Presentació del LAB



Iniciem aquest LAB d'Ipads & Computers a 4t de Primària per tal de donar resposta a les noves propostes pedagògiques i metodològiques que s’impulsen dins el Col·legi Lestonnac de Barcelona.

Donat que els LABS volen donar resposta concreta als 5 eixos pedagògics, des d'aquest LAB es programaran les diferents sessions inserint els següents aspectes:

· Treball de les intel·ligències múltiples (IM):

Des del taller d’IPAD II s’ensenya i s’aprèn de forma múltiple, amb metodologies diverses i emprant estratègies i recursos variats, augmentem la possibilitat de què els alumnes puguin desenvolupar millor les seves connexions neurològiques i per tant facilitem l’adquisició dels nous aprenentatges:

Exemples d’ús de les IM al taller

Ø Cinètico-corporal: fotografies a les cartelleres i decoració de les classes (Pic Collage/Photo Grid).

Ø Naturalista: apps de sensibilització naturalista, reconeixement d’espècies a través de les apps. (Popplet, esquema de Naturals)

Ø Intrapersonal: treball de grup per a realitzar diferents activitats.

Ø Interpersonal: reflexió personal sobre l’ús de la tecnologia i les aportacions personals i socials

Ø Lingüística: redaccions i textos explicatius de les activitats i festes d’escola.

Ø Musical: apps musicals per a treballar els ritmes i les melodies.

Ø Visual-espacial: treball amb apps de disseny de textos i fotografies. Ús de vídeos.

Ø Lògico- matemàtica: recerca de jocs matemàtics, desenvolupar activitats de trencaclosques i operacions (Math fight).

· Ús de la llengua ANGLESA dins el taller:

A partir d’aquest curs 19-20, l’ús de l’ANGLÈS serà majoritari dins el seu desenvolupament. No obstant en l’explicació concreta d’algunes app’s es farà el recolzament de l’explicació en llengua catalana si fora necessari, en funció del popi programari. En l’explicació de certs conceptes es procurarà usar els termes en els idiomes esmentats.

· Ús de tècniques de l’Educació de la Interioritat:

A l’inici o durant el LAB es fa un breu moment de calma per iniciar el que es farà o bé per ressituar el que s’està treballant. Puntualment es realitza alguna visualització per motivar el treball a realitzar (per exemple en la presentació i motivació de la revista digital).

· Desenvolupar la competència TIC:

Donat que és el principal objectiu del taller la majoria d’aspectes queden reflectits en els objectius desenvolupats. Tots ells parteixen de les orientacions curriculars del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Més informació a http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/competenciesbasiques/ambitdigital/