Bureau V Cursussen en activiteiten 2023-2024

Bekijk hieronder het aanbod voor het schooljaar 2023-2024!

Het aanmelden voor een V-cursus, toneel- of commissieactiviteit gaat via een aanmeldformulier. Aanmelden (uiterlijk woensdag 18 oktober) voor het schooljaar 2023-2024 kan door het formulier in te vullen, te (laten) ondertekenen en in te leveren bij Richtsje of Jori of in de decanaatbrievenbus op de 3e verdieping (of via je mentor)!

Bureau V cursussen

Cambridge Advanced English examentraining (CAE / ERK niveau C1) 


In 8 weken word je voorbereid op het Cambridge CAE examen. Tijdens de lessen werken we op diverse manieren aan woordenschat, grammatica, tekstbegrip, kijk-luistervaardigheden, en spreekvaardigheid. We zullen ook werken met examenmateriaal om jullie goed voor te bereiden op het examen dat extern wordt afgenomen. LET OP: de kosten voor het externe examen zijn ongeveer €250 en worden door de leerling betaald. De school verzorgt deze examentraining. De cursus begint in het voorjaar van 2024.  


Geschikt voor: Dit schooljaar is de cursus weer beschikbaar voor leerlingen uit 5 en 6 vwo (leerlingen uit klas 4 mogen eventueel meedoen in overleg met de docent Engels en mits er nog plek is). In het najaar ontvang je een mail met meer informatie hierover. In samenspraak met Loes (omdat je mogelijk andere lessen moet missen) wordt de uiteindelijke groep samengesteld en wordt dit met jullie medegedeeld. 


Docent: Daniëlle


Wanneer: We starten in het voorjaar van 2024 en zullen tijdens 8-9 lesweken bij elkaar komen, een (blok)uur per week. 

Surfen met Jasper


Hou je van sporten en buiten zijn? Wil je graag leren surfen en de oceaan begrijpen? Doorgewinterde surfer Jasper geeft een cursus over surfen!  


Je leert de technieken van het surfen en de golven lezen (oceanografie). Ook gaan jullie een middag surfen in Zandvoort in November.


Geschikt voor: iedereen


Docent: Jasper


Wanneer: dinsdag of donderdagochtend in November + middag naar Zandvoort.

Doe mee met Hyperiontoneel!

We gaan binnenkort weer beginnen met de repetities voor een nieuw stuk! 

Altijd al willen acteren, zingen of dansen in een grote toneelproductie met live-zang en live-muziek? Nu is de kans om auditie te doen voor de Hyperiontoneelproductie voor komend jaar, waarbij je kunt kiezen of je alleen voor acteren wilt gaan of ook wilt zingen en/of dansen. We oefenen op woensdagmiddag tussen 16.00-17.45 uur in het auditorium. In het begin maken we een repetitieschema waarin je precies kunt zien wanneer je wel en niet hoeft te komen. In april 2024 zijn de uitvoeringen in het Zonnehuis in Amsterdam Noord.

De audities zijn:

In de week voor de herstvakantie.
Tijden worden nog bekend gemaakt (voor spel onderbouw, spel bovenbouw en zangauditie).


Geef je op door een mail te sturen naar: r.tatsis@hyperionlyceum.vova.nl

Geschikt voor: Iedereen mag auditie komen doen, uit alle jaren. Tijdens de audities wordt bepaald wie welke rol krijgt.

Docent: Robert

Wanneer: Van oktober 2023 tot en met april 2024.

Cursus Buiten Tekenen 


Houd je van tekenen? Vind je het leuk om buiten te zijn? Dan is deze activiteit echt iets voor jou!


Deze lente gaan we met een schetsboek onder de arm Amsterdam Noord verkennen en buiten tekenen. We proberen verschillende materialen uit en zoeken iedere keer een ander onderwerp. Dat kunnen gebouwen, bruggen en straten zijn, maar ook planten, dieren en mensen. Als je wil, kan je je laten inspireren door een thuisopdracht en daar verder tekenen. Als we trots zijn op ons werk, sluiten we af met een expo van de schetsboeken.


