!!!!!!NOUTĂȚI: din acest an avem și Simpozion Național
Poz 104 CAEN Anexa 1 la OMEC nr. 3026/14.01.2025
I. Secțiunea - Participare directă - La aceeasta secțiune elevii pot participa doar la o singură probă!!!!
Secțiunea - Participare directă (pentru participanții din județul Vaslui dar și elevi din alte județe cu mențiunea ca organizatorii asigură cazare (contra cost) , iar transportul va fi asigurat de instituția școlară din care faceți parte)
Ø Concursul se va desfășura la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui în perioada 12 - 14 mai 2025, după cum urmează:
Luni – proba de Word;
Marți – proba de Excel;
Miercuri – proba de Power Point;
Ø Pentru participarea la concurs profesorul coordonator va completa fișa de înscriere din anexă menționând data și ora la care pot fi prezenți elevii în laborator, și o vor trimite pe adresa de e-mail concurs.cip2022@gmail.com, până pe data de 10 mai 2025.
Ø În momentul în care elevii au primit subiectele vor avea 60 de minute - timp de rezolvare a subiectelor primite. După 60 de minute vor salva fișierele cu rezolvările subiectelor de concurs. Fișierele vor fi salvate astfel:
nume_prenume_scoala_clasa (de exemplu popescu_ion_pciasi_cls9).
Ø După ce vor salva subiectele rezolvate le vor arhiva și vor trimite fișierele și arhivele, de pe adresa lor de email, pe adresa concursului concurs.cip2022@gmail.com menționând în subiectul și în corpul emailului numele elevului, instituția școlară, numele profesorului coordonator
II. Secțiunea - Participare online (pentru participanții din țară) - La aceeasta secțiune elevii pot participa doar la o singură probă!!!!
– concursul se va desfășura în perioada 12 - 14 mai 2025, după cum urmează:
a. Luni – proba de Word;
b. Marți – proba de Excel;
c. Miercuri – proba de Power Point;
1. Pentru participare la concurs profesorul vor completa fișa de înscriere din anexă și o vor trimite pe adresa de e-mail concurs.cip2022@gmail.com, până pe data de 10 mai 2024.
2. Pot fi înscriși la concurs un număr de 10 elevi pentru fiecare profesor / secțiune.
3. Subiectele vor fi postate pe site-ul concursului în două sesiuni: https://sites.google.com/lmkvaslui.ro/concurs-cip-2023/pagina-de-pornire astfel:
Luni: sesiune I la ora 10.00, sesiune II la ora 16.00 subiectele de WORD
Marți: sesiune I la ora 10.00, sesiune II la ora 16.00 subiectele de EXCEL
Miercuri: sesiune I la ora 10.00, sesiune II la ora 16.00 subiectele de POWERPOINT
4. Profesorul îndrumător va organiza concursul astfel: elevii vor fi prezenți în laboratorul de informatică al școlii, la ora 10.
5. La ora 10 se va afișa pe site-ul concursului, subiectele de concurs.
6. Profesorul descarcă subiectele de pe site-ul concursului , apoi le va printa și le va da spre rezolvare elevilor înscriși la concurs.
7. Elevii vor avea 60 de minute timp de rezolvare a subiectelor primite.
8. În momentul în care elevii au primit subiectele vor crea fișierele (.docx, .pptx, .xlsx) și le vor salva astfel: nume_prenume_scoala_clasa (de exemplu popescu_ion_LSP_cls9), fără să mai închidă aplicația.
9. După 60 de minute elevii vor salva fișierele cu rezolvările lor, le vor arhiva și apoi vor trimite, de pe email-ul lor, fișierul și arhiva cu rezolvarea lor, pe adresa concursului concurs.cip2022@gmail.com, nu mai târziu de ora 12.00 sesiunea 1 și nu mai târziu de ora 18.00 sesiunea II, din ziua probei. Cine nu trimite rezolvările până la ora stabilită, nu va fi evaluat;
10. În subiectul și în corpul emailului va menționa numele elevului, unitatea școlară, clasa și numele profesorului coordonator. (Exemplu: Popescu Ion- Colegiul Economic „A Rugina” Vaslui – clasa 9- prof. Banu Aurelia.)
