Espai Famílies

Exposició virtual: "controles?"

A través de l'exposició virtual elaborada per la Diputació de Barcelona, podem accedir a un conjunt de recursos per famílies i joves sobre addiccions i riscos a l'adolescència.

Lectures per comprendre l'adolescència

A vegades ens agradaria saber què ha passat amb el nostre fill o la nostra filla. Fins i tot, en moltes ocasions, no els reconeixem. Us presentem unes lectures que us poden servir per acompanyar als vostres adolescents i també, entendre què els hi està passant als vostres fills.

Encara no els segueixes?

Us presentem a continuació alguns perfils d'Instagram interessants que us poden donar idees per tal d'acompanyar als i les adolescents que teniu a casa.

@adolescencia.sara.desiree.ruiz

@rafaguerrerodarwin

@adolescencia_positiva

@mipsicologaifantil


El meu fill ha estat diagnosticat amb...

Els centres educatius públics som una rèplica exacta de la diversitat que trobem a la societat. Diversitat sexual, cultural, cognitiva... Alguns dels nostres alumnes són diagnosticats amb diferents trastorns que condicionen el seu aprenentatge i que des de casa, també se'ls ha d'acompanyar d'una forma específica. A continuació teniu diferents guies que us ajudaran a acompanyar als vostres fills i filles segons el cas.

Guia SPOTT.pdf

Ús i abús de pantalles

Com puc educar en l'ús adequat de pantalles? Quan he de començar a preocupar-me? On puc rebre ajuda?

Accediu al document-guia per famílies elaborat per la Diputació de Barcelona per respondre aquestes preguntes i d'altres.

L'interès per les relacions sexuals

Quan l'adolescència arriba, ve acompanyada d'interessos i preguntes que a vegades, a les famílies ens costa de respondre o d'establir un ambient de confiança per parlar-ne. Un d'aquests interessos que apareix amb l'adolescència són les relacions sexuals. Accediu a l'enllaç per sentir a l'Eva Bach parlar sobre com enfocar el tema des de la família.