Geschikt voor: alle leerlingen met interesse


Docent: Maina


Wanneer: april/mei, iedere twee weken een blokuur, waarschijnlijk op woensdagmiddag.

VerkiezingenVreters

Dit komende jaar wordt een spannend politiek jaar. Verkiezingen in Nederland op 22 november, verkiezingen voor het Europese Parlement in juni 2024, en in november 2024 verkiezingen in de Verenigde Staten. 

Voor de Nederlandse verkiezingen gaan we op school schaduwverkiezingen organiseren op woensdag 22 november. We houden het nieuws bij, bespreken de ontwikkelingen en houden de politiek in de gaten en kijken de uitslagen samen. 

Geschikt voor: Voornamelijk klas 3 t/m 6, maar eigenlijk alle geïnteresseerden!

Docent: Anne & Yannick

Wanneer:  twee-wekelijks afspreken, op donderdagen tussen 15:15 en 16:00, vanaf 19 oktober; organiseren van verkiezingsuitslagavonden, en schaduwverkiezingen.

Dungeons & Dragons Hyperion


Hou je van D&D maar heb je niemand om mee te spelen? Heb je nog nooit D&D gespeeld maar ben je benieuwd? Altijd als eens je eigen campagne en verhaal willen schrijven en spelen? Dan is deze activiteit voor jou! 


Iedereen is welkom en samen maken we het verhaal van ons avontuur.


Geschikt voor: alle leerlingen met interesse


Docent: Woody & Jori


Wanneer: oktober tot mei; eens per 2 weken na school.

Filmclub

Houd je van (oude) films kijken? Wil je meer leren over filmgeschiedenis? Dan is de filmclub voor jou!

Afgelopen jaar hebben we de filmgeschiedenis van de Verenigde Staten bekeken. Bekende en minder bekende klassiekers uit de oude doos. 

Dit jaar zullen we samen weer bepalen wat het onderwerp gaat worden. In de bijeenkomsten gaat het over de context en de geschiedenis van de film en kijken we samen films.

Geschikt voor: gericht op bovenbouw en echt geïnteresseerden.

Docent: Yannick

Wanneer: een aantal bijeenkomsten per jaar om films te kijken en erover te praten; uitje aan het einde van het jaar.

Kostuums, styling en grime voor toneel 


In dit clubje gaan we aan de slag met kostuums maken, outfits samenstellen, het stylen en schminken van alle spelers van de toneelvoorstelling in april. We maken een uitgebreid plan, passend bij het stuk en zijn gaan shoppen voor stoffen op de stoffenmarkt. We gaan bezig met patronen maken en heel veel naaien. Daarnaast regelen we accessoires en helpen we samen met de spelers om een mooi plaatje van ze te maken maken. We gaan in de bijeenkomsten ook nog aan de slag met grime en visagie. We leren de basis van een goede make-up, maar ook de basis van goede toneelschmink. De dagen van het toneelstuk zijn we aanwezig om iedereen te schminken en stylen. 


Geschikt voor: Leerlingen uit alle leerjaren. Het is fijn als je handig bent en misschien al enige ervaring met de naaimachine hebt. Enige make-up ervaring is ook fijn! 


Docent: Rosanne


Wanneer: Start eind november tot aan de voorstellingen in april, waarschijnlijk eerst eens in de twee weken een blokuur (waarschijnlijk dinsdagmiddagen). Later iets meer. 

Schaakclub Hyperion

Wil je beter leren schaken of de strijd aan gaan met anderen op het Hyperion op het bord met de 64 velden? Denk jij graag meerdere stappen vooruit? Meedoen met het Nederlands Kampioenschap voor scholieren? Meld je dan aan voor de schaakclub van het Hyperion! 


