Documentació Bàsica

La cultura digital apareix en pràcticament tots els documents bàsics del centre. A continuació es remarquen els aspectes més importants de cada un d'ells. 

PEC

Volem ser una escola activa i innovadora que formi part de la societat del coneixement. On es prioritzaran les estratègies necessàries per adaptar-nos a les necessitats dels nens i les nenes. Amb una metodologia funcional i significativa, fent ús de les noves tecnologies.


La nostra escola ha estat molt activa i ha participat en diferents projectes, creant una línia vertical incorporant els projectes més identificatius de l’escola:


L’any 2016-17, l’equip docent de l’escola va fer un procés reflexiu per tal de definir com volíem que fos el Perfil de Sortida del nostre Alumne/a (PSA) i així definir el nostre projecte educatiu per a l’assoliment d’ aquest objectiu. D’aquest procés, es van consensuar 9 aspectes que  el definirien:

A l'escola de Pins tenim 4 línies de treball principals que s'enriqueixen mútuament i que son els nostres 4 pilars:

" Un alumne/a capaç d’emprar els diferents entorn digitals com a font d’aprenentatge i coneixement fent-ne un ús cívic i responsable. DIGITAL"

Línia metodològica, utilitzem metodologies actives, posant a l'alumnat al centre per aconseguir un  aprenentatge actiu i significatiu.  Treballem per projectes, el treball cooperatiu és una metodologia, les experiències Steam i integrem la gamificació. 

Som i sentim, la nostra línia de convivència. En els últims anys hem passat a ser una escola restaurativa canviant la mirada del professorat i de l'alumnat a la resolució de conflictes. 

Línia Tecnològica; Tenim una llarga experiència en l'ús i l'aplicació de la tecnologia incorporant-la als projectes, especialment en robòtica i programció, i procurant integrar la tecnologia més avançada a l''educació. Som una escola de referència a l'hora de traspasssar la nostra experiència a altres escoles, instituts i entitats vinculades a l'educació.

El Plurilingüisme, som escola GEP des del l'any 2017 i fa 5 anys que participem al projecte Erasmus+

El Projecte Digital de l’escola té com a principals objectius:


Afavorir els processos d’aprenentatge fent que aquests estiguin alineats amb els interessos dels nenes i de les nenes. Cal garantir que aquests processos tinguin en compte que la l’alumnat viu en un mon altament digitalitzat.


Millorar les competències digitals de l’alumnat. Aquestes competències han d’esdevenir una eina fonamental en el futur acadèmic i laboral de l’alumnat. A la vegada que, amb l’ús de la tecnologia s’ha d’afavorir l’assoliment de les competències transversals.


Garantir la igualtat d’oportunitats, donant accés a la tecnologia, fins i tot la més avançada, a tot l’alumnat sense cap mena de diferència, ni econòmica ni social.


Potenciar el treball cooperatiu, el treball autònom, el treball per projectes i la personalització de l’aprenentatge, donant resposta a les necessitats educatives de cada alumnat.

Per assolir aquests objectius hem creat 4 línies de treball que s’han d’integrar a l’aula.


Oferim una educació de referència en l'àmbit tecnològic, amb 4 línies tecnològiques


Treball en el núvol: Aprenem a utilitzar i gestionar eines i serveis en línia per treballar de forma col·laborativa i en temps real amb altres estudiants. L'any 2015 vam iniciar el projecte d'escola Gsuite i vuit anys després està totalment integrat tant a l'aula com d'organització interna d'escola.

Narrativa Digital: Aprenem a crear històries i continguts multimèdia d'alta qualitat mitjançant l'ús d'eines digitals. 

Pensament computacional: L'any 2017 vam iniciar a treballar en aquesta línia on desenvolupem habilitats lògiques i algorítmiques per resoldre problemes complexos utilitzant eines digitals. Des de fa 4 anys la integrem sistemàticaticament als projectes d'aula. 

Tecnologia avançada: Explorem formes d'aprenentatge mitjançant l'ús de tecnologies emergents com la realitat virtual i augmentada, el disseny i la impressió 3D. Els últims anys el Departament d'Educació ens ha reconegut 2 projectes d'innovació pedagògica. TVRPins per l'ús de la Realitat Virtual a l'Aula i el Projecte WatsomApp per la millora de la cohesió social mitjançant Inteligència artificial.


PROJECTE DE DIRECCIÓ

Al PdD es marquen els següents objectius:

NOFC

Normes Convivència TAC.pdf

Les NOFC de l'escola es concreta en un document que està pendent de revisió en ell es detallen les funcions del coordinador TAC.

Són funcions del/la coordinador/a:

16.1.COMISSIÓ TAC

Es promourà l’ús de les TIC dintre  de l’implementació d’un Pla TAC (Teconologies per a l’Aprenentatge i el coneixement) de centre  que haurà  de ser sempre el vessant educatiu i no el merament tecnològic i s’hauria de focalitzar en què i com ha d’aprendre l’alumnat i en quina mesura la tecnologia ajudarà a aquest propòsit. És a dir, el Pla TAC haurà de ser una estratègia, entesa com a itinerari que formula com es poden aconseguir els objectius estratègics: millorar els resultats educatius i afavorir la cohesió social. Ha d’establir unes directrius clares per assegurar la competència digital de l’alumnat, la integració curricular, la inclusió digital i la innovació metodològica. El projecte d’implementació de les tecnologies ha de ser un compromís entre el desitjable i el possible i sobretot ha de ser compatible i coherent amb el projecte educatiu del centre.

A aquests efectes la direcció del centre prendrà les mesures necessàries per: 

a) Potenciar l’accés de l’alumnat als recursos informàtics i a Internet per al treball individual i en equip, dins i fora d’hores de classe, potenciant el treball col·laboratiu i internivell com a experiència formativa.

b) Atendre la diferències derivades de la desigualtat d’oportunitats d’accés per raons socioeconòmiques i de gènere, entre d’altres, vetllant per la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació dels alumnes amb relació a la tecnologia. Així mateix, caldrà garantir l’operativitat i seguretat dels recursos informàtics i telemàtics, i l’adequació del programari als objectius educatius.