Start til kajakpolo

Hvad er Kajakpolo

Kajakpolo er en hurtig bold-sport og kan lidt grovtegnet beskrives som en blanding af vandpolo, basketball og håndbold. Kajakpolobanen kan lægges på søer, floder, i svømmehaller, friluftsbade og på havet.

KajakpoloUdstyr

Kajakpolo spilles i specielle korte kajakker (max 3 m.) af plastik eller fiber. Banen er 23 x 35 m. Banen er 23x35m, hvilket svarer næsten til en håndboldbane. På de korte sider af banen befinder sig i to meters højde et mål på 1x1,5m. Det er lidt større end en basketplade. Boldene er specielle vandpolobolde og må kastes med hånden eller pagajen. Klubberne stiller normalt udstyr til rådighed for begyndere - også hjelme.

Længere nede finder du et Danmarkskort med alle klubberne.

Kajakpolospillets regler

Hvert hold består af fem spillere på banen og maximalt tre udskiftningsspillere. En kamp varer 2x10 minutter. I starten af hver halvleg placerer spillerne sig med bagenden af kajakken på hver deres baglinje. Ved lyden af dommerfløjten bliver bolden kastet på midten af banen, og en fra hvert hold sprinter af sted for at få boldbesiddelse. I spilleforløbet er der, som i de andre boldsportsgrene, målkast, hjørnekast, indkast og dommerbold (uklar boldbesiddelse). Målmand er den spiller, der ligger under det forsvarede mål med sin pagaj i vejret. Han/hun må ikke angribes af modspillere. Der spilles med flyvende målmand så enhver kan overtage målmandsrollen.