Velkommen til

Nordstrandskolen i Dragør

Vi glæder os til at lære dig at kende!

Fakta om skolen
På Nordstrandskolen er vi cirka 750 elever, fordelt i 3 spor fra 0-9. klasse + vores to 10. klasser.

Derudover er vi cirka 90 pædagogisk ansatte på skolen.

Personale på kontoret:
Skoleleder: Claus Andersen
SFO-leder: Lasse Nicolaisen
Pædagogisk afdelingsleder for 0. - 4. årg.:  Lise Koch Havre
Pædagogisk afdelingsleder for 5. - 10. årg.: Nelle Bjørch-Haderup
Administrativ leder: Jacob Rønlev Kaarsted
Skolens pedel: Peter Brinck
Skolens sekretær: Bolette Niebe

10 gode overvejelser

1. nyuddannet lærer

Du skal trives i jobbet her på Nordstrandskolen og have plads til at finde dig selv—det kan godt tage noget tid! Man kan som nyuddannet opleve, at der er forskel på, hvordan man havde forestillet sig, at man skulle være som lærer, og sådan som man i mødet med praksis oplever, at man er nødt til at være for at få undervisningen til at fungere. Nogle nye lærere oplever, at de er nødt til at bryde med deres oprindelige forestillinger om, hvordan de skal være i rollen som lærer, og det kan være frustrerende. Lærere er forskellige og elever er forskellige. Husk at der ikke findes en stereotyp på den gode lærer.

2. Bed om hjælp

Alle har brug for hjælp af og til!

Selv om kollegerne og ledelsen sætter stor pris på de nye læreres store engagement og personlige involvering, skal du også huske at passe på dig selv. Brug din tutor og spørg dine kolleger om hjælp, - lige fra hvordan du kopierer og hæfter med klips i, til hvordan du navigerer i Aula eller på andre platforme. På en skole kan mange rutiner og opgaver bygge på tavs viden. Så stil  altid gerne spørgsmål og bed om hjælp.

3. Skab gode rutiner

Sørg for at opbygge gode rutiner i klassen. Opstil tydelige regler og sørg for fra start at få indarbejdet gode rutiner mht. timens struktur, overgange fra en aktivitet til en anden, til og fra frikvarteret, spisepauser osv. Det kan fx være givende, at du har besluttet dig for en god rutine til opstart og afslutning af timen. Når du starter op kan du fx samle op og repetere lidt fra sidste time, samt tydeliggøre den timens indhold. Sørg ligeledes også for at få lavet en afslutning, hvor du og/eller eleverne laver en lille opsamling på timens indhold og forløb, inden eleverne ræser ud til frikvarter.


4. "Se” eleverne

Arbejd aktivt på at opbygge gode relationer til eleverne, så de oplever, at de bliver set og hørt og ikke mindst anerkendt. Lær deres navne og udvis en ægte interesse for, hvem de er, og hvad deres interesser er. Fokuser på progression og indsats— ikke blot på præstation. Brug positiv opmærksomhed og fremhæv den ønskede adfærd, i stedet for den adfærd du ikke ønsker. Det du giver næring – vokser.

5. Planlægning

Når du planlægger din undervisning så tænk i ”Hvad ønsker jeg eleverne skal lære”, samt hvad du synes er spændende, vigtigt og engagerende indhold  - og gode aktiviteter. Tal gerne med eleverne om, hvad det er de skal lære og hvad dine planer er. Varier undervisningen, så der veksles mellem fælles undervisning, tid til at arbejde alene, med en makker og i grupper. Husk det er, når eleverne er aktive, at de lærer mest! En tommelfingerregel kan være 80 % elevaktivitet og 20 % læreraktivitet. Spørg gerne kolleger eller din nærmeste leder om hjælp og vejledning ift. planlægningen.

6. Vær realistisk

Reflekter over hvor meget rettearbejde, der reelt kvalificerer elevernes udvikling.
Det kan være fint, at eleverne tænker over de læringsprocesser, de er en del af. Lad derfor gerne eleverne være med til at vurdere sig selv og lad dem give hinanden feedback. Du kan også samarbejde med dine elever om,  hvad de skal arbejde videre med og de kan indimellem være med til at opstille gode kriterier, lave opgaver og små undervisningsoplæg.


7. Vær nysgerrig...

...og reflekterende overfor egen praksis

Når tiden er til det, så læs om den seneste forskning og tag stilling til, hvorledes denne kan påvirke dine valg i egen praksis. Meld dig ind i eller følg de faglige foreninger, fx Dansklærerforeningen. 

Øv dig i så fordomsfrit som muligt at kunne lave en refleksiv distance til egen praksis. Hvad gør du og hvorfor? Videofilm egen praksis eller spørg dine kollegaer, om de vil observere dig og give dig feedback. Bed evt. også dine elever om feedback. Spørg fx undervejs i timen: ”Hvor godt har jeg forklaret det?” og bed eleverne med tomlen give dig en feedback

8. brug nettet

Nettet er en uendelig ressource og kan være en god støtte. Der ligger meget inspiration til din undervisning og også ideer til, hvordan du kan arbejde med bestemte didaktiske temaer, som fx bevægelse i undervisningen, feedback m.m. Ydermere kan nettet også hjælpe dig med at kunne give elever svar på spørgsmål. Hvis en elev fx stiller et spørgsmål, du ikke kan svare på, så sig, at det er et godt spørgsmål, og at I sammen evt. kan undersøge hvilke svar, der findes på nettet.

9. Giv plads til fejl!

Fejl er en naturlig del af en læreproces. Sørg for at give dig selv plads til at lave fejl samt udvikle et læringsmiljø med eleverne, hvor fejl hilses velkomne. Læring foregår ikke altid lineært. Læring foregår på mange måder og i mange tempi. Man lytter, ser, undersøger, prøver, koncentrerer sig, prøver igen, begår fejl, retter dem og prøver på ny. Fejl er ikke bare fejl. Fejl kan i høj grad være kilden til øget læring—både for dig og dine elever.

10. samarbejd

Del idéer og vidensdel med dine kollegaer. Vær nysgerrig på, hvordan I kan lære med og af hinanden. Lærere kan gøre hinanden endnu bedre, hvis de samarbejder. Alle er jo i en fortsat læreproces, og samarbejde gør os ofte både mere opmærksomme, tydelige, og til bedre undervisere. Her kan flg. citat fra Poul A. Jørgensen være godt at minde sig selv om: “Den, der tror sig færdiguddannet, er mere færdig end uddannet.”

Udvalg, omlagt undervisning og anden nyttig information

Alarmen

Der er alarm på skolen, og i vedhæftede dokument ses fremgangsmåder og retningslinjer herfor.

Link til dokument: Alarmen 

AMR og TR

Tekst

arbejdsrum

Du har en arbejdsplads på skolen. På dit arbejdsrum deler du bord med en kollega. Arbejdsrummene er hovedsageligt til egen forberedelse, hvorfor møder med kollegaer skal holdes andre steder fx i mødelokaler eller i klasselokaler.

For en oversigt, tryk på linket HER og skal du finde arbejdsrummet, kan du kigge på kortet over skolen HER



Efter sidste time

Der er mange lokaler på skolen, og de skal alle lukkes og låses når skoledagen slutter.

I vedhæftede dokument ses fremgangsmåder og retningslinjer herfor.

Link til: Lukkeinstrukser


Fagudvalg

Du skal deltage henover skoleåret i fagudvalgsmøder der altid kommer i ”par”. Dvs. først er du til fagudvalgsmøde i enten dansk/matematik. Mødet efter er de øvrige fags fagudvalg´som fx kultur-, sprogfag og de praktisk musiske fag.

Det er fagudvalgsformænd/kvinder der indkalder til møder og laver dagsordener til møderne. 

flexdage

Hver torsdag er der flexdage på Nordstrandskolen. Disse dage giver mulighed for fordybelse i faget. Du har én klasse i ét fag kl. 8-14 på 1.-6.+10. årgang og kl. 8-15 på 7.-9. årgang. Tænk gerne udeskoleforløb og tværfaglige forløb ind på flexdagene.

hjælp til It

Har du brug for hjælp til it, ligger der et helt bibliotek med vejledninger HER, ligesom du altid kan besøge hjemmesiden for PLC HER, hvor der også linker til mange brugbare ressourcer.

Skolen har ligeledes to dygtige it-vejledere (Danni og Jonas), der i deres "træffetid" på PLC (se HER), kan være behjælpelig med både det it-didaktiske, såvel som det -tekniske.



KLC

Kompetence og læringscentret

KLC består af alle de ressource-medarbejdere vi har på Nordstrandskolen.

Dansk & læsevejledere

Matematikvejledere

AKT-medarbejdere (Adfærd kontakt og trivsel)

PLC-medarbejdere

For at søge råd og vejledning er der forskellige processer man kan følge ift. elevforløb. Ellers er det blot at aftale et møde med én af vores dygtige ressourcepersoner!



