eTwinning

Etwinning és una plataforma online a nivell europeu en què diversos centres educatius s'uneixen per realitzar projectes en comú en una llengua estrangera. 

L'Institut de Camarles està acreditat com a Centre Etwinning i té ja bastant experiència en projectes en aquesta plataforma. Com a mostra, cada any rebem Segells de Qualitat (tant nacionals com europeus) en recompensa a la bona feina feta. 

Etwinning és la plataforma de suport de tots els nostres projectes Erasmus+. 

La finalitat comuna d'aquests projectes és la motivació per l'aprenentatge de la llengua anglesa, a part de la millora de les competències del curs. 

EL PROJECTE BRIDGE DE GAP ACONSEGUEIX UN SEGELL DE QUALITAT NACIONAL ETWINNING

El projecte Erasmus+ BRIDGE the gap, amb el que treballem els valors juntament amb 4 instituts d’arreu Europa, ha aconseguit un Segell de Qualitat Nacional etwinning. ETwinning és la plataforma virtual a través de la qual es treballen els projectes Erasmus+, i cada any es premien els millors treballs.

Aquest és un reconeixement a la bona feina feta, en termes d’innovació, cooperació, transversalitat… entre d’altres.


Com ja sabeu, el nostre centre té una àmplia experiència en projectes d’aquest tipus, i aquest és un reconeixement afegit als que portem guanyats els últims anys. Continuem!


A l’Institut de Camarles vetllem per impulsar metodologies de qualitat per als nostres alumnes, utilitzant llengües estrangeres com a idiomes vehiculars, potenciant-ne així el seu coneixement i ús.

EL PROJECTE ETWINNING READ-WRITE-LAB ACONSEGUEIX UN SEGELL DE QUALITAT EUROPEU​

El projecte eTwinning Read-Write-Lab, realitzat l'any passat amb l'alumnat que enguany està cursant 4t d'ESO, ha aconseguit un Segell de Qualitat Europeu. 

Aquesta és una recompensa a la bona feina feta i, en especial, en la innovació metodològica. 

Felicitem a tot l'alumnat participant i a tot l'equip de professores que ho va dur a terme. Enhorabona! 

Des del Departament de Llengües Estrangeres treballem per oferir a l'alumnat metodologies motivadores de cara a millorar la seva competència en idiomes. 

REBEM SEGELL DE QUALITAT EUROPEU PEL PROJECTE SMART WASTE MANAGERS

Estem d’enhorabona! Hem rebut Segell de Qualitat Europeu en el projecte eTwinning i Erasmus que vam acabar el curs passat anomenat “Smart Waste Managers”. Felicitem a tot el professorat i alumnat de 2n de BAT d’aquest any que el van fer possible gràcies al seu esforç i implicació. Va ser un projecte que malgrat la pandèmia el vam tirar endavant amb molt bons resultats. Recodem que també vam rebre segell de qualitat nacional.

Enhorabona a tots i totes!!!

EL PROJECTE ETWINNING READ-WRITE LAB OBTÉ EL SEGELL DE QUALITAT NACIONAL

Estem d’enhorabona! El projecte etwinning Read-Write-Lab, realitzat a 3r d’ESO, ha obtingut el Segell de Qualitat Nacional. Aquesta menció és un premi a la bona feina feta.

El projecte s’ha realitzat durant les hores de desdoblament i ha constat de diferents activitats col·laboratives en llengua anglesa entre alumnes de diferents països com Itàlia, Grècia, Turquia i Espanya. El treball en grups internacionals ha estat clau.

El projecte ha estat organitzat i coordinat per la professora d’anglès de 3r d’ESO, Eva Cervera.


NOUS PROJECTES ETWINNING A TERCER D’ESO

Etwinning és una plataforma online a nivell europeu en què diversos centres educatius s'uneixen per realitzar projectes en comú en una llengua estrangera. L'Institut de Camarles està acreditat com a Centre Etwinning i té ja bastant experiència en projectes en aquesta plataforma. Com a mostra, cada any rebem Segells de Qualitat (tant nacionals com europeus) en recompensa a la bona feina feta. 

Enguany iniciarem dos projectes etwinnings a 3r d'ESO, coordinats per la professora Eva Cervera:

- Projecte «Read-Write-Lab» (grup 1) – treballarem amb centres d'Itàlia, Grècia, Turquia i el País Basc. S’analitzaran i es faran activitats sobre diferents textos literaris, des de la literatura dins les lletres de la música de tots els estils, fins algunes poesies o petites obres de teatre en anglès.

