Notícies




Sortida a Illa Fantasia



Berta Mena i Noha Safi


En aquest final de curs els alumnes de 1r ESO aniran a Illa Fantasia fantasia, un parc aquàtic molt divertit ubicat a Vilassar de Dalt. El dia 21 de juny, sortiran en autobús per passar-hi el dia.


El preu de la sortida és de 22 euros. Les famílies de l’AMPA només hauran de pagar-ne 7.


Illa fantasia es un parc aquàtic amb diferents tobogants, els més famosos son:


Espiral

Bitour

Supertobogan

Masia

Multipista…etc


També hi ha una zona infantil per als més petits. I una cafeteria i restaurants per dinar.


Segur que s’ho passaran d’allò més bé!








Participació a la fira Jeunesses Scientifiques-Lieja (Bèlgica)


Aisha Ngom


Els alumnes Hector Jurado, Hugo Redón i Fortià Llaudet, de 3r d'ESO, van ser seleccionats per l'associació INICE en el programa "Buscamos a jóvenes con ganas de divulgar" i van participar a la fira internacional Jeunesses Scientifiques que va ser a Lieja del 22 al 24 d'abril. Van presentar un treball titulat "La primera circumnavegació del món: el viatge de Magallanes i Elcano", amb l'aportació d'un joc de preguntes, amb l'ús de robots Sphero i Ozobot, i d'un mapa interactiu amb les principals parades d'aquesta gesta dels dos exploradors.


Una gran experiència que els va permetre intercanviar coneixements entre altres treballs que van ser presentats a la fira

Nosaltres des de revista digital ens vam interessar per aquesta notícia i vam decidir preguntar-los a ells sobre el tema.

Aquestes són les preguntes que els hem fet i ens han respost.


Sou els primers alumnes de l’institut Carles Vallbona que hi participen?

No, en aquest congrés ja hi han participat altres grups de l'institut durant altres anys. Gràcies a això hem sabut com adaptar els nostres materials expositius pel congrés.


Com van ser les jornades en la fira?

Van ser unes jornades en que vam haver d'explicar el nostre projecte a bastanta gent. Tot i que van ser cansades ens van permetre conèixer a gent d'arreu del món, desde un mexicà a un grup d'univeritaris de Eslovàquia. Eren unes jornades llargues d'entre 6 i 7 hores. Per sort, al migdia teníem un petit descans on podíem dinar i relaxar-nos una mica.


Què són els robots SPHERO i OZOBOT?

Els robots SPHERO són uns robots esfèrics com indica el seu nom els quals es poden programar de diferents formes perquè facin sons, llums o que es moguin entre altres opcions que tenen. Els robots OZOBOT són uns robots cilíndrics amb un acabament semiesfèric els quals que per defecte segueixen una línia, també es poden programar perquè facin altres opcions.


En quin idioma vau explicar el projecte? Va resultar difícil?

Vam haver d'explicar el projecte en anglès tot i que hi havia gent que no entenia l'anglès i per això havíem d'intentar explicar-ho el que era en francès tot i que no en sabem gaire. Per sort també hi havia bastant públic que sabia parlar en castellà, això va facilitar la comunicació. En alguns casos va resultar difícil quan havíem de parlar en francès perquè, com he esmentat abans no en sabem gaire. Quan ho explicàvem en castellà o anglès era més fàcil perquè són llengües que dominem amb més seguretat.


Vau interactuar amb altres participants?

Si, vam parlar amb participants d'allà de Bèlgica, però sobretot vam tenir un vincle més fort amb els castellanoparlants que eren els mexicans i dos grups d'INICE que eren de Vila-real i Madrid.



Vau tenir temps de visitar la capital/el país?

Per sort sí que vam tenir temps de visitar Brussel·les, la capital de Bèlgica i Liege, la ciutat on es celebrava el congrés. Ho vam trobar tot bastant diferent i molt bonic. Tot i aixi ens hagués agradat poder visitar millor Brussel·les perquè només hi vam poder estar un matí.


Recomaneu l'experiència? Per què?

Sí que recomanaríem l'experiència perquè aprens com treballen altres estudiants d'arreu d'Europa. També ho recomanaríem perquè tens l'oportunitat d'interactuar amb gent d'altres països i conèixer els seus treballs.


A què us agradaria dedicar-vos?

