Kom igång med din Chromebook

Kom igång Chromebook Fbg

Om du klickar på länken här nedanför så kommer du till en bra sajt där du kan få veta mer om din Chromebook.

Smarta verktyg gör att du lyckas bättre!

Det finns teknik som hjälper dig att klara skolan bättre, både i mobiltelefon och Chromebook. Här får du reda på hur du hittar och använder bl a röstinmatning av text, talsyntes på olika språk och rättstavningsprogram i din Chromebook. Alla läroböcker finns också inlästa i Inläsningstjänst, så att du kan lyssna för att lära.

Google Röstinmatning
Skrivhjälp i Chromebook

Här finns en film som visar hur du loggar in och kommer igång med Appwriter. Filmen är från en annan kommun men vi gör likadant i Falkenberg. Obs - tillägget Appwriter visas med en röd ikon i verktygsfältet numera.

Språk och stavning

Om du behöver mycket hjälp när du ska skriva finns det två stavningsprogram till som du kan använda. De finns redan bland tilläggen i Google dokument och heter Stava Rex (svenska) och Spellright (engelska). Läs här hur man gör.

stavarex_sv_googledocs_guide.pdf

Alla läroböcker finns inlästa i Inläsningstjänst. Gå in på inlasningstjanst.se eller ladda ner appen till din telefon, den är gratis. Logga in med din skolmejl och ett lösenord som du får av din lärare. Se mer här: https://www.inlasningstjanst.se/kundsupport/filmer-och-guider/