- Projecte «Better Together» (grup 2) – treballarem amb centres d'Itàlia i Turquia. Els estudiants treballaran conjuntament en anglès per conèixer-se i per aprendre del país d’origen dels seus companys.

La finalitat comuna d'aquests projectes és la motivació per l'aprenentatge de la llengua anglesa, a part de la millora de les competències del curs.

Des del Departament de Llengües Estrangeres animem els nostres estudiants a continuar aprofitant aquestes noves metodologies per tal de millorar en l’aprenentatge de la llengua anglesa.

EL PROJECTE ETWINNING "NEW TWIN LIBRARY" DE 2n ESO ACONSEGUEIX EL SEGELL DE QUALITAT 

Estem molt contents d'anunciar-vos que el projecte eTwinning "New Twin Library", fet a 2n ESO durant aquest passat curs 20-21, ha aconseguit el Segell de Qualitat, un reconeixement a la bona feina feta. 


Aquest projecte va consistir en la lectura d’obres curtes en anglès i activitats interactives relacionades. Aquest va unir estudiants italians, grecs, vascos i catalans, i va estar coordinat per la professora Eva Cervera, del Departament de Llengües Estrangeres. La gran majoria d'activitats es van fer en grups internacionals (és a dir, en un mateix grup hi havia estudiants de diferents llocs), i per tant la llengua principal d'interacció entre ells va ser l'anglès.


Tot i que aquest projecte va ser el seu primer contacte amb eTwinning, l'alumnat va valorar molt positivament aquesta experiència.

Animem a tot l’alumnat en continuar treballant en aquesta direcció. Els projectes són uns recursos pedagògics bastant efectius per adquirir i millorar nous coneixements d’una manera més amena i motivant. Recordem que l’Institut de Camarles participa en una gran quantitat de projectes internacionals; entre ells, dos Erasmus (que integren diferents assignatures) i diferents etwinnings.

Enhorabona a tots els participants per la bona feina!

L'ALUMNAT DE 1R DE BATX FINALITZA EL PROJECTE ETWINNING "ACT NOW"

Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut de Camarles han donat per acabat aquest passat juny el projecte eTwinning “Act Now!”, que ha unit estudiants catalans, italians, francesos i grecs.

En aquest projecte s’han treballat els objectius de la UNESCO sobre sostenibilitat, i s’han realitzat diferents activitats interactives sobre el canvi climàtic en grups internacionals (vídeos, pòsters, fotos, música…). Així doncs, l’alumnat ha treballat amb companys estrangers, fent de l’anglès la llengua principal d’interacció. El professorat coordinador ha estat Alfred Calvet i Josevi Pérez, del Departament de Llengües Estrangeres.

Aquí teniu un link on veureu tots els treballs finals realitzats:

https://view.genial.ly/60ae4f07e1999d0d63cf8bfd/interactive-content-act-now?fbclid=IwAR3bn9WJWLQR5fgPjpRYScHv-QJMBON1xpJvbgJJBMXwr-NJIo0-f6P_HgA

Animem a tot l’alumnat en continuar treballant en aquesta direcció. Els projectes són uns recursos pedagògics bastant efectius per adquirir i millorar nous coneixements d’una manera més amena i motivant. Recordem que l’Institut de Camarles participa en una gran quantitat de projectes internacionals; entre ells, dos Erasmus (que integren diferents assignatures) i diferents etwinnings.

Enhorabona a tots els participants per la bona feina!


ETWINNING 2N ESO - PRODUCTE FINAL ACTIVITAT 2 

Com sabeu, enguany 2n d'ESO participa en un projecte etwinning anomenat New Twin Library. Aquest consisteix en la lectura de contes curts en anglès i la posterior realització d'activitats en grups internacionals. Aquest s'emmarca dins l'assignatura d'anglès.

Avui us presentem el producte final de l'activitat 2, que s'ha dut a terme durant el segon trimestre. El nostre alumnat ha llegit o bé "Tom Sawyer" o bé "Around the World in 80 days" i ha realitzat una activitat interactiva en grups internacionals. Hi ha vídeos, itineraris, pòsters, converses de whatsapp inventades, diaris, jocs de preguntes... 

Aquí teniu els productes finals. Gaudiu-los! 

Enhorabona a tot l'alumnat participant!