A l'Hugo Redon li agradaria dedicar-se en un futur a ser biòleg marí, a l'Hèctor Jurado li agradaria ser biòleg animal i jo, en Fortià Llaudet, no tinc cap professió la qual m'agradaria dedicar-m'hi. L'únic que sé és que m'agradaria que fos de l'àmbit social.


Com va ser escollit el vostre projecte?

Per ser escollits vam haver de presentar el projecte a un congrés de Salamanca i després d'una selecció de treballs vam ser seleccionats per anar a Bèlgica.


En que consisteix el projecte que vau explicar?

És un projecte de divulgació sobre la primera volta el món de Magallanes i Elcano. Vam fer una serie de materials de divulgació com un mapa interactiu (enllaç) fet amb google my maps i també dos jocs, un memory i un trivial. El mapa serveix per aprendre coses sobre el viatge i després amb els jocs posar en pràctica la informació apresa.






Els alumnes de IES Carles Vallbona participen en els Vespres de recerca


Sabrina Chiavetta Pacheco


El proper dijous 26 de maig, entre les 17:30 h i les 19:30 h, 11 alumnes de l'institut Carles Vallbona participaran en els ‘’Vespres de recerca’’, una activitat no competitiva on els alumnes poden presentar els seus projectes. L'objectiu és motivar a l’alumnat i compartir experiències entre els companys.


Aquesta edició es realitzarà a l’institut Vilanova del Vallès, amb els projectes realitzats al llarg d'aquest curs, alguns dels quals ja han anat a alguns congressos. Els alumnes que hi participen són:


  • Itineraris botànics en RV - 1r ESO: Paula Ballester, Victoria Hernández i Joana Díaz.

  • La robòtica educativa en ciències - 2n ESO: Salma Arbaoui.

  • Ous a l'incubadora - 2n ESO: Sabrina El Merzouki ibn Batoul.

  • La primera circumnavegació de la història - 3r ESO: Fortià Llaudet Colomer, Hector Jurado Castillo i Hugo Redon Jimenez.

  • AstroSphero - 3r ESO: Martí Casals i Arnau Garcia.

  • Disseny i construcció d'una balança que funciona amb aigua i adaptada a persones amb diversitat sensorial - 4t ESO: Victor Cerdán.




Fira de l'Ascensió


Noha Safi i Berta Mena.


Properament,del 24 al 29 de maig tindrà lloc l'Ascensió, una festa cristiana que se celebra quaranta dies després de Setmana Santa. Aquesta festa és un homenatge al camp i a la seva gent i es realitza una mostra de bestiar, mercat astur, exposicions d'artesania popular, mostra de folklore, i altres activitats.

També hi haurà una fira d'atraccions, algunes de les quals estaran obertes per a tothom pagant un preu simbòlic:


  • La granota

  • El cangur

  • Maxi Bosch

  • El pirata

  • La ziga zaga

  • Skyflier

  • el uve

  • El toro

  • La presó

  • El jamaica beach

  • XXL olla



A més a més d’aquestes atraccions, a la fira hi haurà un esdeveniment d’economia verda i circular, Jugar x Jugar, una fira de jocs de taula, Cheese Party, una fira de formatge, entre d’altres.


Totes aquestes fires tindran lloc al Recinte Firal de Granollers.


Podeu consultar tota la informació a: https://ascensio.cat/


Esperem que la gaudim molt!!!







Resultats del concurs de punts de llibre


Wael Hamdan.


Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el departament de visual i plàstica i música va organitzar com cada any el concurs de punt de llibre.


L’objectiu és fomentar la creativitat dels alumnes de l’eso i batxillerat. La temàtica ha de fer referència a Sant Jordi, dia del llibre, etc.


Els premiats, amb xecs per bescanviar a la Gralla, han estat:

1r cicle (1r i 2n ESO)

1r premi ........ Sara Zhou 1C

Accèssit . ........ Júlia Ceacero 2nD


2n cicle (3r i 4t ESo i Batxillerat)

1r premi ........ Alba Busquets 4A

Accèssit .... .. Laura Soler 3B


A més a més, s’ha fet una exposició de tots els punts de llibre participants al vestíbul del centre.










Alumnes de primer d'ESO participen en les Jornades Esportives de Secundària


Kadija Cisse, Sabrina Chiavetta i Berta Mena.


Els alumnes de 1r d'ESO del Carles Vallbona gaudiran de les jornades esportives organitzades pel Consell Esportiu de Granollers i l’AE Carles Vallbona el pròxim 22 d'abril a les pistes esportives del municipi.


