Årshjul

Vårt kjøkkenhageår begynner etter høstferien og er ferdig rundt høstferien året etter. Vi har valgt at kjøkkenhagen er 5. trinns store prosjekt. Da kan de dyrke grønnsaker som kan brukes i mat og helse på 6. trinn.

Senhøst

Plantekassene våre må bli forberedt på vinteren - og vi må samle kompost som kan bli til ny jord. Hvis jorden ligger åpen risikerer vi å miste verdifulle deler av jorden. Løv fra trærne dekker på toppen. Dette er også tiden å sette hvitløk.

Vinter

Om vinteren skjer det ikke så mye ute. Men vi kan sitte inne og drømme og planlegge.

Tidlig vår

Når snøen smelter og det blir varmere i været, må vi forberede kjøkkenhagen. Vi må se over utstyr og finne gjødsel.

Såsesong

Såsesongen vår begynner rett etter påske: Da forkultiverer vi. Planter som må vokse seg litt store sår vi i potter inne og steller før de blir sådd ut. Direktesåing begynner vi med i mai, med hovedsåingen etter 17. mai. Her er det viktig å lese og lære om plantene vi skal så. Hvilket stell trenger de?

Nå er vi ute i kjøkkenhagen ukentlig - og gjerne flere ganger i uken.

Les på frøpakken:

Sommer

Om sommeren trenger grønnsakene våre enkelt stell. Når elevene tar ferie, får vi hjelp fra SFO og barnehage til å passe og vanne. De tre ukene vi har helt stengt, er det foreldrene som følger barna ned 2-3 ganger i uken for å vanne. Da må vi lage vanningsplan.

Høst

Høsten er sjarmøretappen. Da kan vi høste det vi har dyrket og bruke på skolekjøkkenet. Noe må vi konservere...