Google for Education

Odotettuja uutuuksia

Google julkaisi BETT-messuilla paljon uusia käteviä ominaisuuksia ja työkaluja Google for Education -kokonaisuuteen. Myös ulkopuolisten yritysten tuottamat partnerisovellukset tulevat jatkossa olemaan yhä helpommin käytettävissä saumattomana osana kokonaisuutta.

Ehkä kiinnostavin ja eniten opettajien toimesta odotettu uusi työkalu oli Originality reports -nimellä kulkeva plagioinnin paljastustyökalu. Originality reports on kuitenkin lähestymistavaltaan muutakin kuin perinteistä kopionnin kyttäämistä. Työkalun avulla oppilaat voivat opetella tietolähteiden käyttämistä ja lähdeviitteiden merkitsemistä. Oppilas voi ennen tekstin palauttamista tarkistaa, kuinka paljon hänen tekstinsä sisältää suoraa kopiointia ja halutessaan kirjoittaa tekstin uudelleen paremmin. Opettaja voi työkalun avulla antaa palautetta tietolähteiden käytöstä ja merkitsemisestä entistä helpommin sekä ohjata oikeaoppiseen lähteiden käyttöön.

Originality reports sekä muut uudet ominaisuudet julkaistiin BETT-messujen ensimmäisenä päivänä ja ne tulevat käyttöön lähiaikoina eri puolilla maailmaa ja tietysti myös Vantaalla.

Assignments - uusi ominaisuus

Tulossa myöhemmin oma osionsa vain arviontiin, palautteen antamiseen ja plagionnin tunnistamiseen.

Lisäinfoa: http://services.google.com/fh/files/misc/assignments_spread_the_word.pdf

Arviointi entistä läpinäkyvämmäksi Classroomissa

Yksi uusista Classroomin tehtävänantoon liittyvistä ominaisuuksista on nimeltään Rubrics. Moni opettaja on tähänkin saakka jakanut arviointikriteerinsä oppilaille tehtävänannon osana, mutta Rubrics tekee niiden liittämisestä tehtävänantoon rutiininomaisen toimenpiteen. Arviointikriteerit voi ominaisuuden avulla liittää tehtävän yhteyteen sen antamisen yhteydessä Classroomissa.

GOOGLEN Canva on selainpohjainen grafiikka- ja kuvankäsittelyohjelma, jonka konsepti perustuu yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Käytettävissä monia upeita valmiita pohjia.

Grafiikkakirjastot koostuvat muun muassa kuvista, symboleista, ikoneista ja sommitelmista.

Canvan perusversio on käyttäjälleen ilmainen.

Muita kiinnostavia lisäyksiä Googlen laajennusosiin

Explain Everything

Googlen The Anywhere School

Osa meistä kävi torstaina tutustumassa Googlen pääkonttorilla Lontoossa heidän The Anywhere School konseptiinsa. Ideana tietysti siinä on se, että luokkahuone voi olla missä vaan, kunhan on käytössä Chromebookit. Siellä me teimme kolme erilaista tehtävää käyttäen Googlen eri tuotteita ja laajennusosia. Tässä alla uudet tuttavuudet.

Tämä ominaisuus on ollut käytössä Suomessa jo aiemminkin. Se on kuitenkin saattanut jäädä piiloon useimmilta. Voit kysyä helposti ja nopeasti Classroomissa oppilailta asioita Monivalinta-kyselyn avulla. Vastaukset tulevat kuten yllä kuvassa.

Soundtrap on uusi työkalu, jolla voi helposti tehdä podcastin oppilaiden kanssa. Super helppoa käyttää!

Opeta oma tekoäly

Googlen uudella tekoälyä opettavalla web-pohjaisella sovelluksella pystyt tekemään helposti ja nopeasti oman opetettavan tekoälypohjaisen mallin, joka voi esim. tunnistaa mitä kameran kuvassa on. Ei vaadi koodausta. Tämän avulla helppo myös keskustella tekoälyn eettisestä puolesta.