Rekenen

Correctiesleutels:

Door véél te oefenen lukt rekenen steeds vlotter. Daarom volgen er aan het einde van elk blok herhalingslessen. Tijdens deze lessen oefenen we de reeds geziene leerstof nog eens extra in ter voorbereiding van de toets. 

De herhalingsoefeningen die in de klas gemaakt worden, worden thuis (als huiswerk) gecontroleerd met een groene balpen. De correctiesleutels die de leerlingen hiervoor nodig hebben, vinden jullie hieronder in pdf. Wanneer de oefenbundel gecontroleerd is, proberen de leerlingen nadien hun foutjes te verbeteren, zonder te spieken in de oplossing. Dit doen we omdat we er zeer sterk in geloven dat je uit je foutjes kan leren. 

Ook de correctiesleutels van de rekenboeken vind je terug op deze pagina. Deze kunnen handig zijn wanneer je eigen foutjes verbeterd hebt en deze wil controleren. Je vindt de correctiesleutels van de werkboeken achter de groene knopjes. 

Heb je nadien nog vragen of lukt het je niet om aan de juiste oplossing te komen?
Kom gerust met al je vragen, moeilijkheden of probleempjes naar de juffen. Wij helpen jullie héél graag verder! 

Blok 1_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 2_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 3_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 4_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 5_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 6_HerhalingsbundelCS.pdf
herhaling blok 7.pdf
Blok 8_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 9_HerhalingsbundelCS.pdf
Blok 10_HerhalingsbundelCS.pdf
herhaling blok 11.pdf

Een goede basis is erg belangrijk:

Rekenen bouwt, net zoals in andere vakken, verder op de leerstof die je in de vorige leerjaren gezien hebt. 

Zo is in het vierde leerjaar het kennen van de maaltafels bijvoorbeeld super belangrijk. Deze heb je niet alleen nodig om vlot te kunnen cijferen, maar ook voor het werken met breuken, verhoudingen... Als je de tafels nog moeilijk vindt, raden we je aan om deze goed te oefenen. Hieronder staan enkele leuke spelletjes op een rijtje. 

Ook de kennis van de klokken is erg belangrijk. In het vierde leerjaren leren we de klok namelijk aflezen tot op de seconde én ontdekken we ook wat een digitale klok is. Je kennis over de klokken kan je hieronder ook inoefenen met enkele leuke spelletjes. 

MAALTAFELS

Klik op een van de groene knoppen hieronder en je wordt doorverwezen naar een website vol maal- en deeltafelspelletjes.

Véél speel en oefenplezier! 

KLOKKEN

Klik op een van de groene knoppen hieronder en je wordt doorverwezen naar een website vol spelletjes over de klokken, of een pagina waarmee je zelf oefenblaadjes kan samenstellen.

Véél speel en oefenplezier! 

BREUKEN