ביום חמישי ה2.1.20 התכנסו כל תלמידי בתי הספר המנגנים – האלה, מתתיהו, עין הרים והרטוב ליהנות מקונצרט של תזמורת המשטרה באולם המופעים בצרעה . האירוע כלל כ- 400 תלמידים!
תזמורת בית ספר הר טוב ניגנה יחד עם תזמורת המשטרה בפני כל התלמידים האחרים. לאחר מכן הופיעה תזמורת המשטרה , בניצוחו של מיכאל גורביץ , בפני הילדים בקונצרט מדהים ואף שיתפה את התלמידים בנגינה ובשירה. הילדים זכו להתרשם מתזמורת מקצועית וממגוון רחב של כלי נגינה , דבר שוודאי יפתח אצלם מוטיבציה להמשיך ולהצטיין בלימודי הנגינה !
פרוייקט בתי הספר המנגנים הינו פרוייקט הדגל של קונסרבטוריון יד חריף בשיתוף עם מחלקת תרבות, מנהל חינוך, בתי הספר עצמם ותוכנית קרב הפועלת בבתי הספר.
במסגרת הפרוייקט לומדים כל תלמידי שכבה ד' כלי נגינה (מגוון כלי נשיפה וכלי הקשה...) בקבוצות של חמישה תלמידים, פעמיים בשבוע. בבית ספר עין הרים מופעלת תכנית של כלי קשת ושירה כבר בשכבה ב' ובבית ספר נווה שלום מופעלת תכנית משולבת של המגזר הערבי בכלי נגינה ייחודים כגון עוד , ניי, דרבוקה , חליל צד וקלרינט.
בכל בית ספר פועלת גם תזמורת בית ספרית של בוגרי הפרויקט (כיתות ה-ו) אשר מהווה המשך לאלו המבקשים להמשיך בנגינה במסגרת הבית ספרית.
בנוסף, כל נגני התזמורות הבית ספריות מגיעים פעם בשבוע לתזמורת איזורית אחת בקונסרבטוריון.
מטרת הפרויקט – לחשוף את כל תלמידי בתי הספר ולתת להם הזדמנות שווה ללימודי מוזיקה מקצועיים על כלי נגינה אמיתיים, וליצור עתודת נגנים צעירים אשר ימשיכו לאחר שנת הפרוייקט ללימודי מוזיקה מוסדרים ומקצועיים בקונסרבטוריון.