Ens cuidem?

                                        

UN PROJECTE PER DESENVOLUPAR EL BENESTAR EMOCIONAL DE L’ALUMNAT DES D’UN MODEL DE SALUT BIOPSICOSOCIAL 

Quin és l'objectiu d'aquest projecte?

Les activitats, tallers, visites, excursions estan pensades per promoure el benestar, l'arrelament i la cohesió socials de l’alumnat del nostre institut.

Qui i quan es farà?

Tota la comunitat educativa de l’institut formarà part del projecte, que durarà des d’ara fins al gener del curs vinent (2024-25). Hi ha una comissió Erasmus formada per professores de diferents matèries de l’institut i els i les tutores també tindran un rol molt important!

Com ho farem?

Fomentem els hàbits sostenibles

Ens hem compromès a tenir cura del material i de les instal·lacions escolars, a reduir el consum d’energia (llum, aigua, electricitat, etc.) així com el de recursos, sobretot plàstic i de paper de plata. 


Això vol dir que de mica en mica professorat i alumnes portaran l’esmorzar en una bossa de roba, en una carmanyola, etc. Les mares  i els pares de mica en mica s’aniran també adaptant als canvis.  També tindrem una planta a cada aula, que haurem de regar, sense ofegar. 


Entenem que si fem això, tindrem un pati net. I si tothom fa el mateix, també tindrem un planeta amb millor salut i ens sentirem millor!

Fomentem una dieta sostenible i saludable

Més verdura i fruita de prop de casa, si us plau!!! 

El delta del Llobregat és una terra molt fèrtil, on es planten carxofes (amb denominació d'origen), carbasses, i moltes altres verdures que ens senten bé. 

I per què fer això? Doncs per cuidar de la nostra salut!! Si mengem el que tenim a prop, que és sa i bo, i mengem menys sucre i carn vermella, no patirem tants trastorns físics i mentals relacionats amb la dieta! 

A més a més, així també tindrem cura del planeta on vivim, que és tan bonic i que ens dona tantes coses bones!




Fomentem el contacte amb la natura i la participació en activitats culturals

Per conèixer el nostre entorn, anirem d’excursió al delta del Llobregat i al camp agrari, on farem fotografies que s’exposaran al Centre Cultural de Bellvitge. També pintarem el mur del pati que dona a la plaça amb motius relacionat amb la natura.


Pensem que si gaudim de la natura que tenim a prop, l’estimarem i la cuidarem, i això ens farà sentir bé amb nosaltres mateixos i també entre nosaltres. Això ho volem compartir a través de l’art.



El Diari Verd

En aquest diari l'alumnat recollirà quines accions ha dut a terme per fer la seva vida més verda. 

EXEMPLES. Quan fem una excursió o una sortida, l'alumnat anotarà les seves emocions en relació a la natura, a si mateixos i als altres; es deixarà també constància al diari verd de les reflexions que es facin a les discussions o debats de tutories; finalment es pot fer servir també per portar registre periòdic de l'esmorzar que es porta a l'institut així co dels embolcalls que es fan servir.