Visita al Mercat Municipal de Bellvitge

Objectius dintre del projecte: fomentem una dieta sostenible i saludable

28 setembre 2023


Els alumnes del Grup Cooperatiu van anar al mercat municipal de Bellvitge per fer un petit estudi de camp.


Ens vam dividir en dos grups. Els alumnes van fer preguntes als venedors relacionades amb els seus productes, l’origen dels mateixos, i els embolcalls que feien servir. 


Un cop van acabar, a classe van compartir el que havien après.


Per exemple, es van sorprendre al saber que les carxofes no eren cultivades al Prat del Llobregat, sinó que venien de França. Els hi van dir que a partir de mitjans d’octubre ja les tindrien del Prat. Les taronges venien de València, i molta verdura, com els pebrots, venien de Múrcia. Vam fer molta cua a aquesta paradeta, perquè hi havia una parella que va comprar moltes coses.


També els va sorprendre la quantitat d’ous diferents que hi havia a la paradeta dels ous. Procedien de diferents animals, com guatlles, oques i gallines. Els de gallina podien ser blancs o marrons (més durs), i els números que tenen gravats indiquen si les gallines es crien en llibertat o no, i si mengen pinso o blat de moro. 


En quant als animals, a la carnisseria van dir que tots els productes venien del Pirineu. No tenien carn “halal” perquè no tenen clients que demanin aquest tipus de producte. 


La peixeteria va ser l’únic lloc on vam veure bosses compostables. Visca la peixeteria!!


A la paradeta de conserves venien olives de tot tipus. El pop venia de Galícia, però cada cop més, ve del Marroc. Alguns alumnes no havien vist mai què és l’empanada gallega. El bacallà ve d’Islàndia, i el salmó és noruega. Els clients no porten carmanyola. Es fa servir unes capsetes de porexpan.