurgi vid Örebro Universitet.

malin zimmerman

Malin Zimmerman är specialistläkare i ortopedi vid Helsingborgs Lasarett och forskar på perifera nervkompressioner, socioekonomiska faktorers betydelse vid handkirurgiska ingrepp och den diabetiska handen. Hon driver också Sveriges enda ortopediska podcast - Ortopodden.

björn zoëga

Björn Zoëga är sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset, och till professionen ortoped. Karolinska arbetar för att förenkla processer, minska onödig byråkrati och öka makten för medarbetare och chefer i linjen. När linjen har mandat att styra och tillgång till relevant data klarar sjukvården i stort sett allt. Det har vi visat under pandemin men också därefter genom att korta köer, öppna fler vårdplatser och samtidigt utveckla innovation, forskning och utbildning.

kristina åkesson

Kristina Åkesson är professor och överläkare i ortopedi vid Skånes Universitetssjukhus med osteoporosrelaterade frakturer som huvudområde inom klinik och forskning. Frakturepidemiologi, riskfaktorer och biomarkörer i longitudinella studier med fokus på kvinnor är utgångspunkten inom forskningen. Hon har arbetat nationellt och internationellt för att förbättra prevention av osteoporosrelaterade frakturer, senast genom att leda arbetet inom SKR för Vårdförlopp Osteoporos – sekundärprevention efter fraktur och inom International Osteoporosis Foundation, Capture the Fracture.

hedvig örneholm

MD PhD och specialist i ortopedi sedan 2017, verksam vid VO Ortopedi, Skånes Universitetssjukhus. Disputerade 2017 med en avhandling om diabetes, fotsår och amputationer. Stort intresse för fotkirurgi, amputationer och fotsår och sitter med i SwedeAmp styrgrupp. Sedan 1 april 2022 ST studierektor på kliniken och ser fram emot att jobba för ett bra utbildningsklimat för våra duktiga ST läkare.