La nostra trajectòria

ETAPA 0: COMENÇAM A FER FEINA!

🏆Objectius d'aquesta etapa:

1. Els ODS. AGENDA 2030

Ens hem repartit els 17 ODS en petits grups amb l'objectiu de crear una presentació sobre cadascun d'ells i exposar-la als companys. De manera que hem treballat:



A continuació, hem triat un ODS per persona i l'hem dibuixat per a fer aquest mural d'elaboració pròpia que hem penjat a l'aula!

Una vegada hem conegut els ODS, hem triat quins ajudaría al seu compliment la nostra cooperativa.



CONCLUSIÓ : Les persones volen productes, serveis i processos que siguin sostenibles i responsables. Hem d’emprendre considerant els ODS. És una demanda social actual. 

2.¿Quins son els nostres valors com a equip?

Entre tots hem determinat quins son els nostres valors com a equip i ho hem reflexat mitjançant diversos models elaborats per nosaltres.

3. ¿Quin és el nostre DAFO com a equip?

Hem determinat quines són les Debilitats, Amenaçes, Fortaleses i Oportunitats que considerem que hem de complir i tenir en compte per a un bon treball en equip.

Per acabar aquesta primera etapa rebem la visita d'en Javier! Ens dona una explicació molt valuosa de com aplicar la tècnica "Scamper" per a la generació d'idees i començar la següent etapa amb ganes. Moltes gràcies per la teva ajuda! 

ETAPA 1: ELECCIÓ DEL REPTE/PROBLEMA SOCIAL

4. ELECCIÓ DE LA BRANCA DEL PROJECTE

Després de debatre quina podria ser la branca principal del projecte, hem decidit que aquesta aniria dirigida principalment a les TIC i a ajudar al canvi social. No obstant, també té influència al canvi climàtic.

ETAPA 2: GENERACIÓ DE LA IDEA DE NEGOCI

Cal destacar que inicialment, la nostra idea empresarial va ser crear una cooperativa relacionada amb unes ulleres virtuals que anaven a emprar els nins i nines hospitalitzats. Una vegada varem treballar els ODS i vàrem fer el DAFO i valors com a equip, Apple va treure un model d'ulleres virtuals i per tant, vàrem considerar que la nostra idea no era tan innovadora. Així doncs, vàrem aprofitar la feina feta fins al moment per a continuar amb la generació d'una nova idea molt més innovadora.

Apliquem el mètode Scamper que ens va ensenyar en Javier per a crear la nostra idea de empresa. Fent una pluja d'idees surt la proposta de crear una cooperativa relacionada amb el sistema de pagament al nostre centre i ens varem plantejar les següents qüestions;


5. ESTUDI DE MERCAT

Per a saber si la nostra idea pot ser viable s'han cercat diverses notícies relacionades amb problemàtiques que la nostra empresa ajudarà a resoldre. Al ser una iniciativa innovadora, cap institut disposa d'aquest sistema de pagament i per tant, no s'han trobat empreses amb el mateix objecte social.

ETAPA 3: CREACIÓ DE L'EMPRESA

6. FORMA JURÍDICA: COOPERATIVA

Una vegada sabem a que es dedicarà la nostra empresa ara toca triar la forma jurídica de l'empresa.


Per això hem fet una recerca de la forma jurídica de la nostra empresa i aquestes son les següents preguntes que hem cercat i que hem plasmat en una presentació.



7. NOM, ESLÒGAN I LOGOTIP


Aquest és el nom, eslògan i logotip de la nostra empresa. S'ha decidit mitjançant votacions:




Aquest nom reflecteix l'anticipació de les necessitats futures. El fet d'implementar un sistema de pagament amb targeta a l'institut s'adopta una solució avançada que s'alinea amb les pràctiques financeres del futur.



Reflecteix el control que es té sobre les transaccions financeres. Això implica un seguiment i un coneixement més gran de les despeses realitzades pels alumnes. D'altra banda, també fa èmfasi en la seguretat que es garanteix en cada transacció realitzada amb la targeta, ja que en evitar l'ús de diners en efectiu, es minimitzen els riscos de robatoris i pèrdues de diners. 






Hem triat el color blau pel nostre logo ja que és un color que ens transmet confiança i fiabilitat, característiques que són beneficioses per a la nostra empresa.