Les classes A i B han d'escollir entre, Futbol 7, vòlei, shootball, korfball i hoquei, les classes C i D, bàsquet, handbol, futbol flag, colpbol i beisbol-peu.


Tots els estudiants el dia 20 a les 11:00 han d'anar al gimnàs per fer una reunió, buscar la samarreta i parlar sobre l'esport que han de jugar amb els seus respectius professors, el Francesc Armengol per als grups A i B i el Joan Carles Marin per al C i D.




Taller de sabó

Noha Saifi


El dimarts 8 de març, tot 1r d’ESO va fer un taller de sabó amb oli reciclat. El taller està organitzat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. L’especialista, Laia, va començar fent una presentació sobre els residus i la importància de tractar-los adequadament.

Després de fer la presentació, va explicar una manera d’aprofitar l’oli usat per fer sabó. Va començar a posar els ingredients a la taula i a dir-nos les quantitats de cadascun.


  • aigua

  • oli reutilitzat

  • sosa càustica

Va explicar que la sosa càustica és molt tòxica, i que s’ha de tenir precaució amb això, perquè pot arribar fins als 60 graus i provocar cremades. Per això hem d'esperar dos mesos com a mínim perquè la sosa càustica no sigui perillosa.


Preparació:

Primer s’han de posar les quantitats en un got o bol.

Després d'això s’ha d’afegir la sosa càustica i després l’aigua i s’ha d’anar remenant. La textura que ha de tenir és com la d’un iogurt. L’aigua barrejada amb la sosa fa un reacció química i es comença a escalfar.

A continuació, vam remenar la barreja amb una batedora i vam posar-hi l’oli reutilitzable. Abans d'això, s’ha de passar per un colador amb precaució.

Després, com a últim pas, s’afegeix al motlle de silicona. Per acabar, hem d’esperar dos mesos per poder utilitzar-lo.


Amb aquesta activitat hem sabut que les deixalles suposen problemes ambientals i que es pot reutilitzar l’oli, de manera que es fomenta el reciclatge domèstic i no es llença incorrectament.





El Carles Vallbona celebra el Sant Jordi

Mariona Salazar, Aicha Ngom i Sabrina Chiavetta


El proper día 23 d'abril a Catalunya celebrem Sant Jordi, una de les festivitats més importants pels catalans en què es recorda la llegenda del cavaller, la rosa, i el drac i regalem roses i llibres.


Al Carles Vallbona, s’organitza un concurs literari.

Aquest any és la XXXIV edició (34).

El concurs té unes bases per poder participar: es pot concursar per parelles (compartint el premi) o individualment. Només es pot presentar una obra per modalitat com a màxim . Hi ha diferents categories:

Per a la categoria A, 1r i 2n d’ESO, hi ha les modalitats; A, B, C, D, E, i F.

Per a la categoria B, 3r i 4t d’ESO, hi ha les modalitats; G, H, I, J, K, i L.

Per a la categoria C, Batxillerat i cicles formatius, hi ha les modalitats; M, N, O, P, Q, i R

Per a la categoria D, Personal i laboral del centre, hi ha la modalitat S

El premi és un xec per bescanviar a la llibreria-papereria la Gralla.


Primer premi: 20 euros

Primer i segon accèssit: 10 euros

Una de les novetats més importants en aquesta edició és que les obres premiades seran publicades en una antologia.


La Llegenda de Sant Jordi

Hi havia una vegada un poble en el qual hi havia un drac que es menjava tot el que volia, un dia es va quedar sense gents de menjar així que els habitants dl poble van decidir que cada dia li donarien una persona de menjar, per mala sort li va tocar a la princesa. Mentre la princesa anava capa a la cova del drac va arribar un príncep i va matar al drac, quan el drac va caure a terra una rossa va creixé i el príncep li va donar la rosa a la princesa.







El Carles Vallbona celebra el 8M


Mariona Salazar i Berta Mena.


El 8 de març és el Dia de la Dona Treballadora.


Per què és important aquest dia?

Aquest és el dia tradicionalment utilitzat per justificar el feminisme condemnant el sexisme. La jornada commemora la lluita per incorporar les dones al lloc de treball i, en conseqüència, pel seu dret a la independència econòmica.

La primera commemoració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i des d'aleshores la reivindicació s'ha estès a molts altres països.

L'any 1972, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 1975 com l'Any Internacional de la Dona, i el 1977 va convidar tots els països a proclamar aquest dia com el Dia Internacional dels Drets de la Dona, la Dona i el Dia Internacional de la Pau, d'acord amb les seves tradicions històriques i costums nacionals.


