Externe audiobestanden embedden in Google Sites

Wanneer je de mogelijkheid hebt om audiobestanden op een andere plek op te slaan op internet en beschikbaar te maken krijg je andere mogelijkheden tot je beschikking. Dan kan je namelijk gebruikmaken van HTML code en een mooie HTML player. Zelf vind ik dit dus eigenlijk de mooiste oplossing, maar het vergt wat meer werk. Je moet het bestand eerst ergens opslaan en de URL link verkrijgen.

Vervolgens kies je bij <> Invoegen voor: Code insluiten

Maak dan gebruik van de volgende HTML code:

<audio controls scr="plaats hier de URL van je audiobestand"></audio>

Dit is de code die ik gebruikt heb voor het voorbeeld hiernaast:

<audio controls src="http://easy2do.nl/wp-content/uploads/2019/01/ExternOpslaan.mp3"></audio>

Je ziet dat je zo een mooi vormgegeven audioplayer krijgt waarmee het audiobestand afgespeeld kan worden. Deze audioplayer biedt ook de mogelijkheid om het audiobestand te downloaden.

Zelf vind ik dit de optie die er het mooiste uitziet, maar het is wel meer werk dan bij de eerst beschreven optie, embedden vanuit Google Drive.

Waar opslaan?

Dat is nog wel een dingetje... Eerder kon je audiobestanden direct vanuit Dropbox afspelen, maar die mogelijkheid bestaat niet meer. Als je WordPress draait op een eigen domein kan je je bestanden daar naartoe uploaden. Ander alternatief is de bestanden via FTP uploaden naar een server. In alle gevallen dus omslachtiger dan opslaan in Google Drive...