אודות

צילום עבור רשתות טלויזיה זרות במלחמת המפרץ 1991

מקרני סופר 8  - היסטוריה..

על כזה עבדתי בצבא..

צילום סרט דוקומנטרי 2017

לאמנות הקולור-גריידינג הגיע חגי שריר לאחר נסיון עשיר בצילום ובימוי קולנוע וטלוויזיה, לצד עשייה פורה בתיכנות ופיתוח לומדות ומערכות תקשורת דיגיטליות מורכבות. הייחוד של חגי ושל Feelbooster, החברה שהקים לעריכת צבע ולקולורגריידינג, הוא בנסיון מקצועי, מיומנות  ובמאגר ידע רחב ומעמיק המשלבים את שני התחומים יחד. את אהבת הקולנוע והצילום עם האפשרויות פורצות הדרך הטמונות בעולם הדיגיטלי והטכנולוגי. שילוב יוצא דופן זה, מתבטא אצלו בהקפדה ובעין רגישה של אמן לכל פרט ופרט בתהליך עבודה בלתי מתפשרת, חכמה ומסורה על כל פריים בסרט.     

כמה מילים על חגי שריר:

חגי, בוגר החוג לקולנוע של אוניברסיטת תל אביב, החל לצלם ולביים בגיל 16, שירת ביחידת ההסרטה, דובר צה"ל. עוד לפני לימודיו בחוג לקולנוע, הספיק לשמש עוזר צלם בסרט הקולנוע "שתי אצבעות מצידון" של אלי כהן, ובסרט "גבי בן יקר" של אורי ברבש. בהמשך עסק בצילום מאות כתבות וסרטים לרשתות טלוויזיה זרות. בין השאר ל"פנורמה", תכנית הדגל הדוקומנטרית של הBBC-, ABC - ערוץ החדשות האמריקאי, ואנטנה 2 (כיום- פראנס 2) הצרפתית.

במקביל, שימש במאי וצלם בתכניות הערוץ הראשון, הערוץ השני בתחילת דרכו ובטלוויזיה החינוכית. בשנים אלה מצא את עצמו מביים ומצלם בעיקר בתחומים הקרובים לליבו שמתמקדים בשאלות ובפריצות דרך טכנולוגיות ומדעיות (במסגרת התכניות הקלאסיות של הטלוויזיה הישראלית, מ"תצפית" ו"חידושים והמצאות", עד לבימוי התכנית "אב טיפוס" שעסקה בממציאים ישראליים). כל אלה סללו את המשך דרכו כמתכנת ומפתח לומדות, ומערכות תקשורת מורכבות, לצד עבודת פוסט-אפקטים ואנימציה למשרד החינוך וללקוחות עסקיים (אדיונטיקס, אדיוסופט, ובמשך עשור בחברת TTI).

אותה מסירות ורצינות שגילה בשילוב עשייה קולנועית ודיגיטלית, השקיע במעורבות חברתית פעילה כהורה בשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים במערכת החינוך הכללית. פעילות זו הביאה אותו ללימודים במכון מנדל למנהיגות חינוכית, לתואר שני בחינוך מיוחד, ולתפקידי ניהול והוראה (ניהל בעבר את ביה"ס הדמוקרטי ברעננה, ואת מפתן מעיינות בראש העין).    

תחום הקולורגריידינג שקיבל תנופה בשנים האחרונות, ריתק את חגי. הוא גייס את מאגר הידע והנסיון העשיר, הקולנועי והדיגיטלי להקמת "Feelbooster", חברה לעריכת צבע ולקולורגריידינג. החברה מספקת שירותים  לחברות, לאנשי מקצוע וללקוחות פרטיים מכל העולם ובכל הז'אנרים בתחומי קולנוע עלילתי, דוקומנטרי, וסרטי אירועים, ומשתפת פעולה עם מיטב אנשי המקצוע בתחום הדיגיטציה והעריכה.   

איך הגעת מצילום לקולורגריידינג?

כבר מתחילת דרכי, מה שהכי כבש אותי היא הצבעוניות של החוויה הקולנועית. הערצתי את הצלם ויטוריו סטוררו ("אפוקליפסה עכשיו", "הקיסר האחרון"), הרבה בזכות הוירטואוזיות, הרמוניות הצבע שלו, ובעיקר בזכות ההשפעה הלא מודעת שיש לצבעים עלינו כצופים בסרטים שהוא צילם.  

ובדרך עברת דרך תיכנות ופיתוח דיגיטלי...

נכון, המטרה שעמדה תמיד לנגד עיני באתר הצילומי  היתה ליצור דרך המצלמה אווירה שתצליח לתמוך בסיפור הסרט ובשחקנים. בעבר, הייתי צריך להשתמש בג'לטינים צבעוניים על הפנסים, ולבחור מיגוון של פנסים שישנו את הדרך בה האור נופל על השחקן. כמתכנת ויוצר לומדות, נחשפתי ליכולת של המחשב הדיגיטלי  להשיג אפילו יותר ממה שאפשר להשיג בזמן הצילום. הקולורגריידינג, תחום חדש יחסית, הוא בבחינת סגירת מעגל בשבילי. מהרגע שהוא פרץ, גיליתי שם מרחב יצירתי גדול שמאפשר לי לחולל קסם. פשוט כך.

מה זה Feelbooster?

סוג של משחק מילים. 

ספיד בוסטר זהו שם של מתאם לעדשה במצלמה שמכפיל את כמות האור.

שיניתי מספיד- מהירות ל feel- תחושה , כדי לתאר את תהליך הקולורגריידינג שתפקידו להעצים את הרגש ואת חוויית הצפייה שלנו בסרט. 

"חדר על הגג" – סרט הגמר כסטודנט לקולנוע

פרויקט הסיום שלי בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב מראה על הקשר העמוק שקיים אצלי כבר לפני שנים לצבע בקולנוע. 

צולם על ידי ב87 וכל כולו חגיגה של צבע קולנועי.

עבר קולורגריידינג ושיפור לרזולוציה של 4K.

כך זה נראה אחרי העבודה על הצבע

אפשר גם לתמונות סטילס...כך זה לפני

My da vinci speed editor

Screen calibration for accuracy

My tangent controller