Iedereen is welkom en het wordt vooral leuk en gezellig. Schaken is voor jong en oud en leert je tevens beter te focussen, plannen te bedenken, zwaktes van tegenstanders af te straffen en te strijden tot de koning valt.



Geschikt voor: alle leerlingen met interesse


Docent: Arnold


Wanneer: oktober tot mei; elke 6 weken een toernooi en daarnaast nevenactiviteiten zoals het NK en een bezoek aan het grootse Schaaktoernooi ter wereld. 


Theatertechniek 


We zoeken een paar meiden of jongens om het licht en geluid tijdens het schooltoneelstuk in goede banen te leiden. Een zeer verantwoordelijke taak, waarbij alle toneelspelers en muzikanten rotsvast op jou moeten kunnen bouwen.  

Je gaat dan voor het schooltoneelstuk licht en geluidstechniek doen en we bereiden ons daar van tevoren goed op voor. Je bent alert, let goed op de acteurs en zangers (m/v/x), bent technisch handig met kabels en stekkers, verzorgt backstage de microfoons, bedient het geluidsmengpaneel, en zorgt dat op elk moment het juiste licht op het toneel is.  


Geschikt voor: Ben je punctueel en heb je verstand van toneellicht- en geluidstechniek, of wil je dat krijgen? Meld je aan! 


Docent: wordt nog bekend gemaakt.


Wanneer: Vanaf januari, afhankelijk van de agenda van het toneel. 

Decor toneel

Hoe tof is het dat de hele school straks jouw decor ziet schitteren op het podium! De cursus start met het bedenken en ontwerpen van decors; we nemen samen het script door en gaan op zoek naar inspiratie. Daarna maken we het decor, werken we met verschillende materialen (hout/karton/plastic/stof/metaal enz.) en bedenken we een constructie om de decorstukken overeind te laten staan. Ook tijdens de voorstellingen heb je een rol: je bedient de gordijnen of je staat in de coulissen en helpt mee met de decorstukken snel op en af te tillen tussen de scènes. Je komt terecht in één van de gezelligste bureau V groepen van de school, dus wees welkom en meld je snel aan! Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Geschikt voor: Alle jaarlagen, het is fijn als je creatief of een beetje handig bent. 

Docent: Veerle

Wanneer: Start begin november tot aan de voorstellingen in april, wekelijks één blokuur (op donderdag van 14.30 - 16.00 uur).

Reanimatie basiscursus 


Wil je leren reanimeren? Schrijf je dan in voor de Hyperion Reanimatie basiscursus! 

In één blok van ongeveer 2,5 tot 3 uur leer jij onder andere een (naderende) circulatiestilstand herkennen, een slachtoffer reanimeren en een AED gebruiken.  

Na afloop krijg je sowieso een reanimatie lesboekje en een bewijs van deelname. Als je voldoet aan alle eisen die gesteld zijn door de Nederlandse Reanimatie Raad, krijg je een Reanimatiecertificaat van the European Resuscitation Council. 


Geschikt voor: Iedereen die wil leren reanimeren of een reanimatie certificaat heeft dat ouder dan is 1 jaar. 


Docent: Annet Reumer 


Wanneer: Eén keer een middag 

Reanimatie opfris- en vervolg training 


Heb je al een Reanimatiecertificaat, maar wil je meer levensreddende handelingen leren? Schrijf je dan in voor de Hyperion Reanimatie opfris- en vervolgtraining! 

In één blok van 2,5 uur tot 3 uur fris jij je reanimatie en AED skills op en leer je ook nog eens andere levensreddende handelingen, zoals Rautek, stabiele zijligging en rugslagen en buikstoten.  

Na afloop krijg je sowieso een beademingsmasker en bewijs van deelname. Als je voldoet aan alle eisen krijg je daarnaast een hernieuwd Reanimatiecertificaat van the European Resuscitation Council.


