ESTRATÈGIA DIGITAL DE CENTRE

ESCOLA LA SÍNIA

CALONGE I SANT ANTONI

L'ESTRATÈGIA DIGITAL de CENTRE (EDC) de l'Escola La Sínia és un instrument pràctic que té per finalitat formalitzar la governança de la tecnologia en el marc de l'autonomia de centre i del Projecte Educatiu de Centre (PEC).

DETALLS DE CENTRE

Codi: 17008468

Nom: Escola La Sínia

Titularitat: Públic

Adreça: C/ Mascarell, 10

17252 Calonge-Sant Antoni

Telèfon: 972662271 - mòbil 677091707

Adreça electrònica:  b7008468@xtec.cat

Adreça web:  https://agora.xtec.cat/ceiplasinia/

El centre en que s’emmarca aquesta programació és un centre de titularitat pública del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya on s’imparteixen ensenyaments d’educació infantil i primària. El centre és d’una línia amb tres unitats a educació infantil i sis unitats a educació primària. Està situat a un poble costaner del Baix Empordà i la seva població és d’11.331 habitants, però augmenta molt significativament durant els mesos d’estiu. 

La taxa d’immigració és baixa i per tant, hi ha pocs alumnes nouvinguts al centre. Per aquest fet, no disposem d’aula d’acollida, fet que no significa però, que el centre no hagi de vetllar per l’alumnat nouvingut, buscant espais per al reforç de la llengua. Les famílies de nacionalitat estrangera provenen majoritàriament del Centre i Est d’Europa, Àfrica i Sud Amèrica. En termes generals, el nivell socioeconòmic i cultural de les famílies és mitjà-alt i aquestes, participen activament en els actes que celebrem al llarg del curs. Dins l’escola hi ha l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) que ens proporciona ajuda en les diferents festes i celebracions que realitzem durant el curs escolar (castanyada, Nadal, carnaval, etc.).


El sector serveis té un pes molt significatiu dins l’àmbit econòmic municipal.El turisme, que arribà als anys trenta i quaranta del segle XX i que a partir de la dècada del 1960 fou massiu, transformà ràpidament el paisatge tradicional i és la font de riquesa principal del municipi, que disposa d’una àmplia oferta d'allotjaments turístics i de restauració. Tots aquests aspectes condicionen i caracteritzen la nostra escola i per tant és necessari conèixer tots aquests elements que s’entrellacen i configuren el caràcter del centre.


El centre és de nova creació i va iniciar la seva activitat en barracons el curs 2006-2007. Durant el curs 2016-2017 es va traslladar al nou edifici. L’escola està situada força a prop del mar i del centre històric i concentra equipaments i serveis de tipus educatiu, sanitari, comercial, financer o cultural; i per tant, l’emplaçament de l’escola és immillorable.


El Centre, segueix les instruccions i normes que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya dicta en política de normalització lingüística; en aquest sentit, cal indicar que la llengua vehicular del centre és el català i la majoria de famílies són catalanoparlants.

Tal i com es veu a la graella, el centre té una plantilla de 15 mestres. A més a més, assisteixen la psicopedagoga de l’EAP i la logopeda del CREDA


El centre, a través dels documents de l’organització i gestió de centre com el Projecte Educatiu de Centre (PEC), la Programació General Anual (PGA), les instruccions d’inici de curs, la proposta curricular així com les recomanacions recollides en la memòria del curs anterior. Té en compte les característiques de l’entorn social i cultural i estableix els criteris metodològics i materials curriculars que faciliten la integració a l’aula mitjançant la coordinació amb els tutors i els especialistes. A més, també són rellevants el Pla mestre d’educació especial de Catalunya, Departament d’Educació (2003) i Aprendre junts a viure junts, del Departament d’Educació (2008).  


El Projecte Lingüístic del centre estableix el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i que es treballin tres hores d’anglès a tots els cicles d’Educació Primària i dues hores a l’etapa d’infantil. D’aquestes tres hores a l’etapa de Primària una hora i mitja es destina a l’assignatura d’anglès i l’altra a Arts&Crafts, on esdesenvolupa l’àrea d’educació visual i plàstica en anglès emprant la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera).