2018 December 7-9

  • Azt gondolod, hogy a cserkészközösségben biztonságban vagy?
  • Hogy a te srácod nem olyan, mint a többi?
  • A vezetetted vajon zaklató vagy zaklatott?

Az idei évben azt a célt tűztük magunk elé, hogy szembenézünk a minket körülvevő világgal és napirendre tűzzük az eddig tabunak, kellemetlennek kikiáltott, vagy csupán az általunk jelentéktelennek ítélt témák megvitatását. A „cserkészszakmai” kérdéseket ez alkalommal kicsit háttérbe helyezzük, és azokra fókuszálunk, akikért valóban dolgozunk. A gyerekekre és a fiatalokra.

Ha tehát arra számítasz, hogy az MCSSZ szervezeti felépítéséről kapsz tájékoztatást, vagy az egyenruhaszabályzat pontjairól tarthatsz parázs vitákat, akkor a szünetekben erről is beszélgethetsz… J De ha érdekel az influencerek hatása a saját generációdra, a cyberbullying, a trollkodás, vagy mindazok a veszélyek, amelyek a vezetettjeidet érintik (hidd el, érintik!), akkor itt a helyed!

Meghívott előadóink mind olyan szakemberek, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, és véleményüket szívesen ütköztetik a különböző plenáris üléseken, kerekasztal beszélgetéseken. A workshopok során pedig lehetőség nyílik a témák személyesebb feldolgozására, a jó és rossz gyakorlatok megosztására is.

Akkor jössz?

Ott találkozunk! INDABA 2018 – Ablak a valóságra

Jelentkezés és regisztráció itt (ha nem nyitná meg a regisztrációs felületet, akkor másold be a böngésző sorába az alábbi linket: https://goo.gl/forms/M7no0msrpewOu1ro1)

A rendezvény INGYENES!

Az esemény nem ottalvós, a távolabbról érkező cserkésztestvéreinknek viszont a környéken tudunk szállást biztosítani ingyen (alvási lehetőség ágyban). Az erre vonatkozó igényeteket a regisztráció során tudjátok jelezni.

A részletes programleírást itt találjátok!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Európai Unió támogatásával a Magyar Cserkészszövetség az Imre herceg terv - közelebb egymáshoz (EFOP-1.3.6-17-2017-00001) és a Lépj át a határaidon! (EFOP-1.12.1-17-2017-00009) című projektek keretei között közösségi programok és rendezvények, műhelybeszélgetések és vezetői felkészítések szervezését szorgalmazza, valamint együttműködések, kapcsolatok kialakítását támogatja határainkon belül és túl. Három év, két projekt, de egy a cél: a Kárpát-medencei magyar cserkészek hálózatosodásának, együttműködésének elősegítése, módszertani eszköztárának fejlesztése valamint a cserkészet ismertségének és elismertségének növelése, az általunk büszkén vállalt értékek közvetítése útján. Projektjeink további célja, programjainkba a hátrányos helyzetű területeken élő 8-25 év közötti gyermekek és fiatalok minél szélesebb körű bevonása.