Voor wie: Iedereen met een Reanimatiecertificaat dat niet ouder is dan 1 jaar 


Docent: Annet Reumer 


Wanneer: Eén keer een middag 

Schoolband 

Meld je aan voor de schoolband! 

Kun je goed zingen, rappen, gitaarspelen, bassen, drummen, pianospelen of misschien speel je viool, saxofoon of trompet en lijkt het je leuk om in een pop/rockband te spelen geef je op!  

We bepalen samen het repertoire en gaan aan de slag met bekende, minder bekende en wie weet ook eigen nummers! Van samen in een band spelen word je een betere muzikant en daarnaast leer je ook het een en ander over podiumpresentatie.  

Geschikt voor: Iedereen met ervaring op een instrument en enthousiasme voor pop/rockmuziek. Per band is er plek voor maximaal 3 gitaristen, 1 bassist, 1 drummer, 2 toetsenisten, 3 zangers en 2 overige instrumenten. 

Audities: Omdat er niet onbeperkt plek is en om te zorgen dat jullie motivatie/enthousiasme en niveau een beetje op elkaar aansluiten zal ik met iedereen die zich aanmeldt eerst even muziek maken/kletsen. Indien nodig maak ik vervolgens op basis daarvan een selectie. 

Docent: Maarten 

Wanneer: 1 blokuur per week, vanaf half oktober t/m april

Gitaar! 

Wil jij gitaar leren spelen of je spel op een hoger plan brengen?

We gaan aan de slag met bekende nummers uit oa de rock, pop, indie, HipHop/R&B en klassieke muziek. Akkoorden ‘strummen’, tokkelen, improvisatie, het komt allemaal aan bod. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. 

Geschikt voor: Beginners, licht gevorderden. 

Docent: Maarten

Wanneer: 1 uur per week vanaf eind oktober

Zang

Bij zang zullen wij aan de slag gaan met meerstemmigheid, stemvorming en gewoon heel veel samen zingen! Stemvorming betekent eigenlijk: hoe kun je je stem beter gebruiken. Dit doen we door te werken aan aspecten zoals ademhalingstechniek, lichaamshouding, zuiverheid, klank en uitspraak. 

Geschikt voor: Voor iedereen die van zingen houdt! 

Docent: Rosie

Wanneer: Vanaf eind november. 1 uur per week.

Hyperion Orkest 

Het Hyperion Orkest is voor leerlingen die al een instrument spelen en het leuk vinden om samen te spelen. We spelen alle stijlen, klassiek, pop en jazz en bijvoorbeeld ook filmmuziek. We repeteren wekelijks, meestal onder schooltijd en treden op binnen en buiten de school. In april zorgen wij voor een vette sound bij de jaarlijkse muziektheaterproductie in het Zonnehuis. 

Geschikt voor: Iedereen die een orkest-instrument bespeelt en tenminste één jaar les heeft (gehad). We spelen van bladmuziek, dus enige handigheid in notenlezen is gewenst. Alle instrumenten zijn welkom (voor drums, piano en gitaar graag eerst even overleggen met Petra, voor deze instrumenten is beperkt plaats). Vergeet niet om bij je aanmelding je instrument te vermelden. Heb je nog vragen? Stuur een mail naar p.griffioen@hyperionlyceum.nl

Docent: Petra Griffioen (p.griffioen@hyperionlyceum.nl)

Wanneer: Vanaf begin oktober t/m april. We werken in 2 blokken. Leerlingen mogen ook later in het jaar nog instromen. Vanaf januari is alles gericht op de muziek voor de toneelproductie in april.

