LA CURSA

Què és "LA CURSA"?

En el projecte STEAM de 3r d'ESO es vol desenvolupar els diferents sabers amb el fil conductor "Com organitzar un esdeveniment esportiu".

Durant aquest projecte l'alumnat haurà de realitzar totes les tasques que s'han de tenir en compte per poder fer-ho. 

Hauran de fer el Formulari d'Inscripció, Recorregut al voltant del centre, dissenyar la mascota per elaborar els Dorsals dels participants, els Cartells Publicitaris, el disseny d'una App per recollir els resultats, com canvia el nostre ritme cardíac de passar d'un estat de repòs a un estat de moviment, quines tasques s'han de tenir en compte el dia de l'esdeveniment, la concentració de sals minerals i recollir un conjunt de dades mitjançant uns formularis per a posteriori fer un estudi estadístic. I com a producte final la realització de "LA CURSA".

Què volem aconseguir?

Les competències que volem aconseguir amb aquest projecte són les següents:

Planificar activitats físiques a l’entorn de manera sostenible i segura per a l’ocupació i gaudi del temps de lleure.

Descriure, representar i intercanviar idees o solucions a problemes tecnològics o digitals, utilitzant els mitjans de representació, simbologia i vocabulari adequats, així com els instruments i els recursos disponibles, utilitzant les eines digitals per argumentar, comunicar i difondre informació.  


Desenvolupar algorismes i aplicacions informàtiques en diferents entorns, tot aplicant els principis del pensament computacional i incorporant les tecnologies emergents, per resoldre problemes concrets, automatitzar processos i aplicar-los en sistemes de control o robòtica.   

Dissenyar, desenvolupar i comunicar el plantejament i les conclusions de recerques dins de l’àmbit escolar, incloent la formulació de preguntes i d’hipòtesis i la seva contrastació experimental, seguint els passos de les metodologies pròpies de la ciència, com l’experimentació i la cerca d’evidències, cooperant quan calgui, per indagar en aspectes relacionats amb la biologia i la geologia.

Analitzar els efectes de determinades accions sobre el medi ambient i la salut, basant-se en els fonaments de les ciències físiques i químiques, per fer propostes d’acció per decidir de manera informada en problemàtiques actuals i adoptar hàbits que minimitzin els impactes mediambientals, que siguin compatibles amb un desenvolupament sostenible i que permetin mantenir i millorar la salut individual i col·lectiva.

Argumentar la idoneïtat de les solucions d’un problema, avaluant les respostes obtingudes a través del raonament i la lògica matemàtica, per verificar la seva validesa i generar noves preguntes i reptes.

Comunicar i representar, de forma individual i col·lectiva, conceptes, procediments i resultats matemàtics usant el llenguatge oral, escrit, gràfic, multimodal i la terminologia matemàtica apropiada, per donar significat i permanència a les idees matemàtiques.

Tipus de producte final

El producte final és la realització de La Cursa a l'alumnat del mateix nivell com encàrrec del regidor d'esports de l'ajuntament per la millora de la salut del jovent.

Què ens ha aportat estar al grup CETE+ d'Erasmus +? 

En La Cursa treballem 3 punts claus del projecte ERASMUS+ que estem duent a terme a Torre del Palau.

1.- Inclusivitat de l'alumnat dins de l'aula Ordinària. Els alumnes amb dificultas estanintegrats dins de l'aula ordinaria mitjançant el treball cooperatiu dut a terme durant tot el projecte. Attenem a les necessitats educatives especials gràcies als companys d'equip i la tutorització regular del professorat de manera específica i integradora (cada professor turoritza 2 grups de 4 alumnes solament)

        2.- El treball amb les eines 2.0. Els alumnes es comuniquen amb la professorat de Lesbos mitjançant les reds socials del professorat, i creen els seus jocs i instruccions gràcies a les eines mòbils que tenen als seu abast (mòbil, tablet i portàtil)

3.- Els ODS. El producte final del projecte és crear un joc per grups que s'envia a l'escola del camp de refugiats de Lesbos. La idea és que els nostres alumnes puguin aportar un granet de sorra al desenvolupament i ensenyament dels nens i nenes que hi viuen, escapant de la guerra, la fam i la pobresa.  En aquest projecte treballem 4 dels 17 ODSs presentats per les Nacions Unides: