Aktuellt

Välkomna till vår nya hemsida!

21 januari 2020

Nu pågår gymnasievalet för fullt för åk 9 10 januari-10 februari. Viktigt att komma ihåg att söka, vänta inte för länge!

19 december 2019

Nu kan ni nå vår trygghetsvärd Michael Ulriksson på arbetsmobil 072-524 57 30.

16 december 2019

Lyckad fixardag!

Under den senaste tiden har skolan haft problem med skadegörelse i form av klottring, förstörelse av möbler, datorer osv. En nedklottrad eller på annat sätt förstörd miljö upplevs inte bara av många som otrivsam och ful. Den kan också uppfattas som otrygg och leda till att elever och personal tycker att området är på väg att förstöras och förslummas. Om våra elever undviker att passera och vistas på dessa platser ökar risken för att de ska förstöras ytterligare, som exempelvis vissa korridorer som varit extra utsatta på skolan. Dessutom kan klottrandet och den övriga skadegörelsen innebära risker för de ungdomar som utför den. Exempel på sådana risker kan vara sociala då det ses som gränsöverskridande och ekonomiska då det finns en risk att bli dömd för skadegörelse som kan leda till skadestånd och ytterligare konsekvenser.

För att förebygga skadegörelsen på vår skola så har vi valt att ta hjälp av all personal och elever för att tillsammans åtgärda de mest utsatta områden. Vi valde att göra en schemabrytande aktivitet under en heldag då vi tillsammans målade, lagade möbler…

Resultatet blev inte bara fina målade väggar och hela möbler utan även en väldigt trevlig dag med många skratt och härlig gemenskap. Så det förebyggande arbetet blev väldigt positivt på många plan. Nedan kommer lite före- och efterbilder för er att ta del av.

Före

Efter

Grå och fin igen. :)

21 november 2019

Föräldraråd

Nu finns protokoll från föräldrarådet ute, du hittar det under Föräldraråd-fliken.

7 november 2019

Fjärrundervisning

Detta år har Hembergsskolan fjärrundervisning för hälften av eleverna som läser spanska. Fjärrläraren heter Santiago och sitter i Storuman. Han kommer även att komma på besök för att träffa eleverna fysiskt. På samtliga lektioner finns en handledare med utmärka spanskakunskaper som stöd till eleverna. Detta är ett försök som utvärderas löpande. Vid frågor kontakta skolledningen.


HEMBERGSSKOLAN

Bondegatan 19

912 33 Vilhelmina


Telefon expeditionen:

0940-141 90/141 91


hembergsskolan@edu.vilhelmina.se