Ponents

MANEL TRENCHS I MOLA (@ManelTrenchs)

GOOGLE EARTH&GEOTOOLS

Manel Trenchs i Mola: professor d’Història de l’Art a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Google Innovator i Trainer i membre del GE3 (Google Earth Education Experts).

Ponent a: FlipCon2015 (Michigan, EE.UU.), FlipCon Europe 2016 (Zaragoza), SIMO 2016 (Madrid), BETT SHOW 2017 (London), FlipCon Europe 2017 (Madrid), GE3 2018 (Silicon Valley, Califòrnia), finalista al Millor Docent d’España 2017 (Premios Educa Abanca), Google London Energizer event 2020, i algunes cosetes més.

Interessat en repensar l’aprenentatge, l’ús de les TIC i tots aquells aspectes educatius que serveixen per ajudar a millorar l’educació dels alumnes del segle XXI.


MONTSE JIMÉNEZ VILA (@montserratjimvi)

Llicenciada en Filologia Anglogermánica i professora de Secundària. Membre de l'equip d'innovació, comunicació i formació de la xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació, és una reconeguda formadora en processos de transformació educativa, tecnologia educativa i metodologies d'aprenentatge, i ha dut a terme projectes d'aula amb alumnes de Secundària que han obtingut diferents premis educatius. És membre col·laboradora de la línia EduTIC del grup de recerca consolidat PSITIC de la Blanquerna - Universitat Ramon Llull i mare de dues filles.


JAUME FELIU (@jfeliua)

EINES PER A UNA AVALUACIÓ FORMATIVA

Cap d'estudis a l'institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. Enginyer de Telecomunicacions de formació, té més de 20 anys d'experiència educativa en diversos centres, sempre fent classe en l'àmbit cientificotecnològic i desenvolupant projectes educatius que integren tecnologia. En l'àmbit formatiu ha impartit diversos cursos en els darrers anys, bàsicament en tres grans àrees: avaluació formativa i competencial, aprenentatge basat en projectes i competència digital docent.

És un dels coordinadors de la comunitat d'educadors de Google a Espanya (GEG Spain).

A més, és desenvolupador d'alguns complements de fulls de càlcul de Google que aporten millores a l'avaluació amb tecnologia, com són CoRubrics, Class-mon o ImExclass.

JESÚS ARBUÉS GARCIA DEL MORAL (@jesusarbues)

VR A L'AULA

Professor de plàstica vocacional i creador d'aplicacions multimèdia, cursos telemàtics i diversos materials. Preocupat per la inclusió. La innovació, tecnològica o no, no s'ha de contemplar com l'objectiu final de la nostra feina. Aquest no ha de ser “ser un mestre molt innovador”, sinó “ser un mestre” amb tot el que implica aquest terme. Hem d’escollir aquelles innovacions que aporten valor a l’escola, com la realitat augmentada o la classe inversa; no cal ser innovador, cal estar despert. Després d'una vida de dedicació, la millor sensació és la satisfacció d'aquest acompanyament que fem. El que més reconforta és l'afecte rebut, més que els reconeixements i premis. Ara bé, quan aquests són dels alumnes, la satisfacció es multiplica. El més important ha estat descobrir que és la feina més bonica i difícil del món, i que cal valorar-la com es mereix.

JOSE LUIS TOURÓN (@jltouron)

Micro:bit A L'AULA

Graduat en Física per la Universidad de Buenos Aires i doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en José Luis Touron exerceix la docència des de fa 25 anys. Actualment a l’Escola Virolai on condueix l’Àrea de Ciències i fa de coordinador TAC del centre. En aquesta edició ens presenta la ponència “MICRO:BIT A L’AULA”. I ens respon a interrogants com ara: Què ha canviat a l’escola? En què pot ajudar aprendre a programar MICRO:BIT? En definitiva, farà una reflexió sobre els nous punts de vista sobre el tema i la forma d’aplicar-los a l’aula.

ENRIC PINTO (@pintoenr)

Micro:bit A L'AULA

Professor de tecnologia i matemàtiques a l'Escola Virolai. Preocupat per apropar els alumnes a la tecnologia, tant a la programació com a la recerca de solucions pràctiques al taller o mitjançant disseny en 3D. Presenta la ponència “MICRO:BIT A L’AULA” amb Jose Luis Touron. Veurem les propostes que hem dut a terme a classe. Aquesta targeta ens ofereix moltes possibilitats dins de l’aula, com per exemple, utilitzar-la en diferents nivells educatius gràcies a la possibilitat de programar-la en diferents llenguatges.