Criteris d'assignació

Quins són els criteris d'assignació de places?


Per ordenar les sol·licituds s’apliquen, per ordre, els criteris específics de prioritat, seguidament, s’ordenen pels criteris generals i després, pels criteris complementaris.


El criteri específic de l’ensenyament:


Per cursar ensenyament de batxillerat en un centre determinat té preferència l’alumnat que procedeixi de centres i ensenyaments que hi són adscrits, excepte la modalitat d’arts. En el cas de l'Institut Jonqueres no té adscrit cap centre. Podeu consultar l'adscripció de centres aquí.




Criteris prioritaris i criteris complementaris. Novetats!!

Els criteris prioritaris són els següents:

1. Quan el jove que opta a la plaça té germans o germanes que ja estudien al mateix centre educatiu. Se sumen 50 punts. Aquest és el criteri que suma més puntuació. Si el jove està en situació d'acolliment familiar i els fills o les filles de la família acollidora estan escolaritzats en el centre, també rebrà aquesta puntuació.

2. Proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l'escola. Cada centre té una zona educativa que estableix el criteri de proximitat, i això permet sumar puntuacions diferents segons les circumstàncies:

·Quan el domicili habitual de la família es troba dins la zona educativa del centre escolar que es demana en primer lloc se sumen 30 punts.

·Quan la ubicació del lloc de feina del pare, la mare, el tutor o la tutora està dins la zona educativa del centre triat en primer lloc se sumen 20 punts.

· A la ciutat de Barcelona, quan el domicili està situat en el mateix districte municipal que el centre escollit en primer lloc, però fora de la zona educativa del centre, se sumen 15 punts.

· Quan el domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s'ha triat en primer lloc, se sumen 10 punts.

Pots consultar quina és la zona educativa de cada centre en aquest web abans de fer la sol·licitud de preinscripció. Cal tenir en compte que, dins del criteri de proximitat geogràfica, les puntuacions no se sumen entre si. Això vol dir que si el lloc de feina del pare, la mare o el tutor o la tutora està dins la zona educativa i el domicili habitual dins el mateix municipi però no en la zona educativa del centre, les dues puntuacions no es podran sumar.

3. Si la família percep la renda garantida de ciutadania, se sumen 15 punts.

Quan un membre de la unitat familiar rep l'ajut de la renda garantida de ciutadania.

4. Expedient acadèmic. Se suma la qualificació mitjana dels estudis que permeten l'accés a batxillerat: qualificació mitjana, calculada amb dos decimals. Si l'alumne encara està cursant els estudis previs en el moment de la sol·licitud, s'utilitza la qualificació mitjana dels cursos d'aquests estudis ja avaluats definitivament, calculada també amb dos decimals.


Pel que fa als criteris complementaris:

1.Criteri del pare, mare o el tutor o la tutora legal treballant al centre educatiu. Quan el pare, la mare o el tutor o tutora legal treballen al centre en el moment en què es presenta la sol·licitud de preinscripció, se sumen 10 punts.

2. Família nombrosa.  Quan l'infant forma part d'una família nombrosa, se sumen 10 punts.

3.Família monoparental. Quan l'infant forma part d'una família monoparental, se sumen 10 punts.

4.Ser bessó o trigemin. Quan l'alumne o alumna hagi nascut en un part múltiple, se sumen 10 punts.

5.Quan l'alumne o alumna es troba en situació d'acolliment familiar, se sumen 10 punts.

6.Si algun membre de la família té una discapacitat, se sumen 15 punts. Quan el jove mateix, el pare o la mare, o bé algun germà o germana té una discapacitat igual o superior al 33 %.

7.Se sumen 10 punts si s'acredita la condició de víctima de violència de gènere o de terrorisme.




Per saber si us cal documentació acreditativa dels criteris de prioritat podeu consultar-ho aquí: https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/informat/prepara-documentacio/