Al Carles Vallbona ens hem volgut sumar a la

commemoració amb un mural participatiu a

l’entrada en què alumnes i professors podien incorporar la fitxa d’una dona important per ells/elles.






Carnaval Granollers

Mariona Salazar i Aicha Ngom

Des del diumenge 20 de febrer a Granollers s’està celebrant el Carnaval. La celebració acaba el 2 de març i s’han programat

diferents activitats per a tots els públics.


Com cada any, la rua de carnaval tindrà lloc el diumenge 27 de febrer, si les circumstàncies epidemiològiques ho permeten. A les 17.30 h, totes les colles participants es concentraran al carrer Camp de les Moreres per a la cercavila de les 18 h.


La rua de Carnaval seguirà el següent recorregut: carrer Camp de les Moreres, carrer de Magallanes, passeig de Colom, plaça Serrat i Bonastre, avinguda Sant Esteve, avinguda del Parc, carrer Girona, carrer de Torràs i Bages, plaça de la Constitució, Emprès carrer Roger de Flor i carrer de Lluís.

Al llarg de la setmana tota la ciutat, també l’institut Carles Vallbona, ha seguit les consignes del rei Carnestoltes que són aquestes:

  • Dilluns: surt al carrer amb pijama!

  • Dimarts: Pinta’t la cara o el cap, o les dues coses!

  • Dimecres: Vesteix-te sense sentit!

  • Dijous: Vesteix-te de gala!

  • Divendres: Disfressa lliure!




Foto: Granollers

Arriben les vacances de Nadal

Aminata Diakite , Mostafa El Majdoub i Mohamed Djitte.

Els alumnes de l'Institut Carles Vallbona gaudeixen dels seus últims dies abans de les vacances de Nadal.


Aquests últims dies acaben les classes, es fan entregues de notes i algunes tutories fan amic invisible. El dia 22, l'últim dia de classe, es faran diversos tallers i els alumnes tindran un horari especial: entraran a les 9h i sortiran a les 13:30h.


A més a més, els alumnes de cicle mitjà d’activitats comercials han engegat una iniciativa solidària per recaptar diners, joguines, roba, productes higiènics… i es venen accessoris de decoració per l'arbre de Nadal. La recaptació anirà destinada a la Fundació Oncovallès.


La tornada al centre serà el 10 de gener, una llarga pausa per descansar i començar el segon trimestre amb moltes forces.




Foto: Madridiario
Foto: Levante-EMV
Foto: Madridiario

L'erupció del volcà de la Palma


Martina Gonzalez i Robinson Castillo.

Durant uns dies es va parlar molt sobre una possible erupció del volcà de Cumbre Vieja de l'Illa de la Palma, però ningú li donava gaire importància.

L'erupció del volcà de la Palma va tenir lloc finalment el dia 12 de setembre del 2021 a les 14:12 hores. El volcà va erupcionar en una pineda coneguda com a Cap de vaca.

El 28 de setembre la lava va arribar al mar. Per culpa de la lava va començar a crear-se un delta de lava de 500 metres d'ample.

L'1 d'octubre va aparèixer una nova boca que anava paral·lelament al costat de l'altra boca, és a dir la que ja hi havia arribat al mar.

El 3 d'octubre l'erupció empitjorava, cada vegada hi havia més fum i la lava estava arrasant amb totes les cases de la Laguna, el poble més afectat, i tots els pobles del voltant.

La protecció Civil de la Palma va decidir que la gent que sortís al carrer havia d'anar amb mascareta i ulleres protectores.

Molts pobles de la Palma han estat evacuats per culpa de l'aire tòxic i per una possibilitat que la lava arribés als habitatges. La gent estava molt preocupada per tot el que podien arribar a perdre, com cases, cotxes... La lava no parava i cada cop hi havia menys cases, i sobretot menys somriures.

Fins ara, el volcà ha generat entre 17 i 20 milions metres cúbics de lava. La Guàrdia Civil ha evacuat 5.000 persones afectades.

Un dels efectes mes dramàtics de l'erupció ha estat la mort d'un home de setanta-dos anys mentre retirava cendres del seu habitatge.

ÚLTIMA HORA: El volcà ha deixat d'erupcionar i dona bones esperances a la gent que aquesta tragèdia s'acabi.


Natació a 1r d'ESO

Adam El Habibi, Mohamed Djitte.