Kort over skolen

Tryk på billedet herover for et kort over skolen

MU (Min uddannelse)

Min Uddannelse er den læringsplatform, vi benytter i Dragør kommunes skolevæsen.

Min Uddannelse er et værktøj der skaber sammenhæng mellem skole, undervisning og uddannelse for elever, forældre, lærere og vejledere. Log ind med dit UNI-login. 

Årsplaner, ugeplaner, elevplaner og UPV til elever og forældre skriver du inde i Min Uddannelse. 

PLC-koordinatoren vil give dig en introduktion til platformen.

møderækken

Årgangskoordinatorer: Er mødeledere på årgangsteammøderne og bindeled ml. ledelse og årgangsteam.

Klasseteammøder: koordinerer man selv med sine tætteste makkere

Årgangsteammøder:  fx 6. årgangsteam som mødes i alt 11 møder à 2 timer på ét skoleår

Afdelingsmøder: udvikling og fællesprojekter

P-møder: Møder for hele personalet også 2 gange årligt sammen med SFO’ens personale.

PUG: Pædagogisk udviklingsgruppe som arbejder med udviklingsprocesser på skolen.

mødetider

Første lektion starter klokken 08:00.

NYT UNI-login

Dit nye Uni-login bruges til mange ting: du kan bl.a. logge på skolens computere og på Aula. Du skal også bruge Uni-login for at bruge de digitale læremidler, skolen råder over. Har du udfordringer med at logge på, kan du henvende dig på PLC hos it-vejleder Jonas (JD) eller Danni (DH) eller hos sekretæren.

personaleforening

Du kan blive medlem af personaleforeningen på Nordstrandskolen. Denne forening er omdrejningspunktet for mange sociale arrangementer, aktiviteter og årets traditionsrige sæsonfester.

Du får en folder om personaleforeningen, hvor du kan få yderligere informationer.

Link til folderen HER

PLC

Pædagogisk læringscenter

Her vil du kunne finde inspiration til årsplaner og materialer til din daglige undervisning.

Under PLC er skolebiblioteket, der tilbyder hjælp og vejledning— og skolens IT-vejledere er også at finde her.

Der ligger hjælp og vejledninger til det daglige arbejde i en digital kommunikations- og undervisningsverden.

På PLC’s website er der ligeledes links til egne og eksterne undervisningsforløb og kilder.

Heriblandt Dragør Ungdomsskole (se i Aula under ”Nyttige links”).

JD, DH, MT, SK er medarbejdere på PLC

ringetider + "pauser"

På Nordstranskolen har vi lektioner af 60 minutters varighed.

Skoledagen er således delt op efter følgende:

08:00-09:00: Undervisning

09:00-10:00: Undervisning

10:00-11:00: Undervisning

11:00-11:30: Spisning

11:30-12:00: Pause

12:00-13:00: Undervisning

13:00-14:00: Undervisning

14:00-15:00: Undervisning

NB! Herudover arbejder vi med flexible "pustere" imellem de enkelte lektioner. Disse ligger i tidsrummene "5 i til 5 over"

Syge-/raskmelding

Hvis du bliver syg, skal du ringe til Vikartelefonen: 24 84 61 53 (telefonsvarer) inden kl. 06.40 af hensyn til vikarskemalægningen. 

Dette gælder også ift. raskmelding. 

VIGTIGT: Husk tydeligt navn OG initialer
samt hvornår du regner med at være rask igen.

OBS!
Du er meldt syg indtil du har raskmeldt dig igen hos vikardækkeren.

Henover en weekend bliver du automatisk raskmeldt igen.

Planen for din undervisning skriver du inde i klassens ugeplan på Min Uddannelse, så din planlægning og forberedelse af ugen samtidig kan fungere som vikarplan v/sygdom.

Du kan også skrive vikarnoter inde i Aulas kalender, som også fungerer som skemaer.

tutor

Når du lander på Nordstrandskolen, vil du få en tutor. Dvs. én af dine kollegaer har tid til at mødes med dig i løbet af dit første år og sætte dig ind i både lavpraktiske dagligdagsfunktioner som fx; print, kopiering, bestilling af materialer, dagligdagsrutiner, kaffemaskinen;-) mm.

Du er også koblet sammen med din tutor ift. faglig sparring. Her kan I have sparring om årsplaner og planlægning og forberedelse generelt. 



Specifik information til vikarer

Velkomstbrev

Velkomstbrev til nye vikarer.pdf

Kort praktisk info

Velkommen som vikar på Nordstrandskolen.pdf

Vikarkursus

Vikarkursus 2020 - Oplæg og slides.pdf

Vikarorientering (mappe)