PRIMERA VIDEOTRUCADA ENTRE ELS ALUMNES DE 2ESOD I L'INSTITUT OIANGUREN (PAÍS BASC)

​El passat 20 de novembre, els alumnes de 2ESOD de l'Institut de Camarles vam realitzar la primera videotrucada amb l'institut d'Oianguren (País Basc). Aquesta activitat entra dins del projecte etwinning "Twin Library", que té lloc a 2n d'ESO, dins de l'assignatura d'anglès. 

L'alumnat va tenir l'oportunitat de comunicar-se en anglès i conèixer-se amb els companys de projecte. En general, en fem un balanç positiu. 

Properament aquesta activitat es realitzarà amb 2ESOB i C, que treballaran amb un institut italià. 

El projecte etwinning "New Twin Library" consisteix en la lectura de diverses obres curtes en anglès i la posterior realització d'activitats cooperatives amb companys d'instituts europeus. 

Us continuem informant!

Eva Cervera

NOU PROJECTE ETWINNING PER A 2n d'ESO

L'alumnat de 2n d'ESO participarà en el projecte etwinning Twin Library durant el curs 2020-21. 

El projecte Twin Library integra instituts d’Itàlia, Grècia i Espanya, i consistirà en la lectura de històries curtes en anglès i la realització d’activitats cooperatives. Els participants tindran l’oportunitat de comunicar-se en anglès amb gent d’altres països, sigui per escrit o per videotrucada.

Utilitzarem la plataforma etwinning per pujar, compartir els materials creats i comunicar-se. El projecte serà coordinat per les professores d’anglès dels instituts participants; en el nostre cas, Eva Cervera.

Teniu l'accés aquí:  https://twinspace.etwinning.net/126431 

REBEM TRES SEGELLS DE QUALITAT EUROPEUS EN TRES PROJECTES ETWINNING DEL CURS 18-19

El curs passat degut a la pandèmia no es van poder donar els segells de qualitat europeus dels projectes eTwinning del curs anterior i ara acabem de rebre la notificació que en els tres projectes que teníem a 4t d’ESO el curs 18-9 hem rebut de tots tres Segell de Qualittat Europeu. Aquests projectes ja havien rebut els segells de qualitat nacional i ara l’Europeu, per tant felicitem als alumnes que ara fan 2n de BAT per la seva bona feina! Enhorabona a tots!!!

És important que seguim endavant treballant amb projectes eTwinning i motivant als nostres alumnes a emprar l’anglès com a llengua de comunició en diversos projectes.

EL PROJECTE ETWINNING "TWINLIBRARY" DE 4T D'ESO REP EL SEGELL DE QUALITAT EUROPEU

El projecte Twin Library, realitzat pels alumnes de 4t d’ESO del curs 2019-20, que fa poc havia rebut el Segell de Qualitat Nacional, ara ha estat guardonat amb el Segell de Qualitat Europeu, un reconeixement encara més important a la bona feina feta.

Aquest projecte es va dur a terme mitjançant la plataforma virtual etwinning i va consistir en la lectura d’obres curtes en anglès i activitats online relacionades. Aquest va unir estudiants italians, turcs, grecs, portuguesos i catalans, i va estar coordinat per la professora Eva Cervera, del Departament de Llengües Estrangeres.

Animem a tot l’alumnat en continuar treballant en aquesta direcció. Els projectes són uns recursos pedagògics bastant efectius per adquirir i millorar nous coneixements d’una manera més amena i motivant. Recordem que l’Institut de Camarles participa en una gran quantitat de projectes internacionals; entre ells, dos Erasmus+ (que integren diferents assignatures) i diferents etwinnings.

Enhorabona a tots els participants, bona feina!

EL PROJECTE TWIN LIBRARY DE 4t ESO OBTÉ SEGELL DE QUALITAT ETWINNING

El projecte Twin Library, realitzat pels alumnes de 4t d’ESO del curs 2019-20, ha estat guardonat amb el Segell de Qualitat, un reconeixement a la bona feina feta.

Aquest projecte es va dur a terme mitjançant la plataforma virtual etwinning i va consistir en la lectura d’obres curtes en anglès i activitats online relacionades. Aquest va unir estudiants italians, turcs, grecs, portuguesos i catalans, i va estar coordinat per la professora Eva Cervera, del Departament de Llengües Estrangeres.

Animem a tot l’alumnat en continuar treballant en aquesta direcció. Els projectes són uns recursos pedagògics bastant efectius per adquirir i millorar nous coneixements d’una manera més amena i motivant. Recordem que l’Institut de Camarles participa en una gran quantitat de projectes internacionals; entre ells, dos Erasmus (que integren diferents assignatures) i diferents etwinnings.

Enhorabona a tots els participants, bona feina!