Treball de Recerca curs 2024-2025
Primer pas: tria un tema!
PROPOSTES DELS DEPARTAMENTS DIDÀCTICS DE L'INSTITUT PER A LA PROMOCIÓ 2024-2026 ACTUALITZAT (octubre 2024)
Per triar un tema, pots tenir en compte les nostres propostes.
Els nostres documents de centre
Consulta el quadern d'instruccions 2023-2025 del centre amb el calendari, el sistema d'avaluació i les característiques que ha de tenir el teu projecte de recerca.
Descarrega't el FULL DE PROJECTE DE RECERCA ACTUALITZAT (octubre 2024)
Descarrega't el FULL DE SEGUIMENT i comparteix-lo amb el teu tutor o la teva tutora per anar anotant el pla de treball que aneu pactant!! ACTUALITZAT (octubre 2024)
S'allarga el període del 3r lliurament!
CALENDARI DE RECERCA del CURS 2023-24 (Promoció 2023-2025)
NOU PROCÉS RECERCA: Actualitzat (novembre 2024)
CALENDARI DE RECERCA del CURS 2024-25 (Promoció 2024-2026)
El teu tribunal farà servir aquesta rúbrica específica per avaluar el teu treball si aquest és una producció tecnològica o artística.
Amplia la informació sobre el TR
En què consisteix el treball de recerca de Batxillerat? Document explicatiu del curs 2022-2023
20 consells pràctics sobre com fer un TR
En aquesta adreça (XTEC) trobaràs tota la informació que necessites: normativa, orientacions, exemples, premis i bases de diferents concursos, assessorament....
IMPORTANT!!! Per orientar-te i conèixer els diferents tipus de treballs de recerca, consulta l'apartat "Orientacions i recursos d'àmbits específics" al següent enllaç.
MÉS RECURSOS...
Fundació Ersília
http://www.ersilia.org/llibre_recerca/index.htm
ALEHOOP (Cercador- UB)
Informació recollida pel servei educatiu del tarragonès
https://sites.google.com/a/xtec.cat/treballrecerca
Com fer referències bibliogràfiques
Criteris de la UB
Direcció general de política lingüística
Serveis Lingüístics de la UOC
DICCIONARIS: Presenta el teu TR amb la correcció lingüística adequada al nivell del Batxillerat
Centre de Terminologia
Optimot
http://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html
Diec
Diccionario Real Academia
http://dle.rae.es/?w=diccionario
Fundeu (Fundación del Español Urgente)
https://www.fundeu.es/
Collins
http://www.collinsdictionary.com/
Wordreference
http://www.wordreference.com/es/
23es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat de L'Hospitalet de Llobregat
Premi especial a l'Institut Bellvitge i 1r i 2n premi a dos treballs de l'àmbit d'expressió artística
El nostre institut ha estat preimat com a centre per la seva tasca a l'ambit de la recerca en aquesta darrera convocatòria. A més, els treballs de la Clàudia Llop (Estudi i creació d'una joia artística) i de la Paula Durán (Anàlisi i confecció del vestuari del període de regència de la sèrie Bridgerton), ambdós de l'àmbit d'Expressió artística) tutoritzats per la professora Maribel Moreno, han rebut el 1r i 2n premi de les Jornades respectivament.
Dos alumnes del nostre institut premiats a les 22s Jornades Científiques i Tecnològiques de L'Hospitalet
Dos dels quatre treballs presentats a diferents àmbits (tecnològic, experimental i expressió) de les Jornades Científiques i Tecnològiques de l’Hospitalet han estat premiats en aquest darrer certamen, al qual s’han presentat 30 de diferents centres educatius de la ciutat.
El primer guanyador del concurs ha estat el David Puertas, amb el treball M.I.K.E. Creació d'un assistent virtual, de l'àmbit tecnòlogic i tutoritzat per la professora Carol Crespo. També ha resultat premiat el treball El daltonisme ocult, de l'alumna Cameron Woroniecki, tutoritzat per la professora Ana Cadenas.
