Wacht maar 

want boompjes worden ooit bomen 

diepgeworteld in de grond 

standvastig en sterk.

Met takken als vleugels 

leergierig hoever ze kunnen reiken 

met oog voor elkaar

omdat eenieder licht en zon verdient.

In zo een boom zullen vogels huizen 

hun verhalen vertellen.

Het begint bij luisteren 

bomen weten dat als geen ander 

in Oudenbos.

Bewust kiezen voor kleine groepen.

Een klasgroep op onze school is niet groter dan 20 leerlingen. “Kleine klasgroepen hebben een positief effect op jonge leerlingen. Het zorgt voor meer interactie tussen leerkracht en leerling. Hierdoor is er ook meer tijd om eventuele problemen vroeg te detecteren. Kleinere groepen geven minder afleiding, onrust en lawaai en dus meer effectieve lestijd. Het biedt elk kind in die eerste jaren een sterke start."  Pedro De Bruyckere in Klasse: https://www.klasse.be/530740/kleine-klassen-beter-effectief/.

De kleuterklas is een menggroep!

We brengen kleuters van alle leeftijden samen in één klasgroep. Alle kleuters krijgen daardoor meer ontwikkelingskansen. De jongste kleuters pikken gemakkelijk iets op van de andere leeftijden. Oudste kleuters bieden vaak hulp aan jongere kleuters waardoor ze zelf de oefening op een hoger niveau verwerken en hun kennis verdiepen. Deze samenwerking is een boost voor de taalontwikkeling en het zelfvertrouwen.

Een mama aan het woord.

Zorg dragen voor elkaar wordt op deze school hoog in het vaandel gedragen. Als de schoolbel gaat, zie je ook hoe de kinderen met elkaar spelen en de leerkrachten klaar staan om ze een boeiende dag te bezorgen. Als je dan ook nog eens een babbeltje slaat af en toe, merk je dat deze school nog een passie heeft om kinderen te waarderen en aan te moedigen”, Inès.

Wij werken nauw samen met verschillende organisaties. Klik voor verdere info: