PREMONITORS.CAT

CURS PREMONITORS  PRESENCIAL

Curs de premonitors a una casa de colònies

CAMPUS JOVE DE PALAMÓS

Campus Jove de Palamós 2024

SOM L'ESCOLA OFICIAL

Per això l'objectiu general dels cursos consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'hi impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes i que l’educació en el lleure encara es pot portar a terme des del voluntariat.

Aquests cursos ajuden a tenir una visió clara dels continguts d’aquesta nova professió que la societat demanda cada dia amb més intensitat, a la vegada que els capacita per col·laborar com a premonitors o d‘ajudants els monitors en casals, colònies, campaments, etc.

Què diu la normativa sobre els premonitors?:

Els ajudants de monitor (o premonitors) així com els aspirants a tècnics d’esport (CIATE) que tenen entre 16 i 18 anys, es consideren personal de suport logístic, pel fet que donen suport i ajuden en les activitats de lleure i esportives, però sense estar-hi a càrrec dels menors participants. Sempre ha d’haver-hi un monitor titulat supervisant l’activitat. 

Tal com estableix l’article 4.8 del Decret, s’admet que formin part del personal de suport logístic persones menors d’edat, sempre que es compleixin els requisits següents: 

que aquestes persones siguin 2 anys més grans que el més gran dels participants, no superin en nombre el 10% dels participants no n’hi hagi més de 5 i hi hagi algun membre de l’equip de suport logístic major d’edat.

Perquè serveixen aquests cursos?

Aquests cursos son un bon incentiu, perquè, quan els participants tinguin l’edat, decideixin formar-se com a monitors de lleure. Cal contemplar la "utilitat" d'aquest curs com un element de formació ​i creixement personal ​amb els objectius que especifiquem i mai com una sortida professional.

L'objectiu general dels cursos consisteix en que l'alumne acabi amb una visió àmplia i general del món del lleure i hagi conviscut amb els seus companys de curs amb la mateixa metodologia utilitzada en aquest món, havent practicat diverses tècniques educatives com jocs i tallers i sigui conscient que la dinamització a partir d'activitats de lleure només és possible si s'hi impliquen en l'organització i la gestió de les mateixes i que l’educació en el lleure encara es pot portar a terme des del voluntariat.