דבר המנהל
המושג ”פדגוגיה חדשנית" מתאר מבנה לימודים גמיש המותאם לתהליכי שינוי חברתיים–תרבותיים, כלכליים וטכנולוגיים , ולשינויים בתפיסה לגבי מהות הדעת . ”פדגוגיה חדשנית" מגדירה את מטרות החינוך ואת דמות הלומדים במערכת החינוך במאה ה–21 ומתארת מרכיבים שצריכים להתקיים בבתי הספר במאה ה–21 ,כגון: תכנית הלימודים, תהליכי ההוראה–למידה–הערכה( כולל ארגון זמן, ארגון לומדים וארגון צוות) וסביבה לימודית.
קיימת הסכמה בקרב אנשי חינוך וחברה בדבר הצורך לפתח אצל התלמידים את
”מיומנויות המאה ה–21 ." מיומנויות אלה מתמקדות בשלושה תחומים מרכזיים אשר הפדגוגיה החדשנית אמורה לתת להם מענה:
· 1. מיומנויות חשיבה מסדר גבוה הכוללות חשיבה יצירתית וכושר המצאה, חשיבה ביקורתית ומיומנויות לפתרון בעיות.
· 2. מיומנויות של עבודה שיתופית, למידה עצמאית ואתיקה.
· 3. מיומנויות לטיפול במידע הדיגיטלי והתקשורתי הכוללות אוריינות מידע, אוריינות אמצעי תקשורת ואוריינות טכנולוגיות תקשוב
(מרכז מורים ארצי למדע וטכנולוגיה, המרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי, אוניברסיטת תל–אביב)
כחלק מיישום התפיסה השנה ננסה לחדש את הפעלת החממה מחדש בשיתוף עם מפמ"ר המדעים במשרד החינוך. אנו רואים חשיבות להקמת חממה אקולוגית חקלאית בה ניתן יהיה ללמוד ולקיים תפיסות הוראה חדשות ומגוונות יותר .
אנו נמשיך בפרויקט "ניגונים " שהיה מאוד מוצלח בו התלמידים יוכלו ללמוד נוסף על האורגניות גיטרות וכלי הקשה, גם נגינה בכלי נשיפה חצוצרה, טרומבון, סקסופון וקלרינט (כלים תזמורתיים) וכך נוכל להעניק לכולם חוויה ושוויון הזדמנויות מוסיקלי כחלק מהחינוך לצריכת תרבות, אומנות ולמצוינות.
במקביל אנו לא מוותרים ומעמיקים את הדיאלוג המתמיד בין מורה לתלמיד , דיאלוג זה הוא אבן דרך לרגלינו ישנה חשיבות רבה ביותר לשיח הזה המעודד כבוד הדדי בין אדם לרעהו .
ואנו נמשיך ונקיים קשר מתמיד בין הנהגת ההורים לבית הספר , נקיים השנה בחירות לוועד הורים שמתוכם יבחרו ההורים שישבו בהנהגת ההורים הבית ספרית, אנו רואים בקשר זה מנוף להצלחת בית הספר .
לסיום כדברי קודמתי בתפקיד מרים גרין :
"חשוב לנו שכל תלמיד יגיע בשמחה לבית הספר יעמיק את השורשים הערכיים הלימודיים והחברתיים ויצליח להצמיח כנפיים, למצות את יכולותיו ולממש את כל שאיפותיו!"
רוצה לאחל לכולנו שנת לימודים פורייה ומעשירה.
בברכה
מנהל בית הספר