ESO

PREINSCRIPCIÓ

2021-2022

NOVETAT CURS 2021-2022

LES SOL·LICITUDS NOMÉS ES PODRAN FER A LA WEB DEL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ.

NO HI HA SOL·LICITUD EN FORMAT PAPER

Quan arribeu a la sol·licitud pot ser que us trobeu un missatge que esteu a la cua. No us retireu de l'aplicació o perdreu el torn. L'espera pot ser de 15 minuts.

SOL·LICITUD DE PREINSCRIPCIÓ ELECTRÒNICA (RECOMANADA)

SOL·LICITUD DE PREINSCRIPCIÓ EN SUPORT INFORMÀTIC

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PRESENTAR

UN COP FETA LA SOL·LICITUD REBREU PER CORREU ELECTRÒNIC EL RESGUARD. EN AQUEST DOCUMENT TROBAREU LA DOCUMENTACIÓ QUE HEU DE PRESENTAR.

NO S'HA D'ENVIAR AL CENTRE.

HEU D'ACCEDIR A LA VOSTRA SOL·LICITUD DE PREINSCRIPCIÓ I ADJUNTAR-LA EN AQUEST DOCUMENT.

LES SOL·LICITUDS AMB MANCA DE DOCUMENTACIÓ NO ES PODRAN VALIDAR

ELS CIUTADANS MEMBRES DE LA UE HAN D'IDENTIFICAR-SE AMB EL SEU PASSAPORT I ADJUNTAR A LA SOL·LICITUD EL PASSAPORT I EL DOCUMENT IDENTIFICATIU DEL SEU ESTAT

CALENDARI


  • Del 17 al 24 de març de 2021: presentació de sol·licituds

  • 25 i 26 de març: presentació de documentació

  • Aquests dies pots presentar telemàticament documentació acreditativa que no hagis pogut adjuntar durant el període de presentació de sol·licituds.

  • 19 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb puntuació provisional

  • Del 20 al 26 d'abril de 2021: presentació de reclamacions telemàticament

  • 30 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions

  • 5 de maig de 2021: sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts

  • 7 de maig de 2021: llista ordenada

  • Del 26 al 28 de maig de 2021: ampliació de peticions de preinscripció per a alumnes sense plaça assignada a cap centre

  • 4 de juny de 2021: oferta final de places escolars

  • Publicació del nombre de places escolars per centre i curs.

  • 7 de juny de 2021: llista d'alumnes admesos i llista d'espera

  • Finalment, es publica la llista d'alumnes admesos al centre i també la llista d'espera.

CLICA PER OBTENIR MES INFORMACIÓ DEL CALENDARI


Del 17 al 24 de març de 2021: presentació de sol·licitud
És molt important respectar les dates de presentació, perquè totes les sol·licituds que es presentin fora d'aquest termini perdran qualsevol prioritat a l'hora d'obtenir la plaça. En la sol·licitud de preinscripció cal indicar si el centre escollit és un centre
adscrit a l'escola de primària on s'han cursat els cursos anteriors. L'adscripció dels centres i els criteris de prioritat general serveixen per adjudicar una puntuació a cada sol·licitud i establir l'ordre d'accés a les places dels centres. Cal presentar la sol·licitud i adjuntar-hi la documentació d'identificació o de criteris que correspongui.


25 i 26 de març: presentació de documentació

Aquests dies pots presentar documentació acreditativa que no hagis pogut adjuntar durant el període de presentació de sol·licituds.

19 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb puntuació provisional

Un cop acabat el període de presentació de sol·licituds, els centres educatius estudien cadascuna de les peticions que han rebut: n'analitzen les dades, els criteris de prioritat que les famílies demanen que es tinguin en compte, i també els documents justificatius. Tot seguit, publiquen la llista de sol·licituds amb els barems provisionals. En aquesta llista hi ha les sol·licituds ordenades alfabèticament amb la puntuació que ha rebut cada sol·licitud en aplicar-hi el barem.

Del 20 al 26 d'abril de 2021: presentació de reclamacions

Durant aquest període, si detectes alguna errada o anomalia en el barem assignat, pots presentar una reclamació.

30 d'abril de 2021: llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions

Un cop resoltes totes les reclamacions presentades, el centre publica la llista definitiva de sol·licituds amb la puntuació i el número de desempat corresponent.

5 de maig de 2021: sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts

El nombre de places a cada centre educatiu és limitat. Si el nombre de peticions supera el d'alumnes que l'escola pot acollir, cal aplicar un sistema de desempat entre les sol·licituds que tenen la mateixa puntuació. Per fer-ho, s'obté un número per sorteig a partir del qual s'ordenen totes les peticions empatades en punts, tenint en compte el número de desempat que s'ha assignat a cada sol·licitud. El sorteig tindrà lloc a les 11 hores, als serveis centrals del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona).

7 de maig de 2021: llista ordenada

Després del sorteig, s'elabora la llista de sol·licituds per a l'assignació de places. Per fer aquesta llista, en primer lloc es té en compte l'alumnat amb necessitats educatives específiques; després, la resta d'alumnes, tenint en compte les puntuacions de cada sol·licitud, de més a menys.

Del 26 al 28 de maig de 2021: ampliació de peticions de preinscripció per a alumnes sense plaça assignada a cap centre

Si no s'ha obtingut cap plaça en els centres demanats i es tracta de sol·licituds per a P3, o en les quals s’ha marcat expressament que es vol una assignació d’ofici, durant aquest període es poden ampliar les peticions originals i demanar places en centres que en tinguin de disponibles, un cop fets ja els processos d’assignació.

