Batxillerat científic

Les matèries comunes de 2n de batxillerat en qualsevol de les seves modalitats són:



Història d’Espanya

Història de la Filosofia

Llengua Castellana i Literatura II

Llengua Catalana i Literatura II

Anglès

Treball de recerca II

Matèria de específica de modalitat:



Haureu de triar entre:


FÍSICA

La física ens permet comprendre els processos fonamentals de la Naturalesa; explica les meravelles de l’electricitat i els misteris del magnetisme, i explora les dimensions més diminutes de l’espai subatòmic i les majors distàncies de l’Univers. És una àrea de coneixement fonamental en els primers cursos dels estudis superiors de les àrees de ciències (biosanitaris, mediambientals o enginyeries, entre altres).


L’assignatura de física de 2n de batxillerat s’estructura en cinc parts: interacció gravitatòria, electricitat i magnetisme, ones, òptica i introducció a la física quàntica. El propòsit d’aquest curs és donar una visió unificada de la física, analitzant només els principis bàsics i les seves implicacions.

GEOLOGIA I CIÈNCIES AMBIENTALS

Haureu de triar entre:


DIBUIX TÈCNIC II

   Aquesta optativa proporciona l’oportunitat de conèixer el llenguatge del dibuix tècnic que permet projectar i construir qualsevol objecte que puguis imaginar.

Si penses estudiar arquitectura, enginyeria, disseny, interiorisme … o simplement vols aprendre a comunicar  o transmetre informació amb un dibuix, necessites saber com expresar en una imatge gràfica l’idea que ha sorgit en la teva ment. L’objectiu del Dibuix Tècnic és visualitzar i definir amb exactitud les formes del que desitges dissenyar i, posteriorment construir.

La geometría plana i la geometría descriptiva amb els seus traçats i procediments són les eines que fan possible materialitzar els aspectes visuals de les idees .


Haureu de triar 1 matèria d'entre:


QUÍMICA

La química és una ciència central que està relacionada amb els grans avenços dels darrers segles. És la ciència de la matèria i de les seves transformacions, i la seva expressió més alta és la vida mateixa. Els coneixements bàsics de química són indispensables per als estudiants de biologia, física i enginyeria, geologia, farmàcia, medicina, i moltes altres disciplines científiques. 


El curs de química de 2n de batxillerat comença amb la descripció de l’estructura atòmica, després s’ocupa dels enllaços i les molècules, i de les propietats de les substàncies, i acaba amb l’estudi de les reaccions químiques de major importància.

TECNOLOGIA I ENGINYERIA II

Ja sabem que la tecnologia utilitza els coneixements científics per transformar el nostre entorn per solventar les necessitats del moment. Veurem amb més detall i amb un criteri més acurat com es duen a terme aquestes intervencions i com ser respectuosos i sostenibles. Veurem materials, tècniques de fabricació, sistemes mecànics-elèctrics-electrònics-informàtics, automatització... 

PROGRAMACIÓ I TRACTAMENT DE DADES II (IEDIB)

   Pretenem proporcionar els coneixements i habilitats necessaris per a automatitzar la resolució de problemes. Utilitzarem tècniques d’anàlisi del mateix problema i de les dades que necessiti. Acabarem implementant la solució en diferents llenguatges. 

MOVIMENTS CULTURALS I ARTÍSTICS

   Vols conèixer els moviments artístics actuals, per què són com són i de quina manera poden impactar la nostra sensibilitat?

Saps què és el metavers? I el body art o el land art?

Som al segle XXI. La cultura i l’art sempre han estat un medi d’expressió de l’esperit de l’època on sorgeixin. La nostra té uns trets característics que es reconeixen en les manifestacions culturals i artístiques actuals. 

Amb aquesta assignatura aprendràs quin són els moviments culturals més importants i significatius de la nostra època i com mostren les pricipals correns de pensament, gust i tendències.

Hi haurà una part d’investigació i documentació sobre els principals moviments artístics i un altre d’aplicació i experimentació dels seus principis.

Així descobrirem de quina manera pretenen sacsetjar la nostra sensibilidad i provocar una resposta. Desenvoluparem la nostra capacitat de ser espectadors i pùblic i,  tal vegada descobrirem una inquietut expressiva pròpia i els mitjans per comunicar-la.