Aanmelden en inschrijven

Onafhankelijke Freinetschool De Klaproos

Heb je interesse in onze school?

Breng ons dan zeker een bezoekje. 

Wij geven je graag meer uitleg alsook een rondleiding. We doen dit bij voorkeur tijdens de schooluren, zo zie je het echte schoolleven in werking. 

Maak een afspraak via mail op postbus@freinetschooldeklaproos.be of telefoon 054/42.21.71   of  0468/12.80.06 en voorzie een uurtje de tijd. 

Inschrijven voor het geboortejaar 2022

Er zijn 11 vrije plaatsen voor het geboortejaar 2022. De informatie voor geboortejaren 2021 en vroeger staat verderop deze pagina. 

De aanmeldingen voor geboortejaar 2022 zijn afgesloten, alle vrije plaatsen zijn ingenomen. 

Heb je toch nog interesse, dan kan je nog aanmelden en contacteren we je als er toch nog een plaats vrijkomt.

Eerst aanmelden, dan inschrijven.

Door het gebruiken van een aanmeldingsprocedure wordt de druk op de inschrijvingsperiode weggenomen waardoor het schoolbestuur tijdens deze periode meer tijd en ruimte krijgt om leerlingen en ouders te informeren over de werking van de school, het pedagogisch project en het schoolreglement.

De volledige inschrijvingsprocedure en alle details zijn na te lezen in ons schoolreglement, maar hieronder vind je alvast de grote stappen.

Belangrijk om te weten is dat we een maximumcapaciteit bepalen om kwalitatief onderwijs aan te bieden en we werken met een ordening van aangemelde leerlingen.

De ordening gebeurt op de volgende manier:

Eerst: Aanmelden tussen 27 februari en 19 maart

De aanmeldingsprocedure verloopt digitaal.

Je kan een afspraak maken tijdens de schooluren op een dag tussen 27 februari 2024 en 19 maart 2024 via telefoon 054 42 21 71 of mail naar postbus@freinetschooldeklaproos.be.

Daarna : Inschrijven tussen 22 april en 13 mei voor gunstig gerangschikte kinderen

Instappen vanaf 2,5 jaar

Je kleuter vanaf 2,5 jaar kan starten op één van de instapmomenten:

Inschrijven voor geboortejaar 2021 en vroeger

Er zijn op dit ogenblik vrije plaatsen in het 1ste en 2de leerjaar . Je kan hier je gegevens achterlaten op de wachtlijst. We laten je zo snel mogelijk iets weten.

We raden je wel aan om eerste een afspraak te maken om na te gaan of ons schoolproject aansluit bij jouw idee van geschikte school voor jouw kind(eren)

Je kan een afspraak maken tijdens de schooluren via telefoon 054 42 21 71, 0468 12 80 06 of mail naar postbus@freinetschooldeklaproos.be. Tijdens de afspraak leggen we je graag de werking van de school, het pedagogisch project en het schoolreglement uit, op school.