ce spune wikipedia...

text preluat în întregime (wikipedia), inclusiv cu legături

O pagină web este o resursă aflată în spațiul web (WWW) din Internet, de obicei în format HTML sau XHTML (extensia numelui fișierului fiind de cele mai multe ori .html sau .htm) și având hiperlinkuri (hiperlegături) pentru navigarea simplă (cu un singur clic de mouse-ul) de la o pagină sau secțiune de pagină la alta. Pagina web se numește astfel, deoarece ea se poate afișa pe un monitor sau ecran de calculator și se aseamănă într-o oarecare măsură cu o pagină de ziar. Lățimea paginii web este de obicei astfel făcută ca ea să încapă în întregime pe lățimea ecranului disponibil. În schimb înălțimea ei poate depăși cu mult pe cea a ecranului. În aceste cazuri, browserul și mouse-ul permit de obicei vizionarea simplă și rapidă a întregii pagini, și anume prin "tragerea" ei în sus și în jos, după dorință.

Pentru a furniza nu numai texte dar și imagini și sunete, paginile web utilizează deseori fișiere grafice sau sonore integrate, dar și hiperlinkuri către alte resurse neintegrate în pagina respectivă.

De obicei furnizorul de informații își grupează și organizează paginile în cadrul unui site web, care la cerere, și pentru a putea fi regăsit, primește un identificator Internet unic numit URI.

O pagină web poate conține:

Paginile web mai pot conține și elemente care nu sunt făcute pentru a fi afișate de browser, cum ar fi:



ce spune manualul vostru...

manual, Editura Litera

Pagina web conține informații care pot fi prezentate în diferite formate, precum: text, imagine, audio, video și multe altele. Informațiile fac referire la o temă bine stabilită.

 Un ansamblu de pagini web conectate pentru a prezenta o diversitate de informații despre un anumit subiect formează un site web. 


Elemente de structură ale unei pagini web

   Cu ajutorul unui browser poți accesa o multitudine de pagini web. Indiferent de browserul folosit, după ce ai deschis o pagină web, dacă folosești combinația de taste CTRL+U, poți vizualiza codul sursă al paginii respective. Vei observa că pagina este un document HTML, iar codul sursă începe cu marcajul <html> și se finalizează cu marcajul </html>. Toate marcajele dintre parantezele unghiulare < >   transmit comenzi către browser pentru a afișa pagina într-un anumit mod. Este de reținut faptul că nu toate browserele suportă toate marcajele HTML, de aceea este recomandabil să testezi pagina web pe cât mai multe browsere.


Consolidăm...