11. Concurenții trebuie să salveze fișierele conform cerințelor specificate în enunțul subiectelor și să rezolve subiectele în timpul alocat.
12. Profesorii să verifice dacă elevii au arhivat fișierele, dacă le-au salvat corect, dacă au scris adresa de email corect, dacă au atașat corect fișierele, dacă au scris în subiect numele și școala.
13. Pentru școlile care nu au acces la internet decât la un singur calculator se pot trimite rezolvările elevilor de pe adresa de email a profesorului. Profesorii să menționeze lipsa internetului pe fișa de înscriere.
14. Dacă unii elevi, din diferite motive (de sănătate etc.) nu pot să mai participe în data stabilită la concurs, ei pot fi înlocuiți cu alți elevi de aceeași categorie. În acest caz rog cadrele didactice coordonatoare să retrimită fișa de înscriere înainte de a începe concursul. Menționăm încă o dată că nu pot concura mai mulți de 10 elevi / profesor.
15. În timpul concursului, elevii nu vor utiliza dischete, CD-uri sau stick-uri, telefoane mobile etc.
16. Concurenții nu vor utiliza alte surse de documentare decât Help-ul aplicațiilor folosite.
III. Secțiunea - pagini Web se va realiza o pagină Web cu tema "Alege viața, nu drogurile” sau "Intelința artificială - PRO sau CONTRA”.
Vor trimite lucrările realizate pe adresa concursului: concurs.cip2022@gmail.com până la data 20 mai 2025, într-un director arhivat cu numele: nume_prenume_scoala. In mesajul cu lucrarea vă rog să notați datele: Numele și prenumele, clasa, școala, nume profesor îndrumător, localitate, județ.
IV. Secțiunea Scratch – elevii vor realiza un proiect cu tema "Zâmbet de copil” sau "Drepturile copiilor”.
Vor trimite lucrările realizate pe adresa concursului: concurs.cip2022@gmail.com până la data 20 mai 2025 într-un director arhivat cu numele: nume_prenume_scoala. In mesajul cu lucrarea vă rog să notați datele: Numele și prenumele, clasa, școala, nume profesor îndrumător, localitate, județ.
V. Secțiunea Paint – elevii vor realiza un desen cu tema "Zâmbet de copil” sau "Drepturile copiilor”. Vor trimite lucrările realizate pe adresa concursului: concurs.cip2022@gmail.com până la data 20 mai 2025, într-un director arhivat cu numele: nume_prenume_scoala. In mesajul cu lucrarea vă rog să notați datele: Numele și prenumele, clasa, școala, nume profesor îndrumător, localitate, județ.
VI. Secțiunea Robotică creativă - elevii vor realiza un proiect cu un robot programat în perioada de desfăşurare a concursului.
Pentru participare la concurs profesorul vor completa fişa de înscriere din anexa 2 și o vor trimite, în format editabil, pe adresa de e-mail concurs.cip2022@gmail.com,
până pe data de 20 mai 2025 sau se pot înscrie pe linkul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8WzaXX6XCy4KwdeRKjXaaEWFqKOvbK9i01cBLZ3jnAQBebw/viewform?pli=1
Elevii sau profesorii coordonatori vor trimite filme cu prezentarea proiectelor robotice realizate şi fişa proiectului pe adresa concursului: concurs.cip2022@gmail.com până la
data 20 mai 2025, într-un director arhivat cu numele: nume_prenume_scoala. In mesajul cu lucrarea vă rog să notați datele: Numele şi prenumele, clasa, şcoala,
nume profesor îndrumător, localitate, județ. Filmele trebuie să nu depășească 3 minute și dacă sunt mai mari de 25 Mb se poate încărca pe un drive și veți trimite linkul pe
adresa de mail a concursului.
Fişa proiectului trebuie să conțină: titlul proiectului, echipa de proiect (nume prenume elev, clasa și unitatea școlară), cu precizarea rolurilor fiecărui membru în
echipă, coordonatorul echipei (nume prenume), instituția școlară, etape parcurse, scopul, obiective, date experimentale şi detalii esențiale ale experimentelor,
descrierea proiectului, concluzii, anexe (imagini, grafice, scheme etc), codul sursă a proiectului.