Els nois i noies de 1r d'ESO faran natació a la piscina de Granollers al final del segon trimestre i durant el 3r. L’objectiu d’aquest projecte és aprofundir en aquesta pràctica i faran diverses activitats aquàtiques.


Fins ara, els alumnes de 1r d'ESO a educació física han fet diverses activitats esportives, com ara el bàdminton. Bàsicament han après les normes d'aquest esport per poder jugar-hi.






Novembre,2021

Alumnes de 3r ESO arriben a la semifinal del Pica lletres

Maria Valls, Aaron Daouieb.


Alumnes de 3r d’ESO participen en la versió televisiva del Pica lletres.

Els passat dimecres 24 de novembre, dos equips d’alumnes de 3r van concursar al Pica lletres, un concurs que consisteix en lletrejar paraules en català i resoldre jocs lingüístics.


Els alumnes Itziar Rodriguez, Albert Garcia i Iris Blanch, en el primer equip, i Mireia Garriga, Anna Segovia i Hèctor Jurado, en el segon equip, es van enfrontar a alumnes de l’escola Pia i de l’institut Vil·la Romana de la Garriga. Dels dos equips, el segon, amb 590 punts va passar a la semifinal i va quedar en 3a posició del Pica Rànquing.


El concurs consta de vuit proves, cinc de lletrejar i tres de jocs lingüístics com ara l’intrús, l’errada oculta i la gran paraula. Pel que fa a les proves de lletrejar hi ha 5 nivells de dificultats en funció del nivell han de lletrejar paraules cada cop més llargues que arriben fins a les catorze lletres.






Foto: Diari la República Texeca

Novembre,2021


Xerrada sobre el cicle menstrual

Maria Valls, Aaron Daouieb.

El dimecres 24 de novembre els alumnes de primer d'ESO van tenir una xerrada sobre el cicle menstrual a l'institut. La llevadora de l'ASSIR (Associació) Granollers Núria Risques va parlar alumnes sobre els canvis de l'adolescència.


L'objectiu és que els nens i nenes tinguin tota la informació i visquin aquests canvis com una cosa natural.


En aquesta xerrada es va parlar del cicle menstrual i com s’ha d’actuar davant d'aquesta situació. A moltes noies els fa vergonya parlar d'això, tot i que és una cosa natural i que tard o d'hora els passa a totes.


La regla, menstruació o període, pot baixar a les noies entre els 8 i 16 anys. Acostuma a baixar entre els 10, 11, 12 i 13 anys.


Els primers anys la regla és irregular, és a dir que pot baixar cada 15 dies o cada 6 mesos. Depenent de la persona pot ser que se li reguli en tres mesos o en sis, però normalment triga uns dos o tres anys a regular-se.


La llevadora va ensenyar diferents mètodes per a la menstruació com per exemple: copa menstrual, calcetes menstruals, tampó, compreses de roba, salvaslips i compreses normals.


Alguns d’aquests mètodes són dolents per utilitzar-los cada dia. Un d'ells és el tampó que s'emporta una tercera part del flux vaginal el qual és la capa protectora que fa que les dones tinguin menys risc d'infeccions. A més a més, s'ha de canviar cada 3 hores màxim, és a dir, un dels mètodes més valorats actualment seria la copa menstrual que es pot utilitzar unes 8-10 hores. També va explicar que abans d'usar la copa s'ha de bullir per a esterilitzar-la.


Els alumnes de primer d’ESO han valorat positivament aquesta activitat.




El Carles Vallbona celebra l'English Week


Adam El Habibi i Mostafa El Majdoub.


El passat 25 d’octubre i durant tota la setmana es va celebrar l’English Week. Com cada any, el departament d'anglès va organitzar l’English Week, una setmana en què es parla en anglès i es fan moltes activitats orientades a la pràctica de la llengua.


Dilluns 25, els alumnes de 1r d’ESO van fer l’activitat del MAGIC TEACHER, a l’espai Coworking. L’activitat consisteix en un espectacle de màgia i d'il·lusionisme.


Dimarts 26, els alumnes de 2n d'ESO van fer

SING ALONG en el gym, consisteix en cantar en angles


Dimecres 27 els alumnes de 3r d'ESO van fer PREPARATING THE SHOW en les aules A202,214,215 i 216 i consisteix en preparar un show en angles


Dijous 28 els alumnes de 4 d'ESO van fer igual que els de 3r però encara més difícil a les aules A110 i ha la 108


2 BAT(A-B-C) van fer BUILDING STORIE al aula A214 i els de 2 de BAT la faran al aula A210 construiran llibres de 10-12:30



Els alumnes de 1r ESO fan una sortida de cohesió


Javier Pacheco, Juan José Aucancela, Marc Ortega.


