Sopimus - ohje

TARKENNETTUJA OHJEITA INNOPROJEKTIEN SOPIMUSASIAAN

sopimukseen kirjataan kohtaan 3 projektissa tavoiteltava tulos = Se mitä yhteistyötahon ja tiimin kanssa sovitaan ja se mihin pyritään, kun projektia yhdessä suunnitellaan.

innovaatioprojektin tavoitteena on luoda jotain uutta, mutta se ei aina ole helppoa tai siinä ei onnistuta = projektin päättyessä työ voi olla keskeneräinen tai tulosta ei välttämättä saada yhteistyötahon toivomassa muodossa. Tästä sovitaan sopimuksen kohdassa 10:

”Projektin tulos toimitetaan sellaisena kuin se on. Opiskelija tai Metropolia ei anna tulokselle takuuta eikä vastaa sen soveltuvuudesta yhteistyötahon tarpeisiin.”

Käyttöoikeudet kohdassa 6 koskevat projektin tuloksia ja tässä kohtaa käytetään maalaisjärkeä. Voi syntyä pohdintaa mitä tuohon kirjoitetaan suhteessa kohtaan 3, kun sopimus on tehtävä ja mielellään ennen kuin tuloksia on:

Jos kohdassa 3 on sovittu, että projektin tavoitteena on tuottaa esim. raportti, niin siinähän ei sinänsä silloin määritellä tavoiteltavan tuloksen laatua tai esim. laajuutta (ellei erikseen sovita jotakin yksityiskohtaisempaa) ja silloin yhteistyötaholle toimitetaan projektin tuloksena raportti, olipa raportti sitten tavoitteiden mukainen tai ei.

Sopimukset on aina hyvä tehdä ajoissa, eli projektin alussa (tai ainakin sen aikana), jotta se saataisiin allekirjoitettuna takaisinkin ennen kuin projekti on päättynyt. Tärkeintä on, että sopimukset tehdään.

yleisemmällä tasolla tässä korostuu yhteistyötahon aktiivinen rooli projektin aikana, eli että ovat yhdessä mukana opiskelijatiimin työssä tukena ja apuna, jotta tavoiteltaviin tuloksiin päästään mahdollisimman hyvin.

Juha Järvinen