Han participat també, en l'àmbit d'expressió, els treballs de la María García, El fenómeno Booktuber i Bookstagrammer en la literatura, i de la Abril Lirio i la Laura García, El proceso de ilustración de un libro.
Tres alumnes del nostre institut premiats a les 21s Jornades Científiques i Tecnològiques de L'Hospitalet
L'institut rep una menció d'honor per la seva participació continuada en el temps
Tres dels sis treballs presentats a diferents àmbits (expressió, social, sostenibilitat i experimental) de les Jornades Científiques i Tecnològiques de l’Hospitalet han estat premiats en aquest darrer certamen, al qual s’han presentat 20 treballs de 10 centres educatius de la ciutat.
El treball La música reggae i els seus estilemes, de l’alumne de batxillerat artístic Bernat Garcés, ha rebut el premi a l’àmbit d’expressió. El treball analitza els trets estilístics de la música Reggae per després fer una versió musical d’una cançó que no pertany a aquest estil, en aquest cas La flaca, de Pau Donés. A més a més, el treball recull tot el procés de creació i producció musical del tema i les corresponents reflexions i conclusions sobre aquest procés.
Which factors increase cancer risc, de Fàtima Ahktar, ha rebut el segon premi a l’àmbit experimental. Al treball, es mostra el procés de recerca epidemiològica que la Fatima va seguir per poder donar resposta a un dels principals objectius de la seva investigació: identificar quins són, i com afecten, alguns dels factors de risc més habituals a la comunitat del Pakistan on ella havia viscut i a la comunitat on viu actualment, a Catalunya. Aquesta valuosa informació la va obtenir gràcies al disseny d’enquestes on line, que varen ser contestades per l’alumnat del seu antic institut al Pakistan i per l’alumnat de l’Institut Bellvitge.
A l’àmbit social, el treball de la Lourdes García Rueda, La música en una Argentina silenciada, va rebre una menció d’honor. Al treball, s’analitzen diverses cançons que van ser icones durant la dictadura del període denominat “Proceso de Reorganización Nacional” (1976-1983) i com, a través d’aquestes, els artistes i el poble van afrontar la censura i la repressió.
Dels sis treballs que s’han presentat a aquest certamen, quatre han estat seleccionats per participar i tres han resultat finalments premiats. Per això i per la continuitat de la participació de l’Institut a les Jornades, l’institut ha estat guardonat amb una menció d’honor.
Els premis es van lliurar a una cerimònia guiada pel Joan Duran, responsable de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) amb el qual l’institut té un conveni de col·laboració, on els assistents van poder escoltar la ponència de l’Anna Clopés, representant de l’Institut Català d’Oncologia: “Recerca i innovació per disminuir l’impacte del càncer”.
Exemples d'exposició de treballs dels companys i companyes de 2n de Batxillerat del curs 2020-2021
Consum, moda i sostenibilitat: són compatibles?
La música en una Argentina silenciada
La música reggae i els seus estilemes 1
La música reggae i els seus estilemes 2
Bufeta neurògena a causa d'una espina bífida
Cotutoritzacions de TR amb l'IDIBELL: una porta oberta a la investigació per als nostres alumnes
Which factors increase cancer risk? 1
Which factors increase cancer risk? 2
21es Jornades científiques i tecnològiques de L'Hospitalet
Quatre treballs de recerca representaran el nostre institut
Which factors increase cancer risk, de la Fàtima Akhtar, La música reggae i els seus estilemes, del Bernat Garcés, Consum, moda i sostenibilitat: són compatibles?, de la Sara Urzainqui, i Música en una Argentina silenciada, de la Lourdes García, es presentaran públicament pels nostres alumnes el proper dijous 27 de maig. Molta sort!!!
El proper dia 18 de juny es lliuraran els premis als guanyadors del certamen
Des de l'Institut, volem felicitar els nostres alumnes, que van realitzar unes presentacions impecables com a colofó d'un procés de recerca molt ben treballat al llarg dels dos cursos de l'etapa de Batxillerat. Enhorabona!