ELS NOSTRES PASSOS

El repte era clar: convertir allò que no volia ningú en una oportunitat. I així ho hem fet! Un dia estàvem a la biblioteca, a l'hora del pati. Plovia, i aquell era un dels pocs llocs en els què podíem aixoplugar-nos. Hi havia poca cosa a fer: llegir, deures o jugar als escacs; però no tots sabíem col·locar les fitxes i vam pensar que hauria estat bé tenir més jocs per a situacions com aquella. Allò ens va donar una idea... Molts de nosaltres usa a diari APP's, sovint per adquirir productes. En totes elles cal pagar, clar. Tots quatre vam veure-ho clar. «I SI DISSENYEM UNA PLATAFORMA D'INTERCANVI DE PRODUCTES?», «UNA APP!», «PODREM COMPARTIR ELS NOSTRES JOCS PER ACONSEGUIR-NE D'ALTRES!» I aquí ho teniu (cliqueu si voleu descarregar l'app)

Vam fixar-nos quatre objectius:

1) Disminuir la petjada ecològica.

2) Fomentar la reutilització com a estratègia de sostenibilitat.

3) Canviar els hàbits de consum: de l'impulsiu al responsable.

4) Afavorir el medi ambient.

Tot això ho vam desenvolupar aprofitant les activitats que ens proposaven a l'institut. Hi havia molta feina per endavant: calcular la petjada ecològica (la nostra, com a punt de partida. Volíem prendre consciència de quin era l'impacte mediambiental de les nostres accions quotidianes); tractar diferents articles amb productes químics per veure'n la seva reacció; analitzar-los i categoritzar-los, és a dir, descobrir els materials amb què han estat fets, el procés de fabricació i valorar el seu cost mediambiental per a després determinar si són reutilitzables o, si més no, reciclables. Això no és tot, com que l'app és un lloc d'intercanvi -significa que és un espai gratuït-, calia crear una moneda virtual -ECO- i, a través d'un formulari, fixar als productes un valor en funció d'uns criteris concrets (materials, lloc de fabricació, etc). Això permetria als usuaris obtenir ECO's amb els què adquirir jocs quan pengin un article que ja no necessitin. També calia dissenyar el prototip (que podeu consultar a l'espai App o clicant aquí), mitjançant la plataforma MARVEL. I per últim, el model de negoci, és a dir, l'empresa. Per a fer això bé, seria necessari conèixer una mica el sector i valorar la viabilitat de la nostra aplicació.

Som optimistes. De no ser així no estaríem aquí. A continuació adjuntem dos de les tres fitxes que hem hagut de realitzar per a donar forma a la nostra empresa!

A tot això: heu calculat mai la vostra petjada ecològica? Estaria bé saber quants planetes necessitaríem per a viure si tothom actues com tu. Si encara no ho saps, prem el següent enllaç!

PETJADA ECOLÒGICA!

_Fitxa de creació d'una empresa.docx.pdf
Còpia de Fitxa 2