De Klinker-Schiedam: Daltonbasisonderwijs en -opvang in Schiedam-Noord

Brengen en halen i.v.m. Covid-19

De leerlingen van De Klinker gaan naar binnen en naar buiten door de eigen buitentoegangsdeur van het klaslokaal. Op deze wijze is spreiding van kinderen en ouder(s)/verzorger(s) gegarandeerd.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageHoofdentreeSchoolplein voorAanzicht vanaf de Bernardus IJzerdraatsingelHoofentreeSportvelden bij de schoolRoute naar de voorzijde schoolHoofdentreeSchoolplein met interactief voetbalveldHoofdentree

De Klinker in Schiedam-Noord is een kindcentrum voor Daltonbasisonderwijs en opvang waar kinderen met veel plezier naar toe gaan.

De Klinker biedt haar leerlingen o.a. gedegen taal-, lees- en rekenonderwijs en schenkt extra aandacht aan de ontwikkeling van de zelfstandigheid van het individuele kind en het samenwerken tussen kinderen. Aan de hand van taken leren kinderen hun werk te plannen en uit te voeren. Deze taken zijn afgestemd op de mogelijkheden en leerstijlen van de kinderen. Zo krijgen zij eigen verantwoordelijkheid voor hun werk, en daar zijn ze trots op! Deze verworven vaardigheden geven alle kinderen van De Klinker van de basisschool een belangrijke voorsprong in het voortgezet onderwijs.

Het ruime schoolgebouw biedt plaats aan 16 groepen leerlingen, samenwerkingsruimten, meerdere lokalen voor peutergroepen (halve dag opvang)/buitenschoolse opvang en een zeer uitgebreide (wijk-)jeugdbibliotheek.

Belangstelling?

Maak HIER een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en rondleiding. Een rondleiding en een vrijblijvend gesprek is ook 's avonds mogelijk!

AANMELDEN VOOR SCHOOL, PEUTEROPVANG/HALVE DAG OPVANG EN BUITENSCHOOLSE OPVANG

Heeft u al een keuze voor onze school gemaakt? U kunt dan het ONLINE FORMULIER invullen. (Register your child? See this link for the form in English).

Klik HIER voor inschrijven voor de Peuteropvang/Halve Dag Opvang (2,5-4 jaar) en/of voor inschrijven Buitenschoolse Opvang (4-13 jaar).

Onze sterke punten:

Daltononderwijs

De Klinker is een eigentijds, openbaar kindcentrum in Schiedam Noord. Op De Klinker geven we les volgens de uitgangspunten van het Daltononderwijs. Dit betekent dat er onder andere veel aandacht is voor de ontwikkeling van zelfstandigheid. Voor meer informatie de uitgangspunten van ons onderwijs klik HIER.

Samenwerking

De Klinker werkt intensief samen met de Koninklijke Aurisgroep (Hildernisseschool) om kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS, cluster 2) optimaal te kunnen begeleiden, zodat deze leerlingen op De Klinker kunnen blijven. Ook andere kinderen van de school profiteren van deze unieke samenwerking!

Kinderopvang

De Klinker biedt in samenwerking met opvangorganisatie KomKids een totaalaanbod op het gebied van educatie en opvang. Met KomKids werken we zo onder één dak aan alle ontwikkelingsterreinen voor kinderen. Uiteraard zijn onze Daltonaspecten overal in verweven. Klik ook HIER voor alle info over onze opvang.

Snappet

De leerlingen van De Klinker maken effectief gebruik van veel digitale hulpmiddelen. In de groepen 4 t/m 8 werken alle kinderen met een eigen Snappettablet (groep 4 t/m 6) of Chromebook (groep 7 en 8) aan de meeste kernvakken. O.a door de directe feedback zijn de leerprestaties een stuk hoger.


Engels

Vanaf de kleutergroepen zijn alle leerlingen wekelijks bezig met Engelse woordjes, liedjes en spelletjes. Op deze manier werken we op De Klinker al vanaf jonge leeftijd aan een goede beheersing van de Engelse taal.

Jeugdfonds

Geen geld voor een sport-, muziek- of een andere culturele vereniging of zwemles voor u kind(eren)? Neem contact op met de directie. De Klinker is intermediair van bovengenoemde jeugdfonds. U kunt ook bellen naar intermediair Feike Kints, tel. 06-40924327, feike@lekkerbezigschiedam.nl . Hij kan ook er voor zorgen dat u financieel geholpen wordt bij het betalen van het lidmaatschap/contributie, materialen en kleding.

Voor uw en ons gemak kunt u ook DIT FORMULIER invullen, downloaden en opsturen.

ICT

Naast tablets maken leerlingen gebruik van Chromebooks. Deze eenvoudige laptops worden in de beveiligde "G-Suite for Education omgeving" gebruikt voor het maken van werkstukken, presentaties en voor het oefenen met de digitale software. De Klinker was een van de eerste scholen in Nederland die met Chromebooks is gaan werken. Nu zijn de laptops on onderwijsland niet meer weg te denken.

