CURRICULUM VITAE

El curriculum vitae (CV) és el document on figuren tots aquells aspectes de la vida d’una persona (informació personal i professional) rellevants de cara al mercat laboral.

Després de la publicació d’una oferta, el primer que rep l’empresa és la carta de presentació i el CV. Per tant, l’objectiu principal del CV és obtenir o ser seleccionat per a una entrevista de feina.


ESTRUCTURA DEL CV


1.Dades personals

Nom, cognoms, adreça, població, telèfons, adreça electrònica.

- Es pot incloure el lloc i la data de naixement, la nacionalitat i el DNI, tot i que no és imprescindible. L’estat civil és opcional encara que es recomana que no aparegui.

- Es recomanable afegir una foto de mida carnet, mirant de cara i amb mirada agradable.

- El telèfon mòbil es recomana que estigui remarcat (és la forma més habitual que tenen les empreses per contactar) i fins i tot especificar-hi les hores que ens poden trobar o bé deixar un segon número de contacte.


2. Formació Formació reglada, formació complementària, idiomes i informàtica

- Dins de la formació podem distingir segons si la formació és reglada (reconeguda oficialment) o complementària (organismes privats). Els idiomes i la informàtica també quedaran recollits en un tercer apartat.

- Tant en la formació reglada (amb titulació) com en la complementària (cursos, seminaris, etc.) cal especificar el nom de la titulació, l’any, el centre i la població.

- La formació reglada posarem la més important i la última que engloba les altres. Per exemple, si tenim una carrera universitària, no caldrà que posem que hem realitzat la ESO o el Batxillerat.

- En la formació complementària no cal especificar tots els tallers, seminaris i jornades, només aquelles que tenen relació amb el lloc de treball que esteu cercant, a més d’especificar-hi el nombre d’hores.

- Aquest apartat és molt important per a aquelles persones que busquen la seva primera feina, ja que no podran demostrar experiència laboral.


3. Experiència laboral Ocupació, empresa, temps, funcions

- Cal detallar en quina empresa o sector has treballat, durant quant de temps i les funcions o responsabilitats que has assumit.

- En l’experiència laboral podem remarcar alguns dels mèrits que has aconseguit en les ocupacions anteriors i les competències més importants que has desenvolupat. - Destacar les competències que has après

4. Altres dades d’interès

- En aquest apartat hi hem d’especificar la disponibilitat horària i geogràfica.

- També podem delimitar algun valor afegit que ens faci el candidat més idoni per al lloc de treball: aptituds, aficions (relacionades amb el lloc de treball), carnets especials, etc.

A continuació us indiquem les regles bàsiques per redactar un bon currículum vitae, regles pràctiques que us ajudaran per tal de fer un CV entenedor:

- El CV s’ha d’escriure en Din A4, en paper de bona qualitat i amb una bona impressió.

- Cal diferenciar els apartats que hem explicat anteriorment i el CV ha de ser clar i concís.

- Destaqueu el número o números de telèfon i l’adreça electrònica.

- No feu servir dues paraules per dir allò que es pot dir en una: ex. NO: “La meva funció va ser dissenyar un banner...”, ESCRIVIU “Disseny de banners...”

- Cal concretar les frases i no escriure frases que no aportin res a la vostra candidatura. Exemple: NO “Quan vaig arribar no hi havia un pla de manteniment preventiu i vaig haver d’ocupar-me del seu desenvolupament i implantació”, ESCRIVIU “Desenvolupament i implementació del pla de manteniment preventiu”.

- Expresseu una idea en cada frase i utilitzeu paraules, frases i paràgrafs curts.

Un exemple de CV:

Exemple CV.docx.pdf