EQUIP DELTA

EQUIP DELTA:

A des de l'Institut Arnau Cadell ens han proposat un repte :

El repte que ens han proposat consisteix en millorar i dissenyar la nostra ciutat ideal en aquest cuatrimestre.A dintre del grup ens hem dividit en cinc regidories i des de les regidories donarem idees per fer la nostra ciutat ideal. Al final del cuatrimestre farem una cimera on vindran persones de l'ajuntament i de fora per veure el treball que hem fet i evaluarnos.

Hem fet activitats per saber com volem que sigui la nostra ciutat ideal i obtenir idees i de moment han sortit algunes com ara :

  • Que les arrels dels arbres no sortissin de la vorera.
  • Que els camions de les escombraries passesin sobre las 20:45h del vespre.
  • Que hi haguessin mes autocars de escoles (privats).
  • Que les clavegueres no fagin tanta pudor es a dir que les que tenen forats tapar-lo com ja han fet a algunes.


ACTIVITAT 1. Visita a l'ajuntament

En la visita a l’ajuntament ens van fer una mena d'activitats per conèixer com és un ajuntament i les tasques que es desenvolupen en èll. En primer lloc, ens van ensenyar l'antic ajuntament de Sant Cugat i ens van explicar com era. Tot seguit ens van donar un dossier amb activitats.

Després vam anar a l'ajuntament actual de Sant Cugat. Vam entrar a la sala de plens i vam fer una activitat que consistia en que quatre grups eren diferents partits polítics i havien d' agafar idees per millorar la ciutat ,i els altres grups eren els ciutadans, i ells votaven el partit polític que més els hi agradava…

A l'hora de votar ens van donar una papereta (estava inclosa al llibre d'activitats) i l'havíem d'introduir a una urna per tal d'escollir el partit polític que més ens agradava.

Finalment va venir la regidora d'educació Ester Salat i ens va orientar en el repte de la nostre ciutat.

La visita va acabar i vam tornar a l’ institut , però amb una nova experiència.

ACTIVITAT 2. Taller del Dret a l'habitatge

Aquesta activitat ens la van fer tres noies molt maques. Primer de tot, ens van explicar de quina ONG venien i ens van ensenyar les seves condicions del lloc amb un “power point”. Després vam passar a fer l’activitat. Per fer l’activitat ens van separar en dos grups, cada grup tenia un plànol que havien d’anar completant segons la informació que portessin les cartes i també li havíem de posar un nom original a la nostra ciutat. Les cartes ens les donava una noia i cada carta portava un petit text on posava el que havíem de fer. A vegades era bo, però altres vegades era dolent. Després de una estona intensa jugant a aquest joc vam acabar les ciutats. Ens vam reunir els dos grups i vam comparar les dos ciutats:”MONOPOLY” i ”SANT VALL”. Finalment vam acabar l’activitat amb un “power point” on explicava la diferencia entra Barcelona i Maputo a l’antiguitat i ens van fer veure que per molt que Maputo ara estigui malament econòmicament i Barcelona no, no hi havia tanta diferencia a nivell d’aspecte.

ACTIVITAT 3. Visita de l'alcalde

Aquesta és la tercera activitat que hem fet:

Al nostre institut va vindre l'alcalde de Mont Roig del Camp, a fer-nos una xerrada. Ens va explicar moltes coses, entre elles: les funcions que té un alcalde, les que té cada regidor del seu poble i també ens va explicar projectes que volia fer i que havia fet: li van proposar de fer un cementiri de residus tòxics ja que produeix molts diners a pesar del risc que pot comportar.

ACTIVITAT 4. Coneixem millor les regidories

L’activitat de “Coneixem les regidories” va consistir en, que ens van repartir uns papers en diferents idiomes (català, castellà, Angles) i havíem de dir en quina regidoria anaven ( Cultura i patrimoni, mobilitat, serveis i ciutadania, medi ambient, habitatge i equipaments) . Un cop identificada la regidoria, havíem de separ -nos en taules , on en cada taula hi havia una regidoria amb un mural on havíem d’enganxar el nostre paper. Un cop vam acabar la activitat la vam tornar a fer però per parelles .

ACTIVITAT 5. Definim les línies mestres de la nostra ciutat ideal

En aquesta activitat vam haver de prendre acords sobre el tipus de ciutat que volem dissenyar, és a dir, quines són les característiques que ens atrauen i quines són les qualitats que trobem imprescindibles.

És per això, que a classe vam dedicar una sessió a visionar vídeos que il·lustraven diferents tipus de ciutats, com per exemple: Dharavi, Bogotá, Vancouver, Olot i Sant Cugat.

Després de veure aquests vídeos, varem debatre sobre els punts positius i els punts negatius que tenia cadascuna de les cinc ciutats i vam trobar que:

- Dharavi és una ciutat molt contaminada i molt bruta.

- Bogotá, és una ciutat moderna, neta, amb zones verdes dinàmica amb molts serveis i molt tecnològica .

- Vancouver és una ciutat tranquil·la i amb moltes zones verdes, té molta importància pels seus habitants conservar aquestes zones verdes netes i cuidades. Té un patrimoni artístic important, parcs amb història, gratacels i com aspecte negatiu hi ha molt turisme.

- Olot és una ciutat amb llocs molt bonics, té molta vegetació, bones vistes, és una ciutat humil i antiga. A més, es poden practicar esports de muntanya.

- Sant Cugat és una ciutat amb moltes zones verdes i molt esportiva, cultural, té bon ambient, bastant transport públic, els carrers són amples, hi ha molts carrils bici, espais verds i amb edificis equilibrats.

Ens agradaria que la nostra ciutat fos:

  • Respectuosa
  • verda
  • moderna
  • segura i accesible