Jeugdbibliotheek

De Klinker beschikt inpandig in twee lokalen over een grote jeugdbibliotheek (tevens filiaal van de bibliotheek van Schiedam) voor kinderen van 0-13 jaar waarin ook de informatieve boeken zijn opgenomen. Eenmaal per week kunnen de kinderen een boek lenen uit de bibliotheek, wat dan in de klas op de daartoe bestemde momenten kan worden gelezen. Het filiaal van de bibliotheek van De Klinker is voor IEDEREEN open op de volgende dagen na schooltijd:

  • Woensdag: 12:30-17:00 uur

  • Vrijdag: 08:30-09:30 uur en 15:00-17:00 uur

  • Zaterdag: 13:00-15:00 uur

Klik HIER voor de website van de Bibliotheek Schiedam

Communicatie app

Via het ParnasSys ouderportaal heeft u gemakkelijk inzicht in de gegevens van uw kind. De Klinker gebruikt Parro als communicatiemiddel met alle ouder(s)/verzorger(s). Klik HIER voor de werkwijze.

Opleidingsschool

De Klinker is een van 35 basisscholen in de regio waar - in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam - PABO studenten van leerjaar 1 tot met 4 een uitstekende leer- en werkplek kunnen vinden! Klik HIER voor de video met meer informatie. LIO-studenten kunnen altijd solliciteren.

Leerplaatsen

De Klinker biedt MBO-leerplaatsen voor ondersteunende werkzaamheden op school aan. Klik HIER.

Sport na schooltijd

Stichting De Betrokken Spartaan organiseert op onze pleinen na schooltijd het project StreetRuleZ!: sport en spel voor de kinderen onder deskundige begeleiding van sportcoaches. Het project StreetRuleZ! biedt tevens Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen op één van de D&S pleinen in hun eigen buurt. Anderzijds creëert het voor de kinderen in de Schiedamse wijken een veilige basis om structureel - gratis - te kunnen sporten.

Klik HIER voor het schema.

De Klinker is een ECO-school; aandacht voor duurzaamheid in hoofd, hart en handen!

Gezonde school

Jaarlijks opteert De Klinker voor het EU-Schoolfruit programma. De Klinker ontvangt 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Dit stimuleert kinderen samen groente en fruit te eten in de klas!

Muziekschool

De Klinker organiseert na schooltijd o.a. in samenwerking met muziekvereniging Harpe Davids muziekles voor blaasinstrumenten (dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet etc.). Ook wordt lessen gegeven voor viool en zang. Gekwalificeerde docenten geven dan les op diverse muziekinstrumenten. Voor meer inlichtingen, proeflessen of meespelen in een orkest.

  • Klik HIER voor de aanvraag voor meer informatie.

  • Klik HIER voor de website van de Klinkermuziekschool

Webshop

In onze webshop kunt u een aantal producten bestellen, zoals een nieuwe luizenzak, oortjes/hooftelefoon, stabilo penn/potlood en een kleurpotlodendoosje. Ook kunt u strippenkaarten voor de Tussenschoolse Opvang (TSO) van 1x, 10x en 20x kopen. Klik HIER voor de webshop.

Facebook, Instagram en Twitter

Onze opvangmogelijkheden

Direct contact

​​School:​ 010-47095​01

Tussenschoolse opvang (TSO): 010-4709501

Voor-, naschoolse en peuter opvang Kindcentrum Klinker: 06-4​8277489

Evenementen De Klinker

Schoolkeuze

Een school kiezen voor uw kind is best lastig. Deze animatie laat zien hoe u www.scholenopdekaart.nl kunt gebruiken bij die keuze.

CADEAU VOOR NIEUWE OUDER(S)/VERZORGER(S)

Wat een mooi en belangrijk moment: de eerste schooldag van uw kind! Voor uw kind, maar ook voor uzelf.

In dit tipboek voor ouders maken wij u wegwijs op de basisschool. Kom erachter wat uw kind de komende acht jaar zal meemaken. Jaren die ook op uw eigen leven veel invloed zullen hebben. Veel vragen zullen in dit boekje worden beantwoord, maar u zult misschien ook nog vragen houden. Stelt u ons die gerust!

Wij wensen uw kind en u (opnieuw) een fantastische basisschooltijd toe. En natuurlijk veel leesplezier.

Bovenaanzicht van de school en de sportvelden

Landelijk nieuws basisonderwijs

Openbare Daltonbasisschool De Klinker, Bernardus IJzerdraatsingel 1, 3123CC Schiedam-Woudhoek.

Diverse gegevens De Klinker

  1. K KvK 24387235, Vestigingsnr. 000008916942

Afbeeldingen leerlingen

Op de media-uitingen van De Klinker worden alleen foto's/video's geplaatst van leerlingen waarvan de ouder(s)/verzorger(s) toestemming hebben gegeven. Mocht u toch een afbeelding vinden die in deze niet juist is, dan kunt u dit melden via directie@klinkerschiedam.nl. De foto/video wordt dan direct verwijderd.

De Klinker is een van 26 basisscholen in de gemeente Schiedam.