El passat dijous dia 30 de setembre de 2021, els alumnes de 1r d’ESO van fer una sortida de cohesió. Van anar a una casa de colònies, Can Miqueló, a Sant Martí de Centelles per fer unes activitats en grup i conèixer-se millor.


Algunes dinàmiques que van fer van ser el joc de les cadires cooperatives,

consisteix a posar-se tot en dues, tres o quatre cadires, depenent de la ronda. Una de les activitats que més va agradar va ser el limbo cooperatiu. El limbo consisteix a passar per sota d'una corda, però l’equip ha d'ajudar, es pot agafar al que hagi de passar-hi per ser molt més fàcil, i tot l'equip ha de col·laborar i ajudar-se. La penúltima activitat que van fer va ser una que s'ha de fer una rotllana. A dins hi havia dos cercles que giraven un cap a un costat i l’altre cap a l’altre i quan coincideixen, és a dir quan una mateixa persona és als dos cercles, la persona és eliminada.



L’última activitat va ser que en un banc ens havíem d’ordenar per diferents coses, com per exemple el color de la roba, més clar o més obscur, o per la lletra del nom, o per la primera lletra del menjar favorit. Va ser un dia molt entretingut i molt divertit.




Foto exportada de https://www.ocu.org/

AVANÇA LA 3A DOSI

Aminata Diakite


El govern ha anunciat avui 14-01-2022 que les persones majors de 18 anys ja es poden aplicar la 3a dosi de la vacuna contra el corona-virus.


Fins ara només es podien posar la 3a vacuna les persones de més de 60 anys. Aviat també els adolescents de 12-18 anys es podran aplicar aquesta 3a dosi de manera que augmentarà la immunització de la població.

Vacunem-nos💪🏽!



Sacrificats més de 32 cadells de beagle

Maria Valls, Laia Reixach:

Sacrificaran més de 32 cadells de beagle, al acabar un experiment aquest 24 de gener, després d'haver experimentat i maltractat als cadells indefenços. Han estat 28 dies tancats en gàbies molt petites i en males condicions, els han estat ingerint dosis úniques i repetides d'un fàrmac nou, la qual cosa ha provocat que vagin enmalaltint i patint cada cop més.





Això ho està dirigint el Parc Científic de la Universitat de Barcelona (UB). Metrópoli, el passat mes de Desembre, va denunciar que Vivotecnia, és qui porta a terme el procés ja que la UB la va contractar.




Encara que milers de ciutadans estan fent pressió a les xarxes socials, perquè això no passi, i perquè traslladin els gossos supervivents de l'experiment a protectores, on els tractin bé.



Però, nosaltres que podem fer per ajudar a salvar els gossos? Vosaltres voleu ajudar, però no sabeu com? Doncs es pot ajudar de moltes maneres, s no voleu que els matin, podeu anar a la manifestació que faran aquest 22 de gener a les 12 del matí, a Barcelona, plaça Sant Jaume. Si per algo no podeu anar-hi, però voleu ajudar a que no els matin, també podeu posar pressió a les xarxes socials, o escriure a la universitat de Barcelona.



Nosaltres, els alumnes de 1r d'ESO de l'institut Carles Vallbona, volem ajudar a que no els matin, o sigui que hem aportat el nostre granet de sorra escrivint aquest article.

#noalmaltracteanimal



Mor congelat el fotògraf René Robert

Maria Valls.

La passada nit del 18 al 19 de gener mor el fotògraf René Robert a 85 anys, després de caure al carrer, quedar inconscient i no poder-se aixecar.

No va ser rescatat fins passades nou hores la qual cosa va provocar la mort per una hipotèrmia extrema. Un indigent el va veure i va trucar a emergències. El van portar a l'hospital, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.


El fotògraf suís cap a quarts de deu del vespre havia sortit de casa a passejar prop de la plaça de la República, un lloc on no és pas poc transitat, però de totes les persones que van passar per allà durant nou hores, cap es va parar a socórrer-lo.


Crec que això és podia haver evitat si les persones que passaven per allà no haguessin fet com que allò no anava amb ells.


René Robert va ser un fotògraf suís especialitzat a fotografiar ballarins de flamenc.