Després d’aquesta ampliació de la sol·licitud, es fa l’últim procés d’assignació tenint en compte aquestes peticions ampliades.

4 de juny de 2021: oferta final de places escolars

Publicació del nombre de places escolars per centre i curs.

7 de juny de 2021: llista d'alumnes admesos i llista d'espera

Finalment, es publica la llista d'alumnes admesos al centre i també la llista d'espera.

Per atenció presencial cal demanar cita prèvia al telèfon 938764556

Només per a casos excepcionals

DIES 22 I 24 DE MARÇ DE 2021

MATÍ DE 9:00 A 14:00

TARDA DE 15:30 A 17:30

NO S'ATENDRÀ NINGÚ QUE NO HAGI DEMANAT CITA PRÈVIA

CLICA PER ACCEDIR A LES PREGUNTES FREGUNTES MÉS FREQÜENTS

Què és un centre adscrit i com afecta l’adscripció entre centres al procés de preinscripció?

Si el teu fill o filla està matriculat en un centre de primària i vol accedir a un altre centre per cursar-hi l'educació secundària obligatòria, i ambdós centres tenen una relació d'adscripció, té preferència per accedir-hi.

Aquest és un criteri prioritari, és a dir, passarà per davant d'alumnes que provinguin d'altres centres no adscrits, i amb independència del barem de punts de la resta de criteris.

Això és així tant per als centres públics com per als centres privats concertats.

Quins criteris he de tenir en compte per a la preinscripció?

Hi ha quatre criteris generals:

· Germans o germanes que ja estudiïn en el mateix centre educatiu o bé el pare, mare, o tutor o tutora legal hi treballi.

· La proximitat geogràfica de l'escola al domicili de l'infant o al centre de treball del pare, mare, o tutor o tutora.

· La renda anual de la unitat familiar.

· L'existència d'un membre de la unitat familiar amb discapacitat.

A més, hi ha un criteri complementari que s'utilitza en cas que hi hagi un empat en la puntuació dels criteris generals:

· Formar part d'una família nombrosa o monoparental.

Com funciona la puntuació per tenir germans o germanes al centre?

Si un alumne o una alumna sol·licitant té un germà o germana escolaritzat, és a dir, matriculat i que assisteix al centre en el moment de la preinscripció, en qualsevol dels ensenyaments que el centre imparteixi, se li ha de comptar 40 punts per tenir germans o germanes al centre.

Es consideren germans els fills i filles no comuns d'una parella?

Els fills i filles no comuns de parelles estables que formen una família reconstituïda i viuen en el nucli familiar es consideren germans o germanes a l'efecte d'aplicar el criteri general de barem de germans al centre.

S'entén que una parella és estable si està casada, està inscrita en el Registre de parelles de fet o conviu des de fa un mínim de 2 anys. S'acredita, respectivament, amb el llibre de família, el certificat d'inscripció al registre de parelles de fet o el certificat de convivència històric on es constati que la parella conviu des de fa un mínim de 2 anys.

Els progenitors han de tenir la guarda i custòdia dels fills i filles i aquests han de conviure amb la parella. La filiació s'acredita amb el llibre de família, la guarda i custòdia amb el conveni regulador de la separació o del divorci i la convivència amb la parella amb un certificat de convivència.

En cas que no es tracti de cap dels supòsits descrits, no es considera família reconstituïda i no es pot aplicar la consideració de germà o germana a efectes de barem.

Què és la zona educativa i per a què serveix?

La zona educativa estableix per a quins centres pots obtenir el barem per proximitat del domicili familiar o del lloc de feina del pare, mare o tutor o tutora legal.

Cadascun dels centres té assignada una determinada zona educativa.

En funció de les circumstàncies, s'hi poden sumar puntuacions diferents:

  • Quan el domicili de la família es troba dins de la zona educativa del centre escolar que es demani en primer lloc, suma 30 punts.

  • Si a la sol·licitud de preinscripció es demana que es tingui en compte la ubicació del lloc de feina del pare, mare, o tutor o tutora legal, sempre que estigui dins la zona educativa del centre triat en primer lloc, s'atorguen 20 punts.

  • En el cas de la ciutat de Barcelona hi ha també un aspecte que cal valorar: quan el domicili està situat en el mateix districte municipal que el centre triat en primer lloc, però fora de la zona educativa del centre, se sumen 15 punts.

  • Per últim, quan el domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s'ha triat en primer lloc, s'assignen 10 punts.

  • En tot cas, sempre pots consultar a cada centre, abans de fer la sol·licitud de preinscripció, quina és la seva zona educativa.

Es poden sumar les puntuacions que corresponen al lloc de residència i al lloc de treball?

No, en el cas del criteri de proximitat geogràfica, les puntuacions no se sumen entre si. És a dir, si una família opta per triar una escola que té dins de la seva zona educativa la ubicació de la feina de la mare, per exemple, se li assignaran 20 punts. Si es dona el cas que, a més, el domicili familiar està dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa, no se'ls sumaran 10 punts addicionals. Aquests criteris són excloents entre si i, per tant, has de triar el criteri que et dona més puntuació.

Quins criteris econòmics es tenen en compte?

Hi ha un supòsit en el qual se sumaran 10 punts més al barem si un membre de la unitat familiar, ja sigui el pare, la mare, o el tutor o tutora legals, percep l'ajut de la renda garantida de ciutadania.

Influeix en la puntuació si algun membre de la família té una discapacitat?

Quan el mateix alumne o la mateixa alumna, el pare o la mare, o bé algun germà o germana té una discapacitat igual o superior al 33 %, se sumen 10 punts més al barem.