אודות החללית

מטרות //

  • יצירת מרחב לפיתוח תומכי הוראה בעלי אוריינטציה דיגיטלית //
  • תמיכה בשילוב פרקטיקות טכנולוגיות חדשניות בקרב פרחי הוראה ומורים //
  • חיזוק הקשר בין אקדמיה לשדה החינוכי בדרכי הלמידה וההתנסויות //
  • הצמחה של מנהיגות חינוכית, חדשנית ויוזמת בזירת חדשנות //

תפיסה פדגוגית //

התפיסה הפדגוגית של '21 Gordon's spaceship' מתבססת על תורתו של דיואי (Dewey, 1959) שהדגיש את חשיבות הלמידה תוך עשייה בניגוד ללמידה פסיבית. בעקבות דיואי הרחיב סיימון פאפרט (Seymour Papert), תפיסה זו (1991) והדגיש את הגישה הקונסטרוקציוניסטית (constractionizm), לפיה הדרך הטובה ביותר לתמוך בלמידה היא לעסוק בבניה של תוצר מוחשי אישי וממשי. פאפרט טען, כי בדרך זו התלמידים מעורבים יותר בלמידה וחדורי מוטיבציה תוך רכישת מיומנויות לחיים. גישת ההוראה המתבססת על התאוריה הקונסטרוקציוניסטית מעודדת בנייה של תוצר בדרך משותפת ומשתפת.

'21 Gordon's spaceship' מהווה מרחב ליצירה בו מתרחשים תהליכי למידה, עשייה ומייקינג (Making) המהווה מסגרת לתהליכי התפתחות אישיים ומקצועיים. הוא יהא פתוח לעבודה עצמית וצוותית בהתאמה לחזון הפדגוגי ויאפשר להפוך רעיון למציאות.

בהכשרת הסטודנטים להוראה באקדמית גורדון, אנו מרבים לעסוק בעיצוב של תהליכי ההוראה והלמידה בשילוב כלים טכנולוגיים. בתהליכי למידה אלו מטרות ההוראה הן לעורר סקרנות, יצירתיות ועשייה המחייבים שינוי בפדגוגיה ובמרחב הפיזי גם יחד. כדי לממש זאת, על המוסד האקדמי לאפשר לבעלי העניין (מרצים, סטודנטים, מורים, תלמידים) מגוון דרכי יצירה והבעה לרעיונות והפיכתם לממשיות.

לאור ניסיוננו המוצלח בשילוב טכנולוגיות למידה בתהליכי הכשרת מורים, אנו מאמינים כי '21 Gordon's spaceship' תשמש זירת חדשנות ואבן שואבת ליצירה חינוכית.

'21 Gordon's spaceship' תאפשר לסגל האקדמי ולסטודנטים להתנסות בתהליכי יצירה ויזמות וכפועל יוצא ישמש כמודלינג להוראה חדשנית. סטודנטים יזמינו תלמידים למרחב להתנסות והם יתרגלו את ההוראה המעצבת.

'21 Gordon's spaceship' תאפשר חוויית למידה שמקדמת חשיבה יזמית, עתידנית, חשיבה יצירתית וגמישה. אנו מאמינים שעצם ההתנסות בתהליכי למידה שכאלה יובילו את בוגרי המכללה להוראה עדכנית המאפשרת לתלמידים ביטוי והבעת קולם האישי בדרכים מגוונות.