Opleidingen en brevetten

CMAS brevetten

Onze opleiding voldoet aan de nieuwste CMAS-2021 normen. Je krijgt dan ook een certificaat dat wereldwijd erkend wordt als één van de meest geavanceerde en veilige opleidingen.

Voor dat je start met een opleiding kan je bij ons deelnemen aan enkele initiatielessen, waarna je beslist om ofwel een opleiding Pool Diver ofwel Vrijduiker te volgen. De basis opleiding voor beide disciplines is dezelfde, maar de opleiding Vrijduiker wordt afgewerkt in een diep zwembad of in open water terwijl die voor de Pool Diver beperkt blijft tot het zwembad. Een cross-over tussen de brevetten Pool Diver en Vrijduiker kan op gelijk welk ogenblik gedaan worden. De opleiding bestaat uit lespakketten en lesmateriaal voor alle niveaus

Opleiding Pool Diver

  1. D-Pool: De Discovery Pool Diver is een kennismakingsbrevet voor pool diving. Het laat toe in een zeer beperkte tijd de vrijduiktechnieken aan te leren om op een veilige manier een andere dimensie te geven aan de zwembad apneus . De minimumleeftijd is 12 jaar.

  2. 1*Pool: het 1*Star Pool Diver brevet is het basisbrevet voor de gedreven Pool Diver. De minimumleeftijd is 14 jaar.

  3. 2*Pool: het 2*Star Pool Diver brevet is het meest doorgedreven brevet voor Pool Divers. Voor de atleten die hun kennis en ervaring willen meten, eventueel in competitieverband. De minimumleeftijd is 16 jaar

Opleiding Vrijduiker

  1. D-Apnea: De Discovery Vrijduiker (10 m) is een kennismakingsbrevet voor vrijduiken. Het laat toe in een beperkte tijd de vrijduiktechnieken aan te leren en als gids mensen te begeleiden tijdens het snorkelen. Het is de ideale kennismaking voor mensen die graag snorkelen tijdens hun vakantie en dit veilig willen doen. Deze opleiding voldoet aan de ISO-13970 standaard voor ‘Gids Recreatief Snorkelen’. De minimumleeftijd is 14 jaar.

  2. 1*Apnea: De Adventure Vrijduiker (20 m) is het basisbrevet voor de gedreven vrijduiker. Het laat toe in een beperkte tijd zelfstandige vrijduiken te doen in een buddysysteem. Het is het ideale starters brevet voor de gepassioneerde vrijduiker. Alle gebrevetteerde sportduikers en kandidaten met voldoende watergewenning kunnen meteen deelnemen aan deze opleiding. De minimumleeftijd is 14 jaar.

  3. 2*Apnea: De Advanced Vrijduiker (30 m) is een gevorderd brevet voor enthousiaste vrijduikers die hun kennis en ervaring willen verdiepen. De Advanced Vrijduiker mag, indien hij het brevet Assistent-Instructeur Initiator Vrijduiken AIF heeft verworven, opleiding geven aan D-Pool en 1*Pool, en aan D-Apnea en 1*Apnea. De minimumleeftijd is 16 jaar.

  4. 3*Apnea: De Master Vrijduiker (40 m) staat voor meesterschap in vrijduiken! Het is het meest doorgedreven vrijduikbrevet. De Master vrijduiker mag, indien hij het brevet Assistent-Instructeur Initiator Vrijduiken AIF heeft verworven, opleiding geven aan alle Pool divers en aan vrijduikers D-Apnea, 1*Apnea en 2*Apnea. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Verloop van de opleidingen

We trainen elke week in het zwembad Lago-Olympia te Brugge van 20u30 tot 22u.

Voor elke opleiding is er een gedeelte theorie en praktijk. We werken met een systeem van permanente evaluatie waarbij het accent ligt op voortdurend bijleren en doorgroeien. We doen dit in een veilige en ontspannen sfeer.

Naast de trainingen in het zwembad gaan we voor de dieptetrainingen naar de Duiktank in Zwevegem (15m), Nemo 33 in Brussel (30m), naar Duinkerke (20m) en voor onze open water sessies kunnen we terecht in Barges te Doornik (40m).

Elk jaar worden er vanuit Vrijduiken.be één of meerdere stages georganiseerd naar het buitenland waaronder Dahab (Egypte), Tenerife, Turkije, Croatië,...

Meer info:

Contacteer onze Vrijduikschool verantwoordelijke Bart Denys voor een uitgebreide folder, initiaties en meer informatie over de opleidingsmogelijkheden. Bart is één van de eerste vrijduikinstructeurs in Vlaanderen. Hij laat zich in onze vrijduikafdeling bijstaan door meerdere gevorderde vrijduikers en Assistent Instructeurs.

bart.denys@duikclubbarracuda.be