ACREDITACIÓ ERASMUS+

Des del mes de febrer de 2023, el nostre centre ha estat reconegut amb una Acreditació Erasmus+. Aquesta acreditació permetrà el centre la possibilitat de créixer com a institut i millorar a nivell estructural i pedagògic. El nostre equip docent i el nostre alumnat tindran la possibilitat de realitzar mobilitats de formació i innovació educativa a altres països d’Europa per a complir els objectius de nostre Pla Estratègic Europeu, i ens permetrà comptar amb financiació europea fins a 31 de desembre de 2027. Pocs centre educatius han aconseguit aquest distintiu tan aviat.

EL NOSTRE PROJECTE

Fruit de l’anàlisi exhaustiu del funcionament i els resultats del centre, s’ha dissenyat el Pla Europeu de l’Institut Neus Català que ha dut a obtenir l’Acreditació Erasmus+ KA120 en l’àmbit escolar pel període 2023-27. 

OBJECTIUS

Visibilitzar la diversitat lingüística i cultural del centre. 

Volem donar més visibilitat a la diversitat lingüística i cultural de l’alumnat i posar en valor les seves llengües maternes. Posar en valor les llengües, les històries, l’origen de l’alumnat amb història migrant farà que l’alumnat es senti més còmode i valorat, fent que la seva autoestima millori i millorant també els seus resultats acadèmics i integració. 

Millorar l’accés al coneixement de la llengua vehicular per millorar el resultat acadèmic de l’alumnat.  

Volem millorar els resultats acadèmics de l’alumnat, especialment el migrant, que és on s’observen més dificultats. Si millorem el coneixement de la llengua en què es fa el procés d’ensenyança-aprenentatge, l’alumnat millorarà la seva motivació cap a l’estudi i els seus resultats. Alhora, aquestes millores repercutiran en les perspectives de futur de l’alumnat, reduint la tassa d’abandonament escolar i obrint la porta als estudis postobligatoris.  

Millorar l’autoestima de l’alumnat amb història migrant. 

Volem millorar el nivell d’autoestima de l’alumnat migrant per a que millori el seu benestar emocional i, amb això, el seu rendiment acadèmic. Es posarà en valor el coneixement lingüístic i cultural que posseeix, transmetent el valor i la importància d’aquests sabers, per a millorar la seva auto-percepció i el seu benestar. 

Millorar les competències digitals de les famílies i la seva participació en les dinàmiques de centre. 

Volem millorar les competències digitals de les famílies i la seva participació en les dinàmiques de centre. L’institut ha de treballar per l’èxit i el benestar de l’alumnat, i això inclou també treballar per les famílies i la comunitat. Un nou pla de digitalització de famílies, que permeti reduir la bretxa digital, juntament amb la mobilitat d’alumnat, farà augmentar la implicació i motivació de les famílies cap el centre educatiu. 

Internacionalitzar el centre i millorar la seva dimensió europea. 

Volem seguir treballant en la internacionalització del centre i en la millora de la dimensió europea. Volem seguir creant sinergies amb altres centres europeus per seguir millorant, augmentant els contactes iniciats amb el projecte Erasmus KA101 i els projectes eTwinning. També es volen fer mobilitats amb alumnat, per oferir la possibilitat de viure una experiència de plurilingüisme i multiculturalitat, a la vegada que desarticulem prejudicis.