Treball de Recerca 2022-2023


Descarrega't el FULL DE PROJECTE DE RECERCA

Descarrega't el FULL DE SEGUIMENT i comparteix-lo amb el teu tutor o la teva tutora per anar anotant el pla de treball que aneu pactant!!

Primer pas: tria un tema!

Revisa les propostes que et fem des dels diferents departaments didàctics de l'institut per a la promoció 2021-2023

Consulta el quadern d'instruccions 2021-2023_Actualitzat del centre amb el calendari i les característiques que s'exigeixen a l'hora d'encarar el procés de la teva recerca.

IMPORTANT: el calendari està subjecte als canvis que impliqui la situació actual de pandèmia.

Consulta el quadern d'avaluació amb les rúbriques amb les quals s'avalua el TR.

Quadern d'avaluació per TR basats en PROJECTES tecnològics o artístics

El tribunal farà servir aquesta una rúbrica específica per avaluar el teu treball si aquest és una producció tecnològica o artística. Descarrega'l AQUÍ.

PROGRAMA FORCES (Assessoraments UB)

PROGRAMA ARGO (Assessoraments UAB)

Amplia la informació sobre el TR

En què consisteix el treball de recerca de Batxillerat?

20 consells pràctics sobre com fer un TR

En aquesta adreça (XTEC) trobaràs tota la informació que necessites: normativa, orientacions, exemples, premis i bases de diferents concursos, assessorament....

IMPORTANT!!! Per orientar-te i conèixer els diferents tipus de treballs de recerca, consulta l'apartat "Orientacions i recursos d'àmbits específics" al següent enllaç.

MÉS RECURSOS...

Fundació Ersília

http://www.ersilia.org/llibre_recerca/index.htm

ALEHOOP (Cercador- UB)

http://www.alehoop.info/

Informació recollida pel servei educatiu del tarragonès

https://sites.google.com/a/xtec.cat/treballrecerca

Com fer referències bibliogràfiques

DICCIONARIS: Presenta el teu TR amb la correcció lingüística adequada al nivell del Batxillerat

Centre de Terminologia

http://www.termcat.cat/

Optimot

http://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html

Diec

http://dlc.iec.cat/

Diccionario Real Academia

http://dle.rae.es/?w=diccionario

Fundeu (Fundación del Español Urgente)

https://www.fundeu.es/

Collins

http://www.collinsdictionary.com/

Wordreference

http://www.wordreference.com/es/


Tres alumnes del nostre institut premiats a les 21s Jornades Científiques i Tecnològiques de L'Hospitalet

L'institut rep una menció d'honor per la seva participació continuada en el temps

Tres dels sis treballs presentats a diferents àmbits (expressió, social, sostenibilitat i experimental) de les Jornades Científiques i Tecnològiques de l’Hospitalet han estat premiats en aquest darrer certamen, al qual s’han presentat 20 treballs de 10 centres educatius de la ciutat.

El treball La música reggae i els seus estilemes, de l’alumne de batxillerat artístic Bernat Garcés, ha rebut el premi a l’àmbit d’expressió. El treball analitza els trets estilístics de la música Reggae per després fer una versió musical d’una cançó que no pertany a aquest estil, en aquest cas La flaca, de Pau Donés. A més a més, el treball recull tot el procés de creació i producció musical del tema i les corresponents reflexions i conclusions sobre aquest procés.

Which factors increase cancer risc, de Fàtima Ahktar, ha rebut el segon premi a l’àmbit experimental. Al treball, es mostra el procés de recerca epidemiològica que la Fatima va seguir per poder donar resposta a un dels principals objectius de la seva investigació: identificar quins són, i com afecten, alguns dels factors de risc més habituals a la comunitat del Pakistan on ella havia viscut i a la comunitat on viu actualment, a Catalunya. Aquesta valuosa informació la va obtenir gràcies al disseny d’enquestes on line, que varen ser contestades per l’alumnat del seu antic institut al Pakistan i per l’alumnat de l’Institut Bellvitge.

A l’àmbit social, el treball de la Lourdes García Rueda, La música en una Argentina silenciada, va rebre una menció d’honor. Al treball, s’analitzen diverses cançons que van ser icones durant la dictadura del període denominat “Proceso de Reorganización Nacional” (1976-1983) i com, a través d’aquestes, els artistes i el poble van afrontar la censura i la repressió.

Dels sis treballs que s’han presentat a aquest certamen, quatre han estat seleccionats per participar i tres han resultat finalments premiats. Per això i per la continuitat de la participació de l’Institut a les Jornades, l’institut ha estat guardonat amb una menció d’honor.

Els premis es van lliurar a una cerimònia guiada pel Joan Duran, responsable de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) amb el qual l’institut té un conveni de col·laboració, on els assistents van poder escoltar la ponència de l’Anna Clopés, representant de l’Institut Català d’Oncologia: “Recerca i innovació per disminuir l’impacte del càncer”.Exemples d'exposició de treballs dels companys i companyes de 2n de Batxillerat del curs 2020-2021

Consum, moda i sostenibilitat: són compatibles?

La música en una Argentina silenciada

La música reggae i els seus estilemes 1

La música reggae i els seus estilemes 2

Bufeta neurògena a causa d'una espina bífida

Cotutoritzacions de TR amb l'IDIBELL: una porta oberta a la investigació per als nostres alumnes

Which factors increase cancer risk? 1


Which factors increase cancer risk? 2


21es Jornades científiques i tecnològiques de L'Hospitalet

Quatre treballs de recerca representaran el nostre institut

Which factors increase cancer risk, de la Fàtima Akhtar, La música reggae i els seus estilemes, del Bernat Garcés, Consum, moda i sostenibilitat: són compatibles?, de la Sara Urzainqui, i Música en una Argentina silenciada, de la Lourdes García, es presentaran públicament pels nostres alumnes el proper dijous 27 de maig. Molta sort!!!

El proper dia 18 de juny es lliuraran els premis als guanyadors del certamen

Des de l'Institut, volem felicitar els nostres alumnes, que van realitzar unes presentacions impecables com a colofó d'un procés de recerca molt ben treballat al llarg dels dos cursos de l'etapa de Batxillerat. Enhorabona!