8. ÒRGANS DE LA COOPERATIVA

Després de celebrar l'Assemblea General, es va triar mitjançant votacio que aquests serien els següents òrgans de la nostra Cooperativa:  


9. ACTA FUNDACIONAL I ESTATUTS

Per grups definim els estatuts de la nostra cooperativa, els quals indiquen les normes que ens defineixen i que hem de complir.

A continuació, les exposem a la resta de la classe i acceptem entre tots les normes i informació establida als estatuts de Future Vision, S. Coop.

Després realitzem l'Acta Fundacional, a partir de la qual la nostra cooperativa ja està donada d'alta i pot començar la seva activitat.

Ens posem en marxa!

ACTA FUNDACIONAL
ESTATUTS FUTURE VISION

Rebem de nou la visita d'en Javier! Ens fa reflexionar molt sobre diversos aspectes i entre tots treim idees alternatives. Moltes gràcies per la teva ajuda! 

10. MINI CANVAS


Després de veure en què consisteix el Mini Canvas, ens posam a fer-hi feina i veure quins són els punts importants del nostre projecte. Analitzem entre tots:

· Producte i servei oferit.

· Quins són els nostres clients.

· Quins canals utilitzem.

· Quina relació establim amb els clients.

11. MODEL ECONÒMIC

Desprès d'haver analitzat el nostre projecte mitjançant el Mini Canvas i veure quins són els punts importants de l'empresa, toca analitzar la inversió inicial, el finançament necessari, els costos i ingressos de cada punt i determinar la viabilitat de la nostra idea.

Per això realitzem el nostre model econòmic:


En un primer anàlisi, a nivell de centre, s'ha determinat que els ingressos i costos corresponents a la nostra cooperativa són els següents:

Pel que fa als costos:

Cal destacar que trobem l'avantatge de no necessitar un local, ja que podem emprar les instalacions del centre, fet que fa no necessitar un lloguer.


Pel que fa als ingressos:

En un segon anàlisi s'ha determinat els ingressos i costos corresponents a implementar la nostra cooperativa a tots els centres educatius de Secundària i Formació Professional de les Illes Balears. S'han cercat les dades actuals d'alumnat per a fer una estimació i trobem uns 78.514 alumnes.

Pel que fa als costos:

Pel que fa als ingressos:

ETAPA 4: MÀRQUETING I PUBLICITAT

12. DISSENY DE LA NOSTRA PÀGINA WEB

Entre tots determinam totes aquestes qüestions, entre les que destaquen principalment:

· Pàgines i apartats tendrà.

· Contingut a cada pàgina.

. Documents i enllaços que apareixen.

- Qui s'encarregarà de la web: qui la farà, qui la supervisarà, qui recollirà tot el contingut que s'hi ha de fer, qui farà cada apartat, entre d'altres.

13. XARXES SOCIALS


Ja pensem a determinar quina o quines xarxes socials farem servir, entre d'altres, les preguntes que ens fem són les següents:



Finalment, hem decidit que l'única xarxa social que farem servir és Instagram. El motiu principal es perquè creiem que es un bon mètode mitjançant el qual podem compartir contingut financer que crearem nosaltres i que és d'utilitat per al públic que en gran part ens segueix, els alumnes de l'IES Sineu.


Un dels nostres objectius com a empresa és millorar el control financer dels pares i mares sobre els alumnes, però, volem que els coneixements financers i de control pressupostari, es mostrin als joves des de les etapes més joves i siguin capaços ells i elles mateixes d'aprendre a gestionar de forma correcta el pressupost així com aprendre conceptes interessants.


Aquest és l'enllaç del nostre Instagram, esperem que us agradi la nostra contribució!


Instagram

14. CARTELL PROMOCIONAL

Realitzem diversos cartells promocionals amb CANVA. Aquest és el més votat:

ETAPA 5: PRESENTACIÓ DE L'EMPRESA

15. GUIÓ DEL VÍDEO


Ens posem a preparar el guió del vídeo final! Entre tots determinem què farem:

- Com començarà el vídeo, i com continuarà fins el final. Pas a pas.

- Què es dirà a cada escena, i qui ho dirà.

- Quines imatges sortiran

- On es gravarà

16. VÍDEO FINAL

I aquest es el resultat final!