Opleidingen en brevetten

CMAS brevetten

Onze opleiding voldoet aan de nieuwste CMAS-2021 normen. Je krijgt dan ook een certificaat dat wereldwijd erkend wordt als één van de meest geavanceerde en veilige opleidingen.

Voor dat je start met een opleiding kan je bij ons deelnemen aan enkele initiatielessen, waarna je beslist om ofwel een opleiding Pool Diver ofwel Vrijduiker te volgen. De basis opleiding voor beide disciplines is dezelfde, maar de opleiding Vrijduiker wordt afgewerkt in een diep zwembad of in open water terwijl die voor de Pool Diver beperkt blijft tot het zwembad. Een cross-over tussen de brevetten Pool Diver en Vrijduiker kan op gelijk welk ogenblik gedaan worden. De opleiding bestaat uit lespakketten en lesmateriaal voor alle niveaus  

Opleiding Pool Diver 

Opleiding Vrijduiker

Verloop van de opleidingen

We trainen elke week in het zwembad Lago-Olympia te Brugge van 20u30 tot 22u.

Voor elke opleiding is er een gedeelte theorie en praktijk. We werken met een systeem van permanente evaluatie waarbij het accent ligt op voortdurend bijleren en doorgroeien. We doen dit in een veilige en ontspannen sfeer.

Naast de trainingen in het zwembad gaan we voor de dieptetrainingen naar de Duiktank in Zwevegem (15m), Nemo 33 in Brussel (30m), naar Duinkerke (20m) en voor onze open water sessies kunnen we terecht in Barges te Doornik (40m).

Elk jaar worden er vanuit Vrijduiken.be één of meerdere stages georganiseerd naar het buitenland waaronder Dahab (Egypte), Tenerife, Turkije, Croatië,...

Meer info:

Contacteer onze Vrijduikschool verantwoordelijke Bart Denys voor een uitgebreide folder, initiaties en meer informatie over de opleidingsmogelijkheden. Bart  is één van de eerste vrijduikinstructeurs in Vlaanderen. Hij laat zich in onze vrijduikafdeling bijstaan door meerdere gevorderde vrijduikers en Assistent Instructeurs.

bart.denys@duikclubbarracuda.be