Recursos TIC

Kahoot! és el nom que rep aquest servei web d'educació social i gamificada, és a dir, que es comporta com un joc, recompensant als que progressen en les respostes amb una major puntuació que els catapulta a dalt de el rànquing.

Flipgrid: plataforma que permet configurar una classe i demanar als alumnes que pugin un vídeo, enregistrat amb la càmera del Chromebook, on expliquen alguna cosa (un concepte, es presenten, un dubte...). Es pot configurar la durada màxima del vídeo entre molts altres paràmetres. El professor pot revisar els vídeos i dinar retroacció. gsuit

EDpuzzle: a partir d'un vídeo, insereix preguntes. Es pot entrar amb l'usuari de Google i importar les classes del Classroom. gSUTI

Lucid chart: permet crear diagrames de forma col·laborativa. Està totalment integrat amb el Google Drive. Es pot accedir des del web del Lucid chart o directament des del Drive, clicant al botó NOU.

Coogle: permet crear mapes conceptuals i esquemes de manera col·laborativa, amb l'usuari de Google. A més, té historial i es pot retrocedir a versions anteriors.

Dibuixos de Google Drive: permet crear esquemes senzills, infografies... i tot integrat dins el Drive. S'hi accedeix pel botó nous dins el Drive o insertar Dibuix dins un document de Drive.

GoConqr: aplicació que conté diverses utilitats. Permet crear mapes conceptuals, esquemes, diapositives... Es pot entrar amb l'usuari de Google.

Mindomo: permet crear diagrames de forma col·laborativa. Es pot accedir amb l'usuari de Google.

Canva: permet crear posters, invitacions, entrades... de forma col·laborativa. Està integrat amb l'usuari de Google. Aquí podeu consultar-ne un tutorial.

ATENCIÓ: la versió gratuïta no permet ni descarregar ni imprimir el que es crea.