Maatschappelijke stage 

Vond je je snuffelstage in de derde ook zo leuk? Of is een maatschappelijk stage gewoon echt iets voor jou?  Schrijf je dan in voor de MAS! Tijdens deze stage doe je onbetaald vrijwilligerswerk om ervaring op toe doen in het vakgebied wat jou leuk lijkt. De stage duurt minimaal 20 klokuur. Dit doe je in je vrije tijd, maar je mag ook 5 blokuren onder schooltijd doen. Indien je interesse hebt, maar nog niet weet hoe of waar je stage wilt lopen, dan help ik, Merel, je graag op weg. Ik zorg ervoor dat je in contact komt met de vrijwilligers centrale Amsterdam. De praktijk leert dat deze stage enorm veel toevoegt aan het vergroten van je persoonlijke wereld en kennis over jezelf op verschillende vakgebieden. 

Lees via de link hieronder een interview van 2 leerlingen van het Hyperion over hun ervaring tijdens de MaS: vriendinnen helpen in de zorg.

Geschikt voor: Een leuke uitdaging voor iedereen die zich maatschappelijk betrokken voelt en nieuwe ervaringen wilt opdoen. De stage is daarnaast ook geschikt voor leerlingen die kiezen voor een selectiestudie waarbij bewijsstukken waardevol zijn om toe te voegen bij je aanmelding. Je moet minimaal 13 jaar zijn.

Docent: Merel

Wanneer: Zelf (in overleg) in te vullen.

Goede doelen commissie 


Vind je ook dat we echt iets met goede doelen moeten doen op school? Wil je nadenken over activiteiten voor het goede doel en lijkt het je leuk deze te organiseren? Meld je dan aan voor de goede doelen commissie van het Hyperion en organiseer samen met je medeleerlingen onder andere een actiedag bij ons op school. 


Voor wie: leerlingen uit klas 1, 2 en 3 


Docent: wordt nog bekend gemaakt 


Wanneer: ongeveer 1x per 2 weken, soms iets meer wanneer de actiedag dichterbij komt. 

Bijles geven 


Zit je in de bovenbouw en kan en wil je bijlessen geven aan onderbouwleerlingen? Gaan bepaalde vakken, het leren en het uitleggen je goed af? Geef je dan op! Je wordt dan uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het vraagt wel een serieuze en zelfstandige aanpak; je bent ook verantwoordelijk voor de voorbereiding; bijvoorbeeld het informeren bij de vakdocent van de leerling. Je kunt heel veel betekenen voor een leerling en het staat goed op je CV! Daarnaast verdien je er een zakcentje mee; je krijgt hiervoor een vergoeding.


coördinator: Jori (j.jansen1@hyperionlyceum.vova.nl)

Schoolkrant


We zoeken enthousiaste redactieleden! Ben jij creatief en nieuwsgierig? Dan is de schoolkrant misschien wel iets voor jou. Misschien zit er een echte journalist in je verstopt, of een striptekenaar, fotograaf of cartoonist. Wie weet ben jij een geweldige columnist, of is grafisch vormgeven je tweede natuur. Of wellicht kan je op een andere manier bijdragen!

We willen een breed team opzetten, waarvan de leden eens in de twee weken rond de tafel kunnen zitten. Hiervoor word je uitgeroosterd. Deze redactievergaderingen dienen uiteindelijk te leiden tot een mooie papieren krant, waarvan jullie zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien, en die we daadwerkelijk zullen drukken en onder de leerlingen van het Hyperion Lyceum zullen verspreiden!

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan!

Begeleidende docent: Maxje

Students of Colour Alliance


Students of Colour Alliance is een bondgenootschap tegen racisme en discriminatie en voor inclusie en wederzijds begrip.

2 maandelijkse meetings waarbij leerlingen en docenten welkom zijn. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de leerlingen en begeleidende docenten. Tweemaal per jaar worden er vieringen georganiseerd om intercultureel begrip en elkaars leefwereld te vergroten.

De eerste viering is een Iftar, de tweede de viering van Keti Koti. 


Voor wie: Iedereen


Docent: Jori


Wanneer: ongeveer 1x per 2 maanden bijeenkomen, 2 feestdagen organiseren in het jaar. 

DOCK


DOCK Jongerenwerk organiseert dit jaar weer een activiteit.


Geschikt voor: leerlingen die het leuk vinden om met een leuke groep mensen, interessante onderwerpen te bespreken, en jezelf en de ander uit te dagen.


Docent: Jill en de andere jongerenwerkers (deze cursus wordt georganiseerd door Dock).


Wanneer: In overleg in te vullen (afhankelijk van groep en roosters) 

Een commissie of activiteit in de school

Waarvoor een andere aanmeldprocedure is -> informeer bij de betreffende docent!

Leerlingenraad

De leerlingenraad denkt na over dingen die op school beter kunnen. Denk aan... studielablessen, overgangsnormen, klimaatstakingen, afval scheiden, toetsbeleid, etc... De leerlingenraad adviseert schoolleiding en docenten over allerlei onderwerpen, en maakt ook zelf plannen en voert deze uit!

Uit elke jaarlaag willen we leerlingen in de leerlingenraad. Je kunt je via je mentor opgeven aan het begin van het schooljaar. Vergaderingen zijn wekelijks, soms tijdens een lesuur en soms om 15u15 als je misschien al uit bent. Als je in de leerlingenraad zit is aanwezigheid bij deze vergaderingen verplicht. Maar ook nuttig, en leuk!

Heb jij vragen, ideeën over hoe het beter kan, heb je suggesties of ergernissen? Mail ons dan op leerlingenraad@hyperionlyceum.nl

Geschikt voor: Iedereen!

Docent: Heleen

Hyperiparty

Heb jij een groot organisatievermogen, kun je goed samenwerken, kun je aanpakken en houd je wel van een feestje? Meld je dan aan bij de Hyperiparty! Op dit moment is er al een club leerlingen, maar zoek Iris op als je denkt dat jij er ook echt bij hoort!

Geschikt voor: Bovenbouw

Begeleidende docent: Iris 

Wanneer: De Hyperiparty komt regelmatig bij elkaar als er een feest aankomt. De avond van het feest zorg je voor alle voorbereidingen en dat de avond goed verloopt.

GSA commissie 

Wij zijn de GSA, de Gender Sexuality Alliance! De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op onze school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn en te vallen op wie ze vallen. Wij organiseren paarse vrijdag, voorlichtingslesjes aan de eerste en tweede klassen en de international day of silence. Wil jij je ook inzetten voor een fijne sfeer op school voor iedereen? Kom dan bij de GSA! Meer informatie via GSA@hyperionlyceum.nl


Voor wie: Iedereen van alle jaarlagen is welkom! 

Begeleidende docent: Rosie & Jori

Wanneer: Iedere week vergaderen we in een grote pauze.


Medezeggenschapsraad 

De DeelRaad is een groep die bestaat uit leerlingen, personeel en ouders. Samen hebben we medezeggenschap over veel belangrijke zaken van onze school. Dat betekent dat we over deze zaken instemming mogen verlenen. Of niet, dan gaat dat niet door. We zitten daarom altijd met de rector om tafel maar ook regelmatig met anderen erbij. Ook stellen we kritische vragen en proberen we mee te denken hoe het misschien (nog) beter kan.

Het aantal mensen in de DeelRaad staat vast en je gaat in principe een taak voor 2 jaar vervullen. Je vergadert zes keer per jaar en van te voren lees je officiële stukken door. Voor vragen kun je altijd terecht bij de andere DeelRaadsleden. Leerlingen die in de DeelRaad zitten hebben ook contact met de LeerlingenRaad. De LeerlingenRaad ontwerpt meer voorstellen terwijl (de leerlingen uit) de DeelRaad meer beslist of we dit gaan doen, of niet.

Daarom vragen we nu alvast: wie lijkt het leuk om in de DeelRaad te komen? Zijn er meerdere kandidaten, dan houden we verkiezingen: de kandidaten mogen campagne voeren (stem op mij omdat…. !) en daarna mogen alle leerlingen stemmen.

Wil je meer informatie, heb je vragen? Je kunt altijd terecht bij Machiel (voorzitter), Ans bij de administratie (secretaris), Herbert en Robert maar ook bij Lisa van der Meer of Tibbe Klein (waarnemende leerlingleden uit leerjaar 4 en 5).

Geschikt voor: Iedereen

Begeleidende docent: Machiel

Wanneer: zes keer per jaar vergaderen met voorbereiding. Termijn van aanstelling is 2 jaar. (onder voorbehoud van plaatsen)

Jaarboekcommissie (begeleidende docenten: mentoren klas 6)

Als je in zesde klas zit wordt je door je mentor geïnformeerd over het meewerken aan het jaarboek. Heb je dit gemist en wil je alsnog meedoen, neem dan contact op met Machiel, via m.vegting@hyperionlyceum.vova.nl.

Begeleidende docent: mentoren klas 6

Eindexamengalacommissie (begeleidende docenten: mentoren klas 6)

Als je in zesde klas zit wordt je door je mentor geïnformeerd over het mee organiseren van het eindexamengala. Heb je dit gemist en wil je alsnog meedoen, neem dan contact op met Machiel, via m.vegting@hyperionlyceum.vova.nl.

Begeleidende docent:  mentoren klas 6

Juniormentoraat

Lijkt het jou leuk om een klein groepje van deze nieuwelingen gedurende het hele volgende schooljaar zo nu en dan te begeleiden en helpen? In de vierde klas kun je juniormentor worden en zo een heel belangrijke rol spelen in het schoolleven van de eerstejaars. Je zult worden ingezet bij eerste klas evenementen, uitjes, werkdagen, kamp, sportdagen, etc. Junior mentoren hebben daar een (bege)leidende en sturende rol. Junior mentor zijn levert ook een aantal privileges en voordelen op. Denk aan extra tijd uit de les bij sportdagen, toneelopvoeringen (oefeningen), mee op uitjes, etc. 

Sinds dit schooljaar werken we ook met juniormentoren in klas 2. Hiervoor worden vijfde klassers ingezet.

begeleidende docent: Heleen (voor klas 1) en Chakira (voor klas 2)

Wanneer: Aan het einde van de derde en de vierde klas kan je je opgeven. Hier worden jullie dan verder over geïnformeerd. 

MEP competitie en begeleiding in klas 5

In klas 4 doen alle leerlingen mee aan Model European Parlement (MEP). Twee middagen lang discussiëren ze over creatieve oplossingen voor Europese vraagstukken. Leerlingen die het leuk vinden en er goed in zijn kunnen dat jaar geselecteerd worden om in klas 5 mee te doen aan MEP Amsterdam, MEP Nationaal of zelfs aan MEP Europa. Daarnaast treden de geselecteerden op als voorzitters en organisatoren bij de volgende editie van MEP Hyperion. 

geschikt voor: leerlingen uit klas 5

Begeleidende docent:  Anne

Meedoen (en geld ophalen) met de ‘nacht van de vluchteling’ (begeleidende docent: Lean)

In juni vindt jaarlijks de ‘nacht van de vluchteling’ plaats, waar we als school met een team meelopen en geld ophalen. Er zal een aantal keer getraind worden vooraf. Rond april zal er gecommuniceerd worden hoe je je hiervoor kunt opgeven. Hou het in de gaten! 

Begeleidende docent:  Lean en Ties

Wanneer: Juni 2024

Een vak of masterclass aan een universiteit

Ook dit jaar kun je meedoen met de Pre-university College (PUC) aan de VU (vrije Universiteit). Of aan masterclasses van Bètapartners.

Bekijk alle mogelijkheden hier.