Uitleg leerkrachten

Hallo, Hier vind je wat uitleg van de verschillende spelletjes. En welk materiaal jullie nog eventueel zelf moeten voorzien.

Opdracht 'Stoelendans'

Materiaal: zie link op deze Site

-> 'opdracht 1'

!!! ZELF JE STOELEN PLAATSEN!!! Of eventueel doe je het buiten met hoepels (dan zelf muziek meenemen)

Opdracht: 'Stop de band ronde'

Materiaal: zie link op deze Site

-> 'opdracht 2' : je vindt verschillende geluidsfragmenten, waarvan op een bepaald moment de tekst weggelaten is. De leerlingen moeten proberen verder te zingen

Opdracht: 'Just Dance'

Materiaal: zie link op deze Site

-> 'opdracht 3': Je vindt enkele YouTube filmpjes met dansjes. Je zal misschien wel eens wat moeten doorspoelen, want soms staat het zogezegd kiezen van de personages ook nog op het filmpje. Je kan dit gerust overslaan.

Opdracht 'Hoger lager'

Materiaal: Zie link op deze Site

-> 'opdracht 4': Hier vind je eerst een link naar een Memoryspel (dit voor het kleuter, eventueel voor het 1ste leerjaar of voor wie wil) Voor de oudere leerlingen: staat er een hoger lager spel op. Je ziet een kaart staan. De leerlingen raden of de volgende kaart hoger of lager zal zijn. Je klikt op de kaart zelf voor de volgende kaart. Probeer zoveel mogelijk juiste antwoorden na elkaar te hebben. Wat is jullie maximum aantal juiste antwoorden?

Opdracht 'Pictionary'

Materiaal: zie link op deze Site

-> 'opdracht 5' Je kan naar wat naar beneden scrollen, dan zie je een afbeelding van een whiteboard.

-> Je kreeg ook een envelop met woorden om te tekenen, de overige leerlingen moeten dan raden wat er getekend wordt.

Opdracht 'Wie / Wat / Waar'

Materiaal: zie link op deze Site

-> 'opdracht 6': Hier vind je 3 categorieën: Wie, Wat en Waar. Wie en Wat is voor de lagere klassen. De 3de graad kan 'Waar' spelen.

Je zet 1 leerling (ev geblinddoekt) voor het bord. Je kiest dan samen met de overige leerlingen een cijfer uit een van deze categorieën. De leerling moet door ja/nee-vragen te stellen, raden wie, wat of waar hij/zij is.

Is dit eventueel te moeilijk. Dan kan je eventueel de leerlingen een tip laten geven.

Voor de 3de graad. Je kan ook de leerling vooraan 'journalist' laten zijn. Dan stellen de leerlingen uit de klas een vraag, zoals een nieuwslezer zou stellen. Zo moet de leerling proberen om op die vragen in te spelen en zo te weten komen waar hij/zij is.

Slotmoment

We voorzien een gezamelijk slotmoment in de turnzaal. We verwachten jullie om 11:50 uur in de zaal.

We houden het slotmoment zo kort mogelijk, indien we sneller klaar zijn dan het belsignaal kunnen de kinderen nog even buiten spelen.

Opdracht 'Carnavalalbum'

Nu we (opnieuw) niet mogen samen vieren, zouden we een mooi (online) carnavalalbum willen maken.

Graag vragen we aan elke klas om een gekke groepsfoto te nemen. Andere foto's van de activiteiten met de klasgroep zijn natuurlijk ook welkom in het album!

Wij maken op voorhand een album aan op Google Foto's waarin jullie de foto's dan kunnen plaatsen. Dit album kunnen we dan toevoegen aan de schoolsite zodat de ouders ook kunnen meegenieten.