Informació

La narració a través de les imatges

La nostra societat, una imatge.

El segle XXI és un segle basat en la imatge. Entendre què ens transmeten les imatges és entendre com funcionen les nostres vides. Podem dir, a més, que el llenguatge visual és una altra manera de fer i viure la literatura.

A través de les imatges creades per nosaltres mateixos, intentarem construir una narració per a explicar una hisòria real o imaginària. Transmetre unes emocions, unes vivències, uns records, unes enyorances o unes il·lusions de futur.

Aquesta optativa us ha de servir no tant sols per transmetre, sinó també per a copsar els missatges que rebem diàriament, amb la finalitat d'aconseguir una comprensió crítica i constructiva que, finalment, us ha de permetre valorar el que esteu veient.

Sancionable.

Serà motiu de sanció greu:

  1. Presentació d'imatges de caire obscè.

  2. Presentació d'imatges de parts del cos que puguin interpretar-se com un insult o manca de respecte a la comunitat.

  3. Presentació d'imatges que vulnerin les llibertats personals.

  4. Presentació d'imatges de persones. El retrat només s'admet si és ben difuminat.

  5. Totes aquelles imatges que, per algun motiu o altre, el docent consideri fora de to.

  6. Presentar imatges el copyright © de les quals no sigui propi i, per tant, en vulneri les lleis actuals.

Metodologia.

Se segueix la metodologia que figura en el model competencial àmbit lingüístic català i castellà de l’Institut Martí Dot:

● Significativitat: Presentem el tema, la tasca, el concepte a tractar i fem que l’alumnat aporti els seus coneixements previs. En aquest moment, el docent aclareix dubtes que hagin pogut sorgir al llarg de l’aprenentatge i recapitula la informació tractada a la darrera sessió.

● Comunicació: Facilitem una rúbrica a cadascun dels alumnes perquè sàpiguen com seran avaluats i puguin millorar els seus resultats.

● Acció: Fase pràctica del procés. L’alumnat, al llarg de la setmana, fan les tasques que se’ls ha encomanat i les envia a través de la plataforma Google Classroom. Aquestes activitats s’avaluaran, coavaluaran i autoavaluaran a través d’activitats escrites o exposicions orals.

● Projecció: L’alumnat relaciona el contingut après amb la realitat del món que ens envolta. La projecció es fa, a més, aportant material de la part d’acció.

Instruments d'avaluació.

Avaluació contínua a cada sessió (60%).

L’alumnat, en començar la sessió formativa, tindrà en format paper o projectat a la pissarra digital, la graella amb totes les rúbriques que s’avaluen. Les rúbriques s’envien a través de Google Classroom i passen a formar part del portafolis digital.

S’avaluarà la participació a classe, la interactuació positiva amb la resta del grup i la feina realitzada al llarg de la setmana.

S’avaluarà, també, a través de formularis de resposta múltiple.

Projecte final (40%).

L’alumnat haurà de presentar el seu projecte visual de manera oral i amb suport digital.

El lloc web.

Aquest és el lloc web on cada alumne tindrà el seu espai per a penjar-hi la feina de la setmana que es discutirà a classe, en grup